Social Icons

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Μπέρδεμα και αλχημείες με την εκλογική διαδικασία


Ένα ατελείωτο μπέρδεμα επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους εκλέξιμους συμβούλους, περιφερειακούς και δημοτικούς, τον τρόπο εκλογής αλλά και τις προθεσμίες που έχουν οι συνδυασμοί για να λάβουν μέρος στις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές. Ενώ θα έπρεπε ήδη όλα να είναι τακτοποιημένα, η κυβέρνηση σχεδόν καθημερινά αλλάζει και κάτι σε ό,τι αφορά όλα τα παραπάνω. Μάλιστα, έφτασε σε σημείο, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μπροστά σε σειρά αργιών, να δώσει στη δημοσιότητα τις εγκυκλίους για τις περιφερειακές και τις ευρωεκλογές, με στενές προθεσμίες.
Ειδικότερα, ο ορισμός του αριθμού των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας, όπως και το πώς θα εκλέγονται ανά δήμους και δημοτικές κοινότητες με βάση την καινούρια υπογραφή, δημοσιεύτηκαν στις 15 Απρίλη, μόλις περίπου επτά εργάσιμες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων. Με νεότερη διευκρίνηση η κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα, καθόρισε τον αριθμό του πληθυσμού σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα, ενώ μόλις το βράδυ της Πέμπτης 17 Απρίλη εκδόθηκαν οι σχετικές εγκύκλιοι. Χτες, όμως, σε ένα νόμο του υπουργείου
Αγροτικής Ανάπτυξης, έβαλε τροπολογία για να κάνει «διορθώσεις σφαλμάτων» της υπουργικής απόφασης της 15ης Απρίλη σε δύο δημοτικές Ενότητες της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, στην Δημοτική Ενότητα Εσπερίων καθορίζεται τώρα ότι εκλέγονται τέσσερις αντί για τρεις σύμβουλοι και στην αντίστοιχη των Φαιάκων τρεις αντί για τέσσερις. Τέλος, μόλις χτες εκδόθηκε το ΦΕΚ όπου ορίστηκαν η ημέρα διεξαγωγής και η διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative