Social Icons

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Θα υποβληθεί φόρος για εισοδήματα έως 5000 €;


Τι μέλλει γενέσθαι για όσους υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις με πολύ χαμηλά εισοδήματα (π.χ. 2 ευρώ) και έλαβαν εκκαθαριστικό με 600 ευρώ οφειλή;
Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων κύριος Θεοχάρης καθησυχάζει τους πολίτες μέσω του γνωστού κοινωνικού δικτύου (twitter)

Όσοι υπέβαλαν από τους πρώτους τις φορολογικές τους δηλώσεις και είχαν την... ατυχία να έχουν εισπράξει μικροποσά στη διάρκεια του 2013 – πλην μισθών, συντάξεων ή αγροτικών εργασιών- είδαν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεών τους και έπαθαν σοκ.

Διαπίστωσαν για παράδειγμα ότι αν είχαν εισπράξει τόκους 2 ευρώ στη διάρκεια του 2013 και είχαν στην κατοχή τους ένα Ι.Χ με τεκμήριο 3.000 ευρώ (συν 3.000 ευρώ η ελάχιστη τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης) θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο 600 ευρώ.
Την φορολογική αυτή παράνοια, ήρθε να διορθώσει η Βουλή, ψηφίζοντας τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία προέβλεπε ότι όσοι φορολογούμενοι είχαν πέρυσι πραγματικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ ή τεκμαρτό έως 9.500 ευρώ θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και επομένως δεν θα πληρώσουν φόρο καθώς καλύπτονται από το αφορολόγητο (έως 9.500 ευρώ με την εφαρμογή tax credit).

Οι φορολογικές δηλώσεις άρχισαν να εκκαθαρίζονται με βάση τα νέα δεδομένα από την περασμένη Παρασκευή. Έτσι, όσοι υποβάλλουν εφεξής τις δηλώσεις τους και είχαν πέρυσι μικρά εισοδήματα από ενοίκια, τόκους ή περιστασιακή απασχόληση (άνεργοι, φοιτητές) θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών και θα γλιτώσουν το φόρο που προέκυπτε από την εφαρμογή κλιμάκων φορολόγησης ωσάν να ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες (πρώτος συντελεστής 26%) ή ωσάν να είχαν εισοδήματα από κινητές αξίες ή ενοίκια (πρώτος συντελεστής 10%).

Το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα με όσους είχαν νωρίτερα υποβάλλει τις δηλώσεις τους και ήρθαν αντιμέτωποι με εκκαθαριστικά –σοκ.
Το θέμα τέθηκε μέσω twitter από φορολογούμενο, στον ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη. «Θα το δούμε, θα δοθεί λύση, μην ανησυχείτε» απάντησε ο Γενικός Γραμματέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να γίνει νέα εκκαθάριση των συγκεκριμένων δηλώσεων ή εναλλακτικά να κληθούν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να υποβάλλουν εκ νέου τις δηλώσεις τους. Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαιώνουν αρμόδιες πηγές, για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους δεν θα προκύψει υποχρέωση πληρωμής φόρου.

ΑΘΗΝΑ 21-05-2014
Πηγή: http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative