Social Icons

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ουκρανία. Ιδρύθηκαν οι «Λαϊκές Δημοκρατίες» Ντονιέτσκ και Χάρκοβου...Ζήτησαν από την Ρωσία να στείλει Στρατό.


Διαδηλωτές σε δύο Περιφέρειες της Ανατ. Ουκρανίας ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο..Πριν από λίγο ανακηρύχθηκε η “Ανεξάρτητη Δημοκρατία του Ντόνετσκ”, από ρωσόφωνους της πόλης και αντιπροσώπους από πόλεις και χωριά της περιφέρειας.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι με το “δάχτυλο στην σκανδάλη” και μεγάλες δυνάμεις έχουν συγκλίνει και πάλι από χθες στα σύνορα με την Ουκρανία.
Η 56η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Φρουρών στο Καμισίν και η 7η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στο Νοβοροσίσκ, όχι απλώς τέθηκαν σε επιφυλακή, αλλά αρκετές μονάδες τους προωθήθηκαν σε σεροδρόμιο δυτικότερα και πολύ κοντά στα σύνορα.
Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των Spetsnaz – που έδρασαν τόσο αποτελεσματικά στην Κριμαία – από την 22η Ταξιαρχία που εδρεύει στο Ροστόφ, επέστρεψαν σε βάσεις κοντά στα δυτικά σύνορα, ενώ η 100η Ταξιαρχία και η 10η Ταξιαρχία τέθηκαν επίσης σε κατάσταση επιφυλακής.
Πάντως το ρωσόφωνο “Εθνικό Συμβούλιο” αποφάσισε να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα το αργότερο μέχρι τις 11 Μαΐου.
Ζήτησε επίσης από τον Β.Πούτιν την αποστολή ειρηνευτικών στρατευμάτων!

 Ιδρύθηκαν οι «Λαϊκές Δημοκρατίες» Ντονιέτσκ και Χάρκοβου

Οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί στα κτίρια των τοπικών κυβερνήσεων και δηλώνουν ότι δεν θα τα εγκαταλείψουν, παρά τις απειλές της κυβέρνησης του Κιέβου και του προεδρεύοντος Τουρτσίνοφ ότι θα αντιμετωπιστούν ως «τρομοκράτες» και ότι έχει διαταχθεί και ξεκινήσει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» εναντίον του.

Σύμφωνα με φημολογίες οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, που έχουν μεταβεί στην περιοχή, κατ’ εντολή του Κιέβου, συνοδεύονται από μονάδες του επίλεκτου σώματος «Άλφα» καθώς και ειδικές δυνάμεις, οι οποίες υποτίθεται θα επιχειρήσουν ακόμη και απόψε τη νύχτα την «εκκαθάριση» των δημοσίων κτιρίων στις πρωτεύουσες των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας.

Η προεδρική υποψήφια Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κατάγεται, όπως άλλωστε και ο έκπτωτος πρόεδρος Γιανουκόβιτς, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και ότι αναζητεί αφορμή για να εισβάλει στη χώρα, ενώ ξεχώρισε τους διαδηλωτές «σε πληρωμένους και σε συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών». Μάλιστα μετέβη σήμερα στο Ντονιέτσκ, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ο οποίος μετέβη στο Χάρκοβο, αλλά δεν φαίνεται να τόλμησε να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις, όπως ακριφώς συμβαίνει και με τους δύο κυβερνήτες, που διόρισε το Κίεβο, αλλά δεν έχουν τολμήσει να εμφανιστεί στα γραφεία τους και να συναντηθούν με τις τοπικές διοικήσεις και τον πληθυσμό των περιφερειών τους.

Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, ορκίζονται μάλιστα - στο Ντονιέτσκ - ότι θα πέσουν μέχρις ενός αν χρειαστεί «για τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις τους» και απηύθυναν προσωπική έκκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τους βοηθήσει.

Στην γειτονική περιφέρεια του Λουγκάνσκ, όπως μεταδίδει η ρωσική τηλεόραση, εμφανίστηκαν πλέον δημόσια οι επικεφαλής του λεγόμενου Στρατού της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, οι οποίοι εισέβαλαν μαζί με διαδηλωτές στο κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Οι ένοπλοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει 20.000 ατομικά όπλα και αν απαιτηθεί μπορούν να φθάσουν τις 70.000.

Αργά απόψε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι βρίσκεται σε εφαρμογή αποστολή στις ταραγμένες περιφέρειες ακτιβιστών του νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα», οι οποίοι συνοδεύονται από 150 Αμερικανούς εκπαιδευτές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την κλιμάκωση της έντασης και καλεί το Κίεβο να προωθήσει το ταχύτερο την ομοσπονδιοποίηση του κράτους, ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών σε όλες τις περιφέρειές του και να διασωθεί η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

eglimatikotita

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative