Social Icons

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Άγγελου Δ. Κατσικαρώνη, υποψηφίου με το συνδυασμό του Πανουργιά Πανουργιά


4/5/2014

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, πολίτες της Στυλίδας
Εδώ και καιρό δέχθηκα πρόσκληση από τον υποψήφιο δήμαρχο Στυλίδας Πανουργιά Πανουργιά να συμμετέχω στο συνδυασμό του λέγοντας ότι κάτι βλέπει στις σκέψεις μου και στον τρόπο αντίληψης της παρούσας κατάστασης. Αναφέρθηκε στη δυναμική μου τόσο επαγγελματικά όσο και στην κοινωνική γνώση λόγο της καθημερινής τριβής με τον κόσμο της Στυλίδας.
Αυτό ήταν μία πρόκληση να σκεφτώ σοβαρά γιατί όντως υπάρχει καθημερινή τριβή με κόσμο, αναπτύσσοντας συχνά κοινωνικοπολιτικά προβλήματα πάντα χωρίς εντάσεις μέσα στο χώρο μου. Βλέπω αγόρια κανονικά αντράκια, κορίτσια με όρεξη για ζωή με χρώμα. Παιδιά με όνειρα και φοβίες για το μέλλον. Γυναίκες, μάνες που πασχίζουν καθημερινά. Πατεράδες που μοχθούν για ένα απλό κούρεμα των παιδιών τους μιας και αντιστοιχεί στις περισσότερες περιπτώσεις στο ένα τρίτο του ημερομίσθιου.

Γνωρίζουμε ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Είναι γνωστό αυτό πλέον και ας δείχνουμε μερικές φορές κοκορόμυαλοι, αλλά ας μην μπαίνω σε λεπτομέρειες να μην χρωματίσω κομματικά το κείμενο.
Η επαρχία άντεξε ή τουλάχιστον προσαρμόστηκε στη νέα τάξη πραγμάτων που πλέον βιώνουμε σε γενικό κανόνα, σε σχέση πάντα με τα μεγάλα αστικά κέντρα που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κατασκευασμένη οικονομική κρίση μέσα βέβαια σε ένα κλίμα απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη διάσωση των κορμοράνων, την πάταξη της διαφθοράς στο χώρο των στοιχημάτων κ την χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών συλλόγων (βλέπε ξέπλυμα). Κοινώς απάτη παντού ακόμη κ τώρα!

Η επαρχία είναι όμως αυτή που καλείται να σηκώσει τον ζυγό μιας κ οι καινούργιες επενδύσεις με πρόσωπο άλλοτε ιδιώτη και άλλοτε ΕΣΠΑ (αν γίνουν…) στρέφονται στον πρωτογενή τομέα και γενικότερα στην πράσινη ανάπτυξη. Μέσα σε αυτά είναι και η καλλιέργεια ελιάς κ διαφόρων άλλων οπωροκηπευτικών καρπών που αφορά και την περιοχή μας. Δε σκοπεύω να γίνω ειδικός παρά την ενημέρωση που έχω λάβει αυτό τον καιρό από καταξιωμένα άτομα και γνώστες του θέματος. Υπάρχει κόσμος να ασχοληθεί με αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τη θάλασσα.

Η Στυλίδα λοιπόν πάσχει! Πάσχει από ψυχαγωγία για μικρούς και μεγαλύτερους. Πάσχει στη δημιουργία μιας ποικιλόμορφης εμπορικής διασταύρωσης ανάμεσα στη Λαμία και Γλύφα. Μέσα σε λιγότερο από πέντε χρόνια ερημώσαμε από δημόσιους φορείς λόγω συγχωνεύσεων, άρα οι εισερχόμενοι μειώθηκαν. Πάσχει στο θέμα νερό. Πάσχει από δρόμους. Πάσχει από συνεπείς και ντόπιους εργολάβους. Πάσχει από ντόπιους εργάτες. Πάσχει από μια βιβλιοθήκη ας είναι κ τύπου τράπεζας. Πάσχει ο εθελοντισμός και το σωστό πλασάρισμα αυτού. Πάσχει από πεζοδρόμια. Πάσχει από ενημέρωση διακοπών είτε νερού, είτε δρόμων. Πάσχει από ταμπέλες. Πάσχει από φωτισμό. Πάσχει στην καθαριότητα (το λιγοστό προσωπικό κάνει ότι μπορεί). Πάσχει από καθημερινά προβλήματα που άλλοτε χρειάζονται κονδύλια και άλλοτε απλά όρεξη και ραντεβού.

Όταν μιλώ στο κομμωτήριο με νέα παιδιά είτε του λυκείου είτε σπουδαστές, μία φράση είναι η πιο συχνή. ‘Βαριέμαι, θέλω να φύγω.’ Προσωπικά ίσως το ένοιωσα κ εγώ κάποτε αλλά ποτέ δεν έριξα μαύρη πέτρα. Ακόμη και την δεκαετία που έλειπα ήμουν εδώ. Με τον καιρό όμως διαπίστωνα σε άλλα πράγματα την πτώση, σε άλλα τη στασιμότητα και σε άλλα την πρόοδο αλλά σε σύνολο μια κατάσταση του στυλ κερδίζω δύο και χάνω πέντε. Με λυπεί η ιδέα ότι η πόλη μου ερημώνει από νέο κόσμο. Και αυτοί που μένουν οι περισσότεροι κυκλοφορούν με το ερωτηματικό από πάνω τους. Ο νέος κόσμος πρέπει να μείνει! Να δημιουργήσει, να ρισκάρει την ώρα που μάλιστα ίσως η γενικότερη κατάσταση το απαιτεί. Αλλά πώς ; Για να συμβεί αυτό χρειάζονται κίνητρα και όραμα. Το prestige από μόνο του δε τρώγεται, δεν αποφέρει κέρδη και δεν αναπαράγει πόρους. Ξέρετε είναι πολύ εύκολο κάποιος να κάνει τον καμπόσο έξω από τον χορό.

Είμαι σίγουρος παρά την απειρία μου, θα προσαρμοστώ γρήγορα και θα προσφέρω ότι καλύτερο μπορέσω. Αλίμονο και το εννοώ σε αυτούς που θα με χλευάσουν για αυτό, γιατί απλά θα τους δείξω το έργο τους! Θα τιμήσω όσους με τιμήσουν και αυτούς που δε θα το κάνουν θα τους τιμήσω δυο φορές για να καταλάβουν ότι είμαι αυθεντικός κ όχι κωλοτούμπας!

Πιστεύω στην ομάδα «ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΤΥΛΙΔΑ» και σας καλώ να το κάνετε κ εσείς. Η ώρα της κρίσης για πολλούς έχει έρθει από καιρό αλλά η τελική ευθεία τώρα μπήκε. Αποφασίστε αβίαστα και με λογική. Κάντε απολογισμό και κρίνετε. Όχι τόσο σε μεμονωμένα πρόσωπα (είτε καθαρά, είτε με μελανά σημεία), αλλά σε συνδυασμούς προσώπων. Ίσως μερικοί να επαναπροσδιορίσετε και απόψεις, δεν είναι κακό.

Αυτά για τα γενικά. Λίγα λόγια για μένα λοιπόν. Γεννήθηκα το 1981 στη Στυλίδα. Μεγάλωσα κ έπαιξα στις άλλοτε γεμάτες ζωή πλατείες. Πήγα σχολείο στο γενικό λύκειο Στυλίδας. Τελειώνοντας το σχολείο μετακόμισα στην Αθήνα όπου και σπούδασα τη τέχνη της κομμωτικής - αισθητικής. Με κέρδισε η κομμωτική. Έχω εργαστεί σε τρία σαλόνια κομμωτικής με υπέροχο πνεύμα συνεργασίας κ δημιουργικότητας. Κηφισιά και Σύνταγμα. Σταθμός στην καριέρα μου, η συνεργασία μου με μία καταπληκτική δάσκαλο στο δικό της χώρο στον Παράδεισο Αμαρουσίου, συστεγαζόμενοι με τον ΑΝΤ1, fame studio,heaven,ρυθμός και άλλα. Εκεί γνώρισα και τη σύντροφο μου . Απέκτησα διαφορετική αντίληψη στο marketing και στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών και υγιεινής.

Παρά την ανοδική μου πορεία ως υπάλληλος , είχα από πολύ νωρίς επαγγελματικές ανησυχίες και έτσι άνοιξα το πρώτο μου κομμωτήριο το 2005 στον Νέο Κόσμο μέχρι και το 2009. Αργότερα συνεταιρίστηκα με ένα καλό φίλο και συνάδελφο στου Ψυρρή. Λόγω διαφόρων προφητικών ανησυχιών αποφάσισα να μετακομίσω τη σωστή στιγμή στη πόλη μου. Ανοίγω το στούντιο κομμωτικής – αισθητικής mellon kommotiki στην κεντρική πλατεία το 2010 έως σήμερα. Με τους συνεργάτες μου έχουμε άριστες σχέσεις και μεγάλη χημεία. Απεχθάνομαι τον τίτλο αφεντικό, χρησιμοποιώ καλύτερα τον όρο συντονιστής. Στη συνέχεια αποκτώ δύο κορούλες, πνοή ζωής, ευτυχίας και τεράστιο κίνητρο για την απόδοση στην εργασία μου. Σύντομα χάνω τον μέντορα μου τον πατέρα μου. Έμπορος και φιλόξενος οικοδεσπότης στα φαγάδικα του. Γνωστός πολιτικοποιημένος με σκληροπυρηνικές απόψεις. Εύχομαι να του πήρα κάτι. Εύχομαι ο τόπος αυτός την επομένη του αποτελέσματος να έχει ικανά και με πνεύμα συνεργασίας, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, χωρίς βλαχολορδισμό και χωρίς προσωπικά οφέλη.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΤΥΛΙΔΑ γιατί ο Πανουργιάς έχει ίδιες ανησυχίες σαν πατέρας και σαν πολίτης με όλους και γιατί μεγαλώνει και αυτός τα παιδιά του στο ίδιο τόπο. Στηρίζω Στυλίδα γιατί πιστεύω ότι ο τόπος αυτός μπορεί να ακουμπήσει πάνω στο συνδυασμό μας. Τέλος θα ήθελα με τη σειρά μου να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά μας.


Με εκτίμηση
Άγγελος Δ. Κατσικαρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative