Social Icons

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εορτασμοί Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις



Στους εορτασμούς για το νησάκι μας υπήρξε πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου και όλο το χωριό μαζί με κατοίκους από τα γύρω χωριά(Αχίλλειο,Πελασγία,Βαθύκοιλο)αλλά και από πολλά σημεία του διευρυμένου πλέον δήμου μας.




Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν πρεσβύτεροι των όμορων ενοριών καθώς και ο πατέρας Δαμασκηνός που ευλόγησε και την έλευση του νέου πρεσβύτερου στην ενορία μας π.Δημήτριο Καρτέρη.



Στον Εσπερινό στο νησί αλλά και στις εκδηλώσεις συμμετείχαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Στυλίδας κ.Γκλέτσος και κ.Πανουργιάς,ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Στάικος,ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Καραίσκος,τα ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας,της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού,κ.Κατσίνας,κ.Μωράτης και κ.Καλαμίδας,ο πρόεδρος κ.Παπακωνσταντίνου και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου,καθώς και πλήθος υποψήφιων Δημοτικών συμβούλων.



 Η συγκινητική ακολουθία δείχνει πόσα σημαίνει το νησάκι για μας που το επισκεπτόμαστε αυτή τη στιγμή του χρόνου για να τιμήσουμε τον Άγιο Νικόλαο εν Βουνένοις.



Με την επιστροφή μας στην Γλύφα μας περίμενε η εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας.





Στην εκδήλωση,οι γυναίκες του χωριού μαγείρεψαν και προσέφεραν φαγητό και κρασί στους φιλοξενούμενους μας.

Τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου-ενηλίκων και παιδικό-παρουσίασαν τους χορούς που διδάσκονται και παρουσίασαν κι ένα πολύ ιδιαίτερο χορό,τον Μηχανικό Καλύμνου.


Αύριο θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο νησί 
και το βράδυ θα γίνει η Ιερά Παράκληση στον Ι.Ν.Αγιών Αναργύρων.

Στο νησάκι φτάσαμε με το ferry-boat Όσιος -Δαυίδ που κάθε χρονιά η εταιρεία Glyfa Ferries προσφέρει για την μεταφορά από και προς το νησί.


Αυτοί οι εορτασμοί είναι μια ευκαιρία για όλους να ξεχαστούν από την ρουτίνα της καθημερινότητας.


Ευχαριστούμε όλους όσους τίμησαν την τοπική μας εορτή και ευχόμαστε υγεία σε όλο τον κόσμο και με το καλό να την γιορτάσουμε πάλι σε 365 μέρες!!!
Φωτογραφίες : George Apostolou Fox- Foxographer

http://glyfa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative