Social Icons

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Επικήρυξη των συνταξιούχων υποσχέθηκε ο Σαμαράς στη Μέρκελ!


Δια χειρός Αλιθέρση

Μόλις χθες αποκαλύφθηκε  από σοβαρή πηγή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ότι, κατά  τη διάρκεια του γεύματος της γερμανικής και ελληνικής αντιπροσωπείας  στην Πλάκα, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τη  Γερμανίδα Καγκελάριο,  κ. Μέρκελ.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  μετά τις σχετικές προπόσεις που προηγούνται ενός επισήμου γεύματος, ξεπερνώντας  τα ειωθότα και, ενώ αρχικά καθόταν απέναντι στην  Καγκελάριο,  σηκώθηκε από τη θέση του και κάθισε δίπλα της. Η κ. Μέρκελ  απολάμβανε ανέμελη την ελληνική φιλοξενία, καθώς και τις ελληνικές νοστιμιές,  και μάλιστα έτρωγε  αρνίσια παϊδάκια  με τα χέρια  και έπινε  χύμα κρασί! Ήταν σε κατάσταση ευφορίας  και έδειχνε να αισθάνεται σαν στο σπίτι της.
Αγγελική, της λέει ο πρωθυπουργός με τη φυσική γλυκύτητα και σεμνότητα που διαθέτει -αφού πλησίασε στ’ αυτί της- να ξέρεις ότι σου έχω μια έκπληξη. Εκείνη, χωρίς να σταματήσει να τρώει με τα χέρια, έσκυψε προς τη μεριά του πρωθυπουργού, για να ακούσει. Το καλύτερο σου το κράτησα  τελευταίο,  συνέχισε ο κ. Σαμαράς.  Εμείς στην Κυβέρνηση, ύστερα από δική μου πρόταση, αποφασίσαμε στην Ελλάδα να επικηρύξουμε τους συνταξιούχους και ως προεδρεύων της ΕΕ θα προτείνω αυτό το μέτρο να υιοθετηθεί και από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις.
Η κ. Μέρκελ, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σταμάτησε να μασάει και, αφού  έμεινε προς στιγμήν με ανοιχτό το στόμα, σε λίγο με σπασμένα ελληνικά  αναφώνησε: «Αυτό είναι καταπληκτικό, Αντώνης!» ενώ ένα χαμόγελο ικανοποίησης διαγράφτηκε στο πρόσωπό  της. «Είναι θαυμάσιο» συνέχισε να λέει πάλι με σπασμένα ελληνικά. «Ούτε εμείς στη Γερμανία  θα μπορούσαμε να το είχαμε σκεφτεί αυτό, που έχουμε πολλές ανάλογες εμπειρίες!» και συνέχισε τώρα να τρώει με πιο γρήγορο ρυθμό λες και της άνοιξε η όρεξη μ’ αυτό που άκουσε.

Πρόκειται για μία απόφαση, συνέχισε να της λέει ο πρωθυπουργός μας,  που για να βρούμε πώς θα υλοποιηθεί, δουλέψαμε σκληρά στην κυβέρνηση. Δούλεψε όλο το υπουργικό συμβούλιο. Και οι  βουλευτές μας, και αυτοί δούλεψαν σκληρά.  Αυτό που, από τους εχθρούς μας, τους εχθρούς της προόδου, ακούγεται ότι το μόνο που ξέρουν είναι να λεν «ναι σε όλα» είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αυτοί  όμως που έδωσαν «ρέστα»  συνέχιζε να λέει ο πρωθυπουργός, ενώ η καγκελάριος  δεν σταμάτησε να τρώει, πιάνοντας τα παιδάκια και με τα δυό χέρια τώρα,  ήταν  ο Άδωνης και ο Γιάννης ο Στουρνάρας. Και για να πω και του στραβού το δίκιο και ο Κυριάκος  ο Μητσοτάκης, που με την ιδιαίτερη ευφυΐα  που τον διακρίνει, έδωσε κι αυτός τον καλύτερό του εαυτό.

Και ενώ η Καγκελάριος κόντευε να  ξεκοκαλίσει ολόκληρη την πιατέλα με τα παϊδάκια που είχε μπροστά της,  ο Πρωθυπουργός,  που από τη χαρά του δεν είχε βάλει μπουκιά στο στόμα, συνέχιζε να της εξιστορεί το σχέδιο επικήρυξης των ελλήνων συνταξιούχων, που, μόλις μπει και η τυπική υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα είναι πλέον  νόμος του κράτους και  θα ισχύσει αμέσως από την επόμενη των ερχόμενων εκλογών!

Σκεφτήκαμε, συνέχισε να της  λέει ο Πρωθυπουργός, μήπως κάποιοι λαϊκιστές αντιδράσουν, γι αυτό δώσαμε μια μικρή παράταση.  Εμείς όμως, ως κυβέρνηση,  πιστεύουμε  ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ρεαλιστικό μέτρο που θα έχει κι αυτό, όπως και τα προηγούμενα, την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.
Ποτέ άλλοτε δεν είδα τον Πρωθυπουργό τόσο χαρούμενο, μας είπε ο άνθρωπος του περιβάλλοντός του, που μας εμπιστεύτηκε την είδηση. Ποτέ  ο  Πρωθυπουργός, ο οποίος πάντα χαμογελά, δεν είχε ένα τέτοιο πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης και ευτυχίας.

Και μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας που  επικρατούσε μεταξύ των δύο μερών  και τα άπταιστα γερμανικά της ελληνικής αντιπροσωπείας, ο Πρωθυπουργός, λες και δεν υπήρχαν άλλοι γύρω του, συνέχισε να εξιστορεί στην κ. Μέρκελ το σχέδιο της επικήρυξης των Ελλήνων συνταξιούχων.

Θα τους δώσουμε μία βδομάδα περιθώριο, για να  αποποιηθούν τη σύνταξη και όλα τα άλλα προνόμια που απολαμβάνουν ως συνταξιούχοι. Μηδενική ανοχή εκ μέρους μας απέναντί τους και μηδενική εκ μέρους τους επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.  Όσοι  αποποιηθούν τη σύνταξη και μας αποδείξουν με ποιο τρόπο θα ζουν, θα εξαιρεθούν της επικήρυξης, γιατί ο ανθρωπιστικός ρόλος της κυβέρνησής μας είναι αδιαπραγμάτευτος.

Και ενώ η κ. Μέρκελ, που  εκτός από τα αρνίσια παιδάκια τα οποία  τίμησε δεόντως δοκίμαζε όλες τις λιχουδιές του τραπεζιού και   έδειχνε ότι δεν την ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες των όσων της έλεγε ο Πρωθυπουργός, εκείνος μιλούσε ασταμάτητα και της ανέλυε ολόκληρο το σχέδιο της επικήρυξης, χωρίς καν ο ίδιος να προσέξει ότι οι λεπτομέρειες  του σχεδίου του δεν ενδιαφέρουν την υψηλή επισκέπτρια.

Ήδη ετοιμάζουμε ειδικό εποχιακό σώμα «κυνηγών  συνταξιούχων», συνέχισε να λέει ο Πρωθυπουργός. Έτσι θα δώσουμε δουλειά στους φίλους μας που μας στηρίζουν και πίνουν νερό στο όνομά  μας. Εξ άλλου το κόστος της  όλης  επιχείρησης θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από   κονδύλια του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να εισρεύσει  στη χώρα μας και ζεστό… κοινοτικό χρήμα. Αυτό  θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα  να κινηθεί η αγορά, να έχουμε  αλυσιδωτή  μείωση της ανεργίας, ανάπτυξη και φυσικά πρωτογενές πλεόνασμα, που θα το ζήλευαν όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες, αυτές που από κάποιους ονομάζονται τριτοκοσμικές. 

Επιπλέον θα κλείσουν και άλλα νοσοκομεία και  έτσι θα  αποφευχθούν περιττές δαπάνες, με αποτέλεσμα το πλεόνασμα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. 

Έτσι ένα μέρος του ποσού που θα προκύψει από την εξοικονόμηση  των δαπανών, που αφορούσαν τους πρώην συνταξιούχους, θα κατατίθεται για την αποπληρωμή του χρέους. Ένα άλλο  για την ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών μας.  Ένα τρίτο   θα αξιοποιείται για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων –είναι γνωστό ότι η άμυνα και η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελούν αδιαπραγμάτευτη κυβερνητική προτεραιότητα-  και ένα  τέταρτο θα αποστέλλεται στο εκστρατευτικό μας σώμα, που υπερασπίζεται τα πάτρια  εδάφη μας στο… Αφγανιστάν! Και εφόσον  υπάρξει  περίσσευμα  από το σχετικό κονδύλιο, θα καλύπτεται και το εκστρατευτικό μας σώμα, που υπερασπίζεται τα πάτρια εδάφη μας στο… Κόσσοβο!  

Όσο γι αυτούς που θα  υποβάλλουν δηλώσεις  αποποίησης είναι σίγουρο ότι θα μπουν  στο βιβλίο Γκίνες  ως οι μοναδικοί  «εν ζωή πρώην συνταξιούχοι»! Πρόκειται φυσικά για  παγκόσμια πρωτιά!

«Συγχαρητήρια, συγχαρητήρια, Αντώνης!», είπε και πάλι με σπασμένα ελληνικά η καγκελάριος, χωρίς να έχει ακούσει όλες τις λεπτομέρειες, ενώ ο πρωθυπουργός γελούσε, κοιτώντας τώρα όλη την ομήγυρη που απολάμβανε το εξαιρετικό γεύμα, μικρό δείγμα κι αυτό της ελληνικής φιλοξενίας!

ΥΓ. α) Η σκέψη κάποιων μελών της κυβέρνησης ότι εξ αιτίας αυτού του μέτρου θα προκληθούν κοινωνικές αντιδράσεις δεν είχε βάση. Η τελική εκτίμηση είναι ότι πολλές ασθενείς κοινωνικές ομάδες θα στηρίξουν αυτό το μέτρο, επειδή θα έχουν μεγαλύτερο μέρισμα πλεονάσματος τις παραμονές των εκάστοτε εκλογών.
 
β) Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν παρθεί η πρωτοποριακή  αυτή απόφαση, απεσοβήθη κατάρρευση  της κυβέρνησης, λόγω της έντονης διαφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής συμπολίτευσης, κυρίου Βενιζέλου. Ο μεν πρώτος ήθελε οι συνταξιούχοι να εκτελούνται δια της γκιλοτίνας, για να είναι  ανώδυνος ο θάνατος, ο δε  δεύτερος με σταύρωση, για να είμαστε και κοντά στο κλίμα των ημερών. Τελικά επελέγη η συμβιβαστική λύση της εκτέλεσης δια τυφεκισμού και απεδείχθη ότι η κυβερνητική συνοχή είναι αρραγής.

Και αν  κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για φανταστικό σενάριο, πλανώνται πλάνην   οικτράν!

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

https://www.facebook.com/alithersis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative