Social Icons

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δημήτρης Χριστόπουλος υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Δημήτρης Χριστόπουλος υποψήφιος Ευρωβουλευτής από τις «μη κομματικές» υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος συγκαταλέγεται στις μη κομματικές υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωβουλή, κατάγεται από την Πελασγία. Γιος του ΩΡΛ Γιώργου Χριστόπουλου αγάπησε και δέθηκε από μικρός με τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ακόμη και σήμερα, πολλές φορές κατά την διάρκεια του χρόνου, βρίσκει ευκαιρία για να επισκέπτεται την Φθιώτιδα μαζί με την οικογένεια του..
Όπως λέει ο ίδιος αισθάνεται ότι το χωριό είναι ένα κομμάτι της ταυτότητας του.Τον συγκινεί ότι σήμερα τα παιδιά του όταν τα ρωτάνε από πού κατάγονται εκείνα απαντάνε: «από την Πελασγία Φθιώτιδας». Ο Δημήτρης είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο και Γ.Γ. της ΕΣΗΕΑ Μαριλένα Κατσίμη με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Το αστείο είναι ότι εξαιτίας των συχνών επισκέψεων τους είχε υπάρξει μια παραφιλολογία ότι και η Μαριλένα καταγόταν από εδώ, κάτι που στην πραγματικότητα δεν ισχύει!

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα (1969). Όταν τελείωσε το σχολείο πέρασε στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιου Θράκης. Μετά την αποφοίτηση του σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Θεωρία του Δικαίου στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Στη συνέχεια εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας σε Διεθνείς Οργανισμούς που ασχολούνταν με το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη στην Αλβανία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ακολούθησε μια μακροχρόνια επαγγελματική θητεία ως ειδικός επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη και παράλληλα ως διδάσκων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πάντειο. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου.

Πέρα από τα Πανεπιστημιακά του καθήκοντα είναι ενεργός διανοούμενος με σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις σε θέματα μειονοτήτων, μετανάστευσης, ακροδεξιάς, ιθαγένειας και δικαιωμάτων γενικότερα. Αυτά είναι τα κύρια ζητήματα ενασχόλησης του. Με βάση αυτά τα ενδιαφέροντα έχει εκλεγεί – και είναι μέχρι σήμερα - αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από τα σημαντικότερα διεθνή δίκτυα που ασχολούνται με τα δικαιώματα. Υπήρξε για 8 χρόνια, από νεαρή ηλικία, πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο σωματείο του χώρου στην Ελλάδα.Επιπρόσθετα, παρεμβαίνει τακτικά ως αρθρογράφος σε εφημερίδες, όπως η Αυγή της Κυριακής, η Εφημερίδα των Συντακτών, η Καθημερινή και το Βήμα της Κυριακής αλλά και μεγάλα διαδικτυακά portal όπως το tvxs.gr.

Το 2012 δημοσίευσε το Ποιος είναι Έλληνας πολίτης, την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορική πραγματεία περί ελληνικής ιθαγένειας, ενώ το 2013 στο τελευταίο βιβλίο του Στο ρίσκο της Κρίσης – Στρατηγικές της Αριστεράς των δικαιωμάτων επεξεργάζεται στρατηγικές δημοσίων πολιτικών στην κρίση, μια τεκμηριωμένη απάντηση στα αδιέξοδα των καιρών.
Πολύ πρόσφατα, συντόνισε την επιστημονική έρευνα με θέμα τους θυλάκους της ακροδεξιάς στους μηχανισμούς του κράτους, την οποία οργάνωσε το Ελληνικό Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ,  και παρουσιάστηκε τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες.
Η έρευνα μελετάει με συστηματικό τρόπο τη διείσδυση και παρουσίας της Χρυσής Αυγής στον στρατό, τα σώματα Ασφαλείας, τη δικαιοσύνη και την Εκκλησία. Η πλούσια συνεισφορά του στα παραπάνω θέματα τον καθιστούν ικανό να συμβάλει στον αγώνα της Αριστεράς για την αντιμετώπιση τους. Πιστεύει ότι ζητήματα δικαιωμάτων, μετανάστευσης και ακροδεξιάς πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα στη στρατηγική της Αριστεράς.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative