Social Icons

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Απάντηση Μαργαρίτας Πανουργιά, χήρα του αείμνηστου Πανουργιά Πανουργιά, στον Α. Γκλέτσο



Στυλίδα, 21 Μαρτίου 2014

Απάντηση Μαργαρίτας Πανουργιά, χήρα του αείμνηστου Πανουργιά Πανουργιά, στον Α. Γκλέτσο

    Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος, όπως ο κ. Γκλέτσος, που ασχολείται με τα κοινά, αγνοεί τόσο φανερά την ιστορία του τόπου που έχει την τύχη να είναι δήμαρχος.
Οφείλω, ως χήρα του Πανουργιά Πανουργιά, να του υπενθυμίσω, και αν δεν γνωρίζει να τον ενημερώσω, ότι ο...
...Πανουργιάς Πανουργιάς, και ως στρατιωτικός και ως πολιτικός αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την Πατρίδα, την Δημοκρατία και την Ανατολική Φθιώτιδα, τη Στυλίδα και τα χωριά μας.
Είναι βαθιά θλιβερό, να μετέρχεται ο κ. Γκλέτσος, το όνομα ενός ανθρώπου που άδολα και με πολύ αγάπη προσέφερε τόσα σε αυτόν τον τόπο. Τον παρακαλώ, να αφήσει στην άκρη το όνομα του αείμνηστου συζύγου μου, Πανουργιά Πανουργιά, στους προεκλογικούς τακτικισμούς του.

Μαργαρίτα Πανουργιά

1 σχόλιο :

  1. τα του συζυγου σας
    τα αναφέρει η WIKIPEDIA
    επι λεξη ως κατωθι:

    Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του Στυλιανού Πανουργιά, διπλωμάτη και τέταρτου κατά σειρά απογόνου του οπλαρχηγού της επανάστασης, Πανουργιά και εγγονός του Πανουργιά Πανουργιά (1844-1904), συνταγματάρχη και βουλευτή. Είχε επίσης έναν αδερφό, τον Μίμη Πανουργιά, που σκοτώθηκε στον Γράμμο κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου ως έφεδρος αξιωματικός ανθυπολοχαγός.[1] Ακολούθησε στρατιωτική σταδιοδρομία και φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο και εν συνεχεία διέφυγε στη Μέση Ανατολή όπου διετέλεσε διμοιρίτης του Ιερού Λόχου. Συμμετέχει στις επιχειρήσεις του Ιερού Λόχου εναντίον των Γερμανών και τραυματίζεται στη Μήλος ύστερα από ανταλλαγή πυρών με γερμανική περίπολο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν αιτήσεως του ίδιου παρέμεινε στο στράτευμα, αν και τραυματισμένος, ενώ μπορούσε να τεθεί σε πολιτική διαθεσιμότητα.[2][3] Το 1948 τοποθετείται στην μονάδα τεθωρακισμένων και στο Α΄ Σύνταγμα Τεθωρακισμένων Ιππικού στην Πελοπόννησο.[2]

    Την δεκαετία του 1960 τοποθετείται διευθυντής του 2ου Επιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τον βαθμό του ταξιάρχου.[1] Από τη θέση αυτή έλαβε γνώση για τις κινήσεις των συνταγματαρχών.Τη νύχτα της 21ης Απριλίου έχοντας ενημερωθεί για ύποπτες κινήσεις στρατιωτικών σπεύδει στο Πεντάγωνο, όπου όμως εμποδίζεται να εισέλθει από τον αντισυνταγματάρχη Μπαλόπουλο.[3] Συλλαμβάνεται και οδηγείται στο γραφείο του Στυλιανού Παττακού, ο οποίος και του προτείνει συνεργασία. Ύστερα από την άρνησή του παραιτείται από τον στρατό αναπτύσσοντας αντιδικτατορική δραστηριότητα.[3] Ιδρυτικό μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης "Ελεύθεροι Έλληνες" συλλαμβάνεται το 1969, κρατείται για 15 ημέρες στην Ελληνική Στρατιωτική Αστυνομία και τίθεται σε απομόνωση 300 ημερών στην Βαρυμπόμπη.[3][1] Στη συνέχεια εκτοπίζεται στη Σαμοθράκη, το Τσοτύλι και τον Θέρμο για να απελευθερωθεί τελικώς ύστερα από ενάμιση χρόνο.[4] Στη δίκη των πρωταιτίων της Χούντας συμμετείχε ως μάρτυρας κατηγορίας.[5]

    Με την πτώση της Χούντας προάγεται σε αντιστράτηγο και διορίζεται σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων των πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.[3] Στις εκλογές του 1974 θέτει υποψηφιότητα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται βουλευτής Φθιώτιδας. Στην κυβέρνηση Καραμανλή (1974) αναλαμβάνει υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνιών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1976.[6] Επανεξελέγη το 1981 και το 1985. Αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική το 1989 και ασχολήθηκε με την συγγραφή βιβλίων με κυριότερο το Kύπρος, η αποχώρηση της Eλληνικής Mεραρχίας την 29η Δεκεμβρίου 1967, Eθνική μειοδοσία (2003).[7]

    Απεβίωσε στις 17 Ιουνίου 2008 και ενταφιάστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών[1]. Ήταν παντρεμένος και είχε έναν γιο, τον Νάκο Πανουργιά.
    Με λίγα λόγια ο σύζυγος σας εάν είναι αυτός

    Δεν εχει καμμία σχεση με την Αγία Μαρίνα και την περιοχή .
    Δεν εχει καμμία σχέση με τον λαό γιατί μάλλον ΝΔ τον βλέπω
    ολα αυτά τα χρόνια
    Ολοι λιγο πολύ στην περιοχή και ειδικά στην Αγία μαρίνα ξέρουμε την αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στην ΝΔ και στην οικογένειά σας και τους υπολοιπους στο σοΪ με αρκετή κονόμα εδώ και χρόνια
    ΑΛΛΑ Μιάς και βαριέμαι
    Με λίγα λόγια
    ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΩΣ ΗΘΟΣ ΠΟΙΟΣ
    ΚΑΛΑ ΚΆΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ
    Εσύ κυρία ως χήρα αντε ρίξε κανένα τρισάγιο στον ξεχασμενο Πανουργιά
    αναψε και κανένα κεράκι και θυμίσου
    ΤΑ VAMPIRE ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΕΛΟΣ
    και οι σημερινοί σωτήρες TOY ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ
    ΤΕΛΟΣ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΥΧΗ!!!!!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative