Social Icons

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας - 14.5.2014


Είναι σαφές ότι οι ανθρακωρύχοι στο Soma έχουν πέσει θύματα για τη μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε τόπο εγκλήματος στους τομείς εργασίας με μια σειρά από δολοφονίες.
Λιμάνια, ναυπηγεία, κατασκευές, κλωστοϋφαντουργία, εξόρυξη ... ΑΡΚΕΤΑ!
Είναι έκπληξη που όλοι οι κανόνες ασφαλείας έχουν παραβιαστεί σ' αυτό το ορυχείο;
Είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι αρχές, όλη την ημέρα προσπαθούν να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο των εργατών και τη σημερινή κατάσταση στο ορυχείο;

Ή μήπως είναι μια έκπληξη ότι το ορυχείο είναι ιδιωτικοποιημένο;
Πολίτες,
Αδέλφια Εργάτες,

Δεν μπορούμε ν' αφήσουμε αυτό να περάσει, λέγοντας "Η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει τίποτα σε αυτή τη χώρα", ενώ οι άνθρωποι μας σφαγιάζονται. Πρέπει να ξεσηκωθούμε ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, η άγνοια και η απάθεια δηλώνουν έλλειψη ανθρωπιάς.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας καλεί το λαό να σταθεί αλληλέγγυος με τους εργαζομένους των ορυχείων και να αναλάβει δράση για να φέρει τους εγκληματίες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δύο μέτρα μπορούν να ληφθούν άμεσα:


Ένα: Σε όλους τους τομείς στους οποίους ο θάνατος είναι αχαλίνωτος, η ασφάλεια στην εργασία θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο επιτροπών που θα σχηματιστούν από επιστήμονες, μηχανικούς και εργαζόμενους. Στα αφεντικά και τους διευθυντές τους, που έχουν χάσει την ανθρωπιά τους και είναι τυφλωμένοι από τα χρήματα δεν μπορούν να ανατίθενται οι ζωές μας.

Δύο:Η ιδιωτικοποίηση στον τομέα των ορυχείων θα πρέπει να καταργηθεί και όλα τα ορυχεία θα πρέπει να εθνικοποιηθούν.
Αν δεν δράσουμε, θα υποστηρίζουμε μόνο στα λόγια, ότι εκατοντάδες εργάτες έχουν σκοτωθεί άδοξα.
Αλλά αν το κάνουμε πράξη, οι ανθρακωρύχοι στο Soma θα μετατραπούν σε ήρωες που θυσιάστηκαν για να σώσουν άλλους αδελφούς τους από τον όλεθρο της ζωής τους.

http://redship.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative