Social Icons

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ειδήσεις καθημερινότητας σ’ ένα σκηνικό αγεφύρωτων αντιθέσεων!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Πάρτι χλιδής στο Σκορπιό. «Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στον θρυλικό Σκορπιό ενόψει του πολυαναμενόμενου πάρτι της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, της Εκατερίνα. Ο Ριμπολόβλεφ θέλει το πάρτι για τα 25α γενέθλια της κόρης του να μείνει αξέχαστο στους περισσότερους από 100 καλεσμένους της μαγικής βραδιάς,

Η σαμπάνια, η βότκα αλλά και το ούζο θα ρέουν άφθονα από τις κάνουλες των μπαρ.    
Σε επιλεγμένα σημεία των δρόμων του νησιού τοποθετήθηκαν οχήματα αντίκες, όπως παλιά βαγόνια τρένων, τρακτέρ και αυτοκίνητα του '50, του '60 και του '70, θυμίζοντας μια άλλη ρομαντική εποχή...
Ήδη στο Σκορπιό βρίσκεται   η ίδια η Εκατερίνα και δίνει οδηγίες, ώστε όλα να κυλήσουν άψογα τη μεγάλη βραδιά της 4ης Ιουνίου. (Πηγή: zougla.gr  31 Μαΐου 2014).

Περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους που ανέρχονται σε 1δις μηνιαίως.
«Περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους τους, με αποτέλεσμα στο διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου οι νέες οφειλές στο Δημόσιο να ξεπερνούν τα 4,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή κάθε μήνα, από την αρχή του έτους, δεν πληρώνονται φόροι ύψους 1,075 δισ. ευρώ. Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιές και νέες) φθάνουν τα 65,9 δισ. ευρώ.» (Πηγή: Καθημερινή 30 Μαΐου 2014).
(Ωστόσο το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί. Το Δημόσιο δέχεται εξόφληση των χρεών και με… ακίνητα!)
Παραγγελίες «μαμούθ» από Έλληνες εφοπλιστές
 Η ελληνική ναυτιλία, σύμφωνα με το Newsfront, μέσα στο προηγούμενο έτος επένδυσε περισσότερα από 13 δισ. δολάρια σε παραγγελίες 275 νέων πλοίων.
Οι ελληνικές επενδύσεις κυριάρχησαν στις παγκόσμιες παραγγελίες, στις περισσότερες κατηγορίες πλοίων, το 2013 δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια.
http://www.skai.gr/ (Ένα μέρος από τις παραγγελίες υπογράφηκαν τον Απρίλιο σε Κινέζικα Ναυπηγεία, και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 60% των πρόσφατων παγκόσμιων παραγγελιών των Ελλήνων εφοπλιστών. Πηγή: skai.gr 19/05/2013)

 «Οι παραγγελίες αυτές ενίσχυσαν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλήνων πλοιοκτητών και ασιατικών ναυπηγείων, καθώς η Κίνα έλαβε 72% των παραγγελιών φορτηγών πλοίων από την Ελλάδα, η Νότια Κορέα εξασφάλισε πάνω από το ένα τρίτο των παραγγελιών ελληνικών πλοίων μεταφοράς αερίου, αλλά και η Ιαπωνία εξασφάλισε μεγάλο αριθμό παραγγελιών», συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.
Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κτλ.   (Πηγή:euro2day.gr  12 Φεβ 20140.
Ψηφίστηκαν οι νέες χαριστικές ρυθμίσεις εκατομμυρίων ευρώ, για το Νεώριο της Σύρου και τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

«Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και το «παρών»   του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο το ΚΚΕ ψήφισε «κατά», εγκρίθηκε χτες από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία χαρίζονται στον ιδιοκτήτη του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου ασφαλιστικές εισφορές ύψους 7.500.000 ευρώ. Η τροπολογία επίσης προβλέπει χαριστικές ρυθμίσεις για τους εργολάβους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, ενώ με ειδική διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους τόσο του ναυπηγείου στη Σύρο, όσο και της Ζώνης να διεκδικούν δικαστικά δεδουλευμένα και ένσημα»!  (Πηγή: Zoo.gr)

«Οι αυτοκτονίες μέσα στην κρίση   παρουσίασαν αύξηση πάνω από 44% ενώ το ποσοστό γενικής κατάθλιψης του πληθυσμού αυξήθηκε κατά 272,7%! Μέσα σε μία τριετία, από το 2009 μέχρι το 2012, έχουν καταγραφεί 3.124 αυτοκτονίες», με τα ποσοστά να αυξάνουν συνεχώς και καθημερινά να καταγράφονται και νέα τέτοια θλιβερά  περιστατικά!
(Πηγή:Newsbomb.gr.)

Το 61% του δημοσίου χρέους δημιουργήθηκε για να σωθούν οι τράπεζες...
«Συνολικά η σωτηρία των τραπεζών κόστισε 183 δισ. ευρώ. Από την άλλη, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, το συνολικό χρέος της χώρας, ύστερα από συνεχή, μνημόνια και «κουρέματα» έχει φτάσει αισίως στα 302 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 61% του δημόσιου χρέους δημιουργήθηκε, για να διασωθούν οι τράπεζες!
Οι τράπεζες που με βάση τα επίσημα αποτελέσματα Α΄ εξαμήνου του 2013 έχουν τα εξής κέρδη: Εθνική Τράπεζα 344 εκατ. ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς 3,5 δισ. Ευρώ, Eurobank   44 εκατ. ευρώ, Alfa Bank 2,7 δισ. Ευρώ»!
(πηγή: http://ellas2.wordpress.com)
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, το 17,9% των Ελλήνων δεν διαθέτει χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα. Η μέση απώλεια ανά άτομο υπολογίζεται στην Ελλάδα στα 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά την απασχόληση, την τελευταία πενταετία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο οργανισμό, η ανεργία διογκώθηκε, με ρυθμό 3.800 ατόμων την εβδομάδα!
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνεργοι στα 34 κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) έφθασαν τα 48 εκατομμύρια.
Επιδεινώθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα το 2013. Η διαπίστωση ανήκει στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. (Πηγή:  Καθημερινή  01.04.2014.)

Ο κατάλογος των αγεφύρωτων αντιθέσεων μακρύς μέσα σε μια χώρα που στην ανεργία διεκδικεί πρωτιά μεταξύ των χωρών της ΕΕ,  σε  μια χώρα που’ το όποιο εισόδημα των εργαζόμενων απόμεινε, μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ οι φόροι  τους αυξάνονται ιλιγγιωδώς. Την ίδια στιγμή  μειώνονται ή χαρίζονται φόροι, κατά σκανδαλώδη τρόπο, σ’ αυτούς που κατέχουν τη μερίδα του λέοντος,  σ’ αυτούς που σε καιρό «κρίσης» αυξάνουν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου τα πλούτη τους!
Ο κατάλογος των αγεφύρωτων αντιθέσεων μακρύς μέσα σε μια χώρα που οι κυβερνώντες της ξεπούλησαν, ξεπουλούν τα ίδια τα συστατικά της στοιχεία. Μια χώρα που καθημερινά χάνει ό,τι της είναι απαραίτητο, για να υπάρξει στοιχειωδώς ελεύθερη μέσα σε μια ζούγκλα αρπαχτικών. Μια χώρα ιθαγενών στους οποίους πλέον δεν ανήκει και  δεν θα ανήκει τίποτα. Μια χώρα που οι κυβερνώντες την τεμαχίζουν καθημερινά, για να την… σώσουν, όπως «ισχυρίζονται»!
Και φυσικά το πολιτικό προσωπικό επιμένει!
Αμέσως μετά τις εκλογές ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι το κλειδί της… σωτηρίας!  Δηλαδή να τους αφήσουμε ανενόχλητους να συνεχίσουν το… έργο τους, που κανείς μας, τουλάχιστον σήμερα, δεν νομιμοποιείται να μην ξέρει πού αυτό το «έργο» μας οδηγεί.

Ο δε πρόεδρος του πρώτου κόμματος των   ευρωεκλογών   σε ομιλία του στη συνέλευση του ΣΕΒ απευθυνόμενος στους βιομήχανους, αφού μιλά για τη «διαλυμένη χώρα» σαν να είναι οι βιομήχανοι αμέτοχοι, χωρίς ευθύνες και παρατηρητές στην όλη ιστορία, τους λέει ότι θα την «επανενώσουμε όλοι μαζί και θα την οδηγήσουμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης»… και συνεχίζοντας τους διαβεβαιώνει ότι  η κυβέρνηση του θα είναι «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», χωρίς όμως να πει πώς θα γεφυρωθεί αυτό το δυσθεώρητο χάσμα, πώς θα σταματήσει αυτή η άγρια εκμετάλλευση. 

Είναι σαφές λοιπόν πού οδηγούμαστε. Και είναι βέβαιο ότι οι αντιθέσεις μεταξύ των… «κοινωνικών εταίρων» στις  αυριανές ειδήσεις, θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, όσο επιμένουμε να κρατούμε για μας, τα εκατομμύρια των Ελλήνων που καθημερινά συνθλίβονται,  το ρόλο του κομπάρσου σ’ αυτήν την

ΥΓ. Λίγο πριν κλείσουν  αυτές οι γραμμές έγινε γνωστό ότι μεσήλικας στη Μέση Ημαθίας,  χθες το βράδυ,  έπεσε στις γραμμές του τραίνου και αυτοκτόνησε για οικονομικούς λόγους.
άθλια… «παράσταση»!

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Πηγή: Δια χειρός Αλιθέρση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative