Social Icons

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ήρωες και Μειάσματα


Είδαμε το ναυάγιο του φορτηγού επιβατικού πλοίου της Κορέας που συνέβη με κινηματογραφική λεπτομέρεια.
Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο, από την εταιρεία, το ανώτερο πλήρωμα, καπετάνιο κλπ., ο οποίος μάλιστα έσπευσε να δραπετεύσει πρώτος από το ναυάγιο για να γλυτώσει το τομάρι του και κάπου μέσα στο κατώτερο πλήρωμα, μια μικρή κοπελίτσα με αυτοθυσία και αυταπάρνηση απέδειξε, πως δεν παίζουν ρόλο τα αξιώματα που αναγνωρίζουν οι άνθρωποι γιατί είναι υποτελείς και συμφεροντολόγοι, αλλά αναδείχθηκαν τα χαρίσματα και τα αξιώματα της ψυχής που κρύβουν ορισμένοι άνθρωποι και που ίσως δεν αναδειχθούν ποτέ γιατί απλούστατα δεν συμφέρει κάποιους. Όμως στην περίπτωση του ναυαγίου φάνηκε η αυτοθυσία της μικρής κοπέλας.
Τέτοια όμως κίνητρα αυτοθυσίας θα πρέπει να προτείνονται και να καλλιεργούνται ιδίως σε ανθρώπους με θέσεις που κρίνεται η επιβίωση και η ζωή πολλών ανθρώπων, και αν δεν το αντέχουν να μην βρίσκονται σε τέτοιες θέσεις. Δεν γίνεται όμως. Γιατί;
Να θυμηθούμε τώρα και εμείς το παλικάρι μας, τον Έλληνα που έπραξε ακριβώς το ίδιο, όταν το επιβατικό πλοίο “ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ” προσέκρουσε στις νησίδες "Πόρτες" στην είσοδο του νησιού Πάρου.

Είναι ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ καταγωγή του από ΓΑΡΔΙΚΙ Φθιώτιδας, μοναδικό παιδί της οικογένειας ΡΑΧΟΥΤΗ, φανταράκι τότε, ευρισκόμενος στο πλοίο ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, βοηθώντας να σωθούν από πνιγμό τουλάχιστον 10 άνθρωποι.
Σε αυτή του όμως την προσπάθεια να γλυτώσει όσους μπορούσε περισσότερους, εξαντλημένος χτύπησε στα βράχια, έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε.

Κάποιοι άρχοντες όμως της πόλης των Καμένων Βούρλων προ μερικών ετών θέλησαν να ξηλώσουν το μνημείο του ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΧΟΥΤΗ που στήθηκε προς τιμήν του στην παραλία. Γιατί; Με την παρέμβαση όμως του Λιμενικού Σώματος απετεύχθη, τιμή τους!
ΕΔΩ όμως κρύβεται το μεγαλείο της ψυχής, τις περισσότερες φορές στους ανώνυμους και φτωχούς ανθρώπους που αφού δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!

Θανάσης Μπαρούτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative