Social Icons

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δέκα χρόνια φυλακή για το μαχαίρωμα του μαθητή


Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με ενδεχόμενο δόλο, κατά πλειοψηφία (5 - 2), έκρινε χτες, το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο τον 23χρονο Γ. Αποστολόπουλο που μαχαίρωσε τρεις φορές στο πρόσωπο το 16χρονο μαθητή στο Παλαιό Φάληρο το Γενάρη του 2013. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο δύο ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας.
Έτσι του επιβλήθηκε η μικρότερη δυνατή ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτή των 10 χρόνων κάθειρξης, συν 6 μήνες συνολικά για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Το δικαστήριο έκρινε ακόμα πως η έφεσή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σωματική βλάβη, όπως και την πρόταση για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης ως την έφεση. Να σημειωθεί ότι ο Γ. Αποστολόπουλος κατηγορείται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, αφού φέρεται και ως μέλος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον Γ. Αποστολόπουλο κατηγορείται και ο Αλ. Χατζηπαυλίδης, που η υπόθεσή του διαχωρίστηκε λόγω του ότι «ανακαλύφθηκε» ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος κατά την τέλεση της πράξης του ήταν ανήλικος και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης.

Ο μαθητής που μαχαιρώθηκε είχε αναγνωρίσει τον Γ. Αποστολόπουλο και δήλωσε σχετικά στο δικαστήριο ότι «ποτέ δεν είχα δεχτεί απειλές. Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του κατηγορουμένου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της, αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω, αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή, αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανένα. Δύο μήνες μετά μου επιτέθηκαν». Ο κατηγορούμενος Γ. Αποστολόπουλος είχε προσπαθήσει στην απολογία του να βγάλει από πάνω του την κατηγορία για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Όσο για το μαχαίρωμα του μαθητή, το είχε παρουσιάσει ως καυγά για τα «μάτια» της κοπέλας του. Ενώ είχε χαρακτηρίσει το μαχαιρωμένο μαθητή ως ηγέτη μιας κλίκας ναρκομανών και ψιλοτραμπούκων και τη διευθύντρια του σχολείου ως κάποια που κάλυπτε τα συγκεκριμένα άτομα για τους δικούς της σκοπούς, εξαιτίας των πολιτικών της πεποιθήσεων...

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι από την κατάθεση του γιατρού Γ. Γέμου που χειρούργησε το μαθητή είχε προκύψει ότι με τρεις μαχαιριές κατά πρόσωπο είναι πολύ πιθανό το θύμα να είχε πεθάνει.

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative