Social Icons

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΔΕΗ: Μαζικές διακοπές ρεύματος σε αγρότες - Εμπαιγμός με το νυχτερινό ρεύμα


Την τακτική της ΔΕΗ και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την πολιτική της ΔΕΗ απέναντι στους αγρότες καταγγέλλει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Ενώ στα μπλόκα του 2013 και μετά τη συνάντηση που είχε η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων με κλιμάκιο υπουργών της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκαν μειωμένα τιμολόγια νυχτερινού ρεύματος για τους αγρότες, ποτέ δεν υλοποιήθηκε αυτή η απόφαση, καθώς όπως φαίνεται "δεν νύχτωσε" ακόμη στη χώρα μας.
Σαν να μην έφτανε αυτή η κοροϊδία της κυβέρνησης, στέλνουν εδώ και κάποιες μέρες χαρτιά στους αγρότες, από τους οποίους ζητάνε από τους κατόχους γεωτρήσεων να επικαιροποιήσουν το δελτίο Νο1 μέχρι την 31 Ιούλη 2014, ώστε να συνεχίσουν να ποτίζουν με τιμολόγιο αγροτικού ρεύματος.
Το απίστευτο αλαλούμ της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, καθώς είναι αδύνατο χρονικά η
πλειοψηφία των αγροτών να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού η διαδικασία αδειοδότησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού από τις υπηρεσίες. Η πλειοψηφία των γεωτρήσεων δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, γιατί ούτως ή άλλως η προθεσμία για τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών έχει παραταθεί ως το Σεπτέμβρη με απόφαση του υπουργείου, αλλά την ίδια στιγμή ζητάνε να δοθούν τα δικαιολογητικά στη ΔΕΗ ως τέλος Ιούλη.

Βεβαίως αυτό λειτουργεί και εκβιαστικά στους αγρότες για να αναγκαστούν έτσι να πληρώσουν το χαράτσι για τις γεωτρήσεις, που ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ. Μετά τα χαράτσια στα σπίτια, στα αγροτεμάχια, στις αυξήσεις σε ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ακόμη ένα χαράτσι για τις γεωτρήσεις προστίθεται και μειώνει ακόμη περισσότερο το συνεχώς μειωμένο εισόδημα των αγροτών.
Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι πως η ΔΕΗ προχωράει σε μαζικές διακοπές ρεύματος σε γεωτρήσεις, ήδη πάνω από 200 διακοπές βρίσκονται σε εξέλιξη στα Φάρσαλα. Αγρότες που για 20 και 30 χρόνια πλήρωναν με συνέπεια τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ στο αγροτικό ρεύμα, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και των άσχημων χρονιών που υπήρχαν από τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και ζημιές (π.χ. το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι), δεν είχαν το απαραίτητο εισόδημα για να ζήσουν τις οικογένειές τους και αδυνατούσαν να πληρώσουν τα υψηλά τιμολόγια της ΔΕΗ που συνεχώς αυξάνονται και αποτελούν αιμορραγία για το κόστος παραγωγής.
Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι απαιτούν να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε γεώτρηση κατά την καλλιεργητική περίοδο, ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να παράγουν και να εισοδέψουν και έτσι να αποπληρώσουν τη ΔΕΗ μέσα από διακανονισμό. Κανένας αγρότης να μην στερηθεί το νερό άρδευσης για το χωράφι του. Καμιά δικαστική δίωξη που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις και καταδίκες. Πραγματικό φτηνό αγροτικό ρεύμα στους αγρότες με άμεση μείωση των υψηλών τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 50%. Όλες οι γεωτρήσεις να ηλεκτροδοτούνται με αγροτικά τιμολόγια, ώσπου να ολοκληρωθεί η έκδοση αδειών χρήσης.
Καλούμε τους αγρότες να καταδικάσουν αυτή την πολιτική της κυβέρνησης και της ΔΕΗ και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην επιβίωση και στην καλλιέργεια των χωραφιών.
Κανένας μόνος του. Όλοι για έναν και ένας για όλους».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative