Social Icons

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

9η Μάη: Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών


ΕΠΙΤΡΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

9η Μάη: Ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών
Συμπληρώνονται 69 χρόνια από τη μέρα που οι λαοί με την πάλη τους τσάκισαν το φασιστικό τέρας. Από τη μέρα που η σημαία του στρατού της εργατικής τάξης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.
9 Μάη 1945 και νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Ένα πανανθρώπινο επίτευγμα στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά οι ανείπωτες θυσίες της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού.
Κάθε λεπτό του πολέμου, η Σοβιετική Ένωση θρηνούσε κατά μέσο όρο 9 νεκρούς. Κάθε ώρα 507 νεκρούς. Κάθε μέρα 1.400 νεκρούς.
Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που η Βρετανία είχε 375.000 νεκρούς και οι ΗΠΑ περίπου 400.000, η ΕΣΣΔ προσέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια παιδιά της.
Πάνω από 10 εκατομμύρια ήταν οι ανάπηροι και οι τραυματίες.
Σήμερα, 69 χρόνια μετά, η αστική τάξη και τα επιτελεία της προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, να μεταλλάξουν το χαρακτήρα της μέρας και από ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών, τη μετατρέπουν σε «Ημέρα της Ευρώπης». Μιας Ευρώπης που στήνει μηχανισμούς μόνιμης επιτήρησης για όλα τα κράτη – μέλη. Που παίρνει συνεχώς μέτρα που φτωχαίνουν και εξαθλιώνουν τους λαούς, για να πλουτίζουν την ίδια στιγμή ακόμη περισσότερο οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

 Είναι η ίδια Ευρώπη που συνεργάζεται ανοιχτά με απόγονους των ναζί και των SS. Που εξισώνει το φασισμό με το σοσιαλισμό και βγάζει στην παρανομία Κομμουνιστικά Κόμματα. Που παρεμβαίνει ωμά στα εσωτερικά χωρών με πιο τρανταχτό και πρόσφατο παράδειγμα της Ουκρανίας, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται καθημερινά. Οι καθημερινές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία καταδεικνύουν ότι στους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΕΕ από τη μια, και Ρωσίας από την άλλη, για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι, το μάρμαρο το πληρώνουν οι λαοί. Αφού ματώσουν πρώτα από αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του, στη συνέχεια ματώνουν κυριολεκτικά από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του ίδιου του σάπιου του καπιταλισμού ο οποίος θρέφει το φασισμό και γεννά τον πόλεμο.

Ο λαός μας, η εργατική τάξη της χώρας μας, έχει πολύτιμη πείρα από την πάλη ενάντια στο φασισμό, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός βγαίνει από τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων, την οποία εξέφρασαν ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι και γενικότερα τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα. Ο φασισμός και ο ναζισμός σε κάθε φάση σηκώνουν κεφάλι για να υπηρετήσουν τα μονοπώλια, να δώσουν ανάσα ζωής στον καπιταλισμό, ιδιαιτέρα σε συνθήκες κρίσης του.

Σήμερα, ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων. Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική - ναζιστική οργάνωση. Το μαρτυρά η δολοφονική της δράση ενάντια σε μετανάστες, εργάτες, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Το μαρτυρά η ολόπλευρη στήριξή της στην πλουτοκρατία. Το ομολογεί το αντικομουνιστικό της παραλήρημα, το μίσος και η χολή για κάθε ηρωική σελίδα του λαού μας, τον αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης, το ΔΣΕ, η λατρεία της προς τα "τάγματα ασφαλείας", τους δοσίλογους της Κατοχής, τους ντόπιους συνεργάτες των ναζί, που στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πάλης του ΔΣΕ, έγιναν συνεργάτες των Βρετανών και Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι οι πολιτικοί απόγονοι των εχθρών του λαού.

Το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τη Λαϊκή Συμμαχία δυναμώνοντας την πάλη τους σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του συστήματος, που γεννά το φασισμό, μπορούν να απομονώσουν και να αχρηστεύσουν τη δράση των φασιστοειδών στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
69 χρόνια μετά τη Νίκη των Λαών ενάντια στο Φασισμό, το μήνυμα παραμένει ακόμη επίκαιρο:
Η 9η Μάη του 1945 είναι το φωτεινό ορόσημο μιας ιστορίας που γράφεται κάθε μέρα. Που γράφεται χωρίς "ρεαλιστικές" υποχωρήσεις. Χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. Χωρίς υπόκλιση στις αυταπάτες. Χωρίς "διαπραγματεύσεις" και "επαναδιαπραγματεύσεις".

Σε αυτή την κατεύθυνση η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη στάση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που πλέον όχι μόνο δεν βγάζει άχνα, αλλά είναι αποφασισμένη να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με την εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σ' αυτούς, σε μια περίοδο που οξύνεται η ένταση μεταξύ ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας για τη διείσδυση μονοπωλίων τους στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Εντείνουμε τη δράση μας στο πλευρό του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος για αποδέσμευση από την Ε.Ε. και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, για μονομερή διαγραφή του χρέους με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

ΛΑΜΙΑ 9 Μάη 2014



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative