Social Icons

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Γιατί «κουνήθηκε» η μισή Ελλάδα από τα 5,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ύδρας


Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες από τη δόνηση που σημειώθηκε στις 23:08 - Πρόκειται για τον κύριο σεισμό - Έγινε αισθητός από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία - Δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοίΚαθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες εννιά ώρες μετά την ισχυρή σεισμικό δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής με επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία αναστατώνοντας τους πολίτες και δημιουργώντας ανησυχία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο δεδομένου του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, η βραδινή δόνηση είναι ο κύριος σεισμός προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.
Κατά τον κ. Γκανά πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στο Μυρτώο πέλαγος, περιοχή από την οποία μπορεί να προκληθούν αναλόγου μεγέθους σεισμοί.

Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Παρασκευής το protothema.gr με τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη, στην περιοχή δεν υπάρχουν ζημιές και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.
«Εμείς εδώ, ίσα – ίσα που τον καταλάβαμε. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative