Social Icons

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Διακήρυξη αρχών Της Ριζοσπαστικής Κίνησης Δήμου Λοκρών


Συνδημότισσες –συνδημότες

Είναι γνωστό ότι βαδίζουμε προς τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα όμως σε ένα πρωτόγνωρο για τη χώρα περιβάλλον. Μετά από 3,5 χρόνια άγριας μνημονιακής λιτότητας η κοινωνία και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία. Τα λαϊκά και μεσαία στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν κατακτήσεις ετών, εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα καταπατούνται ...
Η κοινωνία αποσυντίθεται , η δημοκρατία περιστέλλεται, η οικονομία μηδενίζεται και ο τρόπος ζωής μας αποδιαρθρώνεται. Συμπολίτες μας χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης χωρίς τα βασικά αγαθά. Καθημερινά ακούμε για αυτοκτονίες απεγνωσμένων από την οικονομική και κοινωνική κρίση πολιτών , ενώ η δημόσια διοίκηση, σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στην υγεία και στην παιδεία, έχει αποδιοργανωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν δεν λειτουργεί. Νέοι άνθρωποι αφήνουν τον τόπο μας ανήμποροι να βρουν δουλειά και φεύγουν σε άλλες χώρες. Ήδη η κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και όσοι τους στηρίζουν έχουν περάσει στην τελική φάση του σχεδίου : επίθεση με όλα τα μέσα απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού προς όφελος των εγχώριων και ξένων ελίτ και των δανειστών . Τελικός στόχος , ένας λαός φτωχός και ΄΄φθηνός΄΄, ένας λαός χωρίς δημόσια αγαθά, ένας λαός γονατισμένος.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είμαστε πεισμένοι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αγωνισθεί για να ανατρέψει αυτή την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και της εξαθλίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να πλαισιωθεί από αγωνιστές και λαϊκούς ανθρώπους που έχουν καταλάβει ότι δεν θα πρέπει να κατευθύνονται από ΄΄ειδικούς΄΄ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που στηρίζονται στις σχέσεις τους με τα μεγάλα συμφέροντα και στα κόμματα που συνέβαλαν σε αυτή την καταστροφική πορεία της χώρας και που έχουν μάθει να διαφθείρουν και να διαφθείρονται ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ΄΄ αξιώματα΄΄ και το προσωπικό συμφέρον.

Από πολίτες που πιστεύουν στην αλλαγή του δημαρχοκεντρικού μοντέλου , όπου ο κάθε Δήμαρχος μετατρέπεται σε απόλυτο και ανεξέλεγκτο άρχοντα, το δημοτικό συμβούλιο είναι σχεδόν διακοσμητικό, ενώ οι δημότες δεν συμμετέχουν ενεργά και συνήθως δεν ακούγεται και δεν παίρνεται η γνώμη τους υπόψη στις σημαντικές αποφάσεις. Από πολίτες που γνωρίζουν ότι ο ΄΄ Καλλικράτης΄΄ αποκεντρώνει την λιτότητα, μεταφέροντας αρμοδιότητες στους δήμους, χωρίς πόρους και την ιδία στιγμή συγκεντρώνει την εξουσία ώστε οι δήμοι να είναι απλά εντολοδόχοι της Κυβέρνησης, σαν μια ακόμη δημόσια υπηρεσία. Από πολίτες που θέλουν να αγωνισθούν για να μην υπάρχουν φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού στην περιοχή μας αλλά και για να υπερασπισθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τα κοινωνικά δικαιώματα των αδυνάμων και των μειονοτήτων.

Από πολίτες που παλεύουν ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη αγαθά ( φως-καθαρό νερό-φαγητό-παιδεία – υγεία – καθαρό περιβάλλον) αλλά και θέλουν να συμβάλουν στην ανάδειξη των πολιτιστικών /ιστορικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και στην γενικότερη πολιτιστική αναβάθμιση της
Με την παρούσα ιδρυτική διακήρυξη αρχών της Ριζοσπαστικής Κίνησης Δήμου Λοκρών και με την συμμετοχή πολιτών σε αυτήν με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε μια εναλλακτική πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δείχνοντας καταρχήν εμπιστοσύνη στο θεσμό, ενισχύοντας όμως το χαρακτήρα του Δήμου μας ως οργανισμού της κοινωνίας των πολιτών, στα πλαίσια της δημοκρατίας, της διαφάνειας της κοινωνικής συμμετοχής.

Για ένα Δήμο δηλαδή ανοιχτό και Δημοκρατικό, έναν Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης , έναν Δήμο αγωνιστή για την διασφάλιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και των στοιχειωδών αγαθών των πολιτών. Έναν Δήμο που όλες οι σημαντικές αποφάσεις θα παίρνονται με την ενεργό συμμετοχή των δημοτών μέσα από λαϊκές συνελεύσεις. Μια δημοτική αρχή που θα στηρίζει τις συλλογικές πρωτοβουλίες πολιτών και θα αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό ή θα στηρίξει και άλλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για ένα Δήμο που θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, προς κάθε κατεύθυνση για την ανεύρεση πόρων, παρακάμπτοντας τις δυσκολίες μέσα από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, ώστε να παρέχει στους κατοίκους της περιοχής τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση όπως είναι, το ολοκληρωμένο και καλά συντηρημένο σύστημα ύδρευσης για παροχή καθαρού πόσιμου νερού, την ολοκλήρωση σύγχρονου αποχετευτικού συστήματος, όπου έχει ξεκινήσει και την κατασκευή νέου όπου δεν υπάρχει, την κατάργηση όλων των σκουπιδότοπων της περιοχής μας, εφαρμόζοντας σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων και αδρανών υλικών, την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και προστασίας περιβάλλοντος, την δημιουργία εγκαταστάσεων για την παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε, την συντήρηση και επέκταση όπου είναι απαραίτητο του οδικού δικτύου του δήμου, την συντήρηση των υφιστάμενων και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου, κ.ά.

Για ένα Δήμο που θα αγωνίζεται πραγματικά για την ανάδειξη των πολιτιστικών/ιστορικών ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και την αναβάθμιση της πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας, ενισχύοντας κυρίως πρωτοβουλίες της νεολαίας της περιοχής που ασφυκτιά πολιτιστικά.
Για ένα Δήμο που θα συμβάλει ενεργά στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και την ενθάρρυνση της δημιουργίας ομάδων αγροτών με έμφαση στις ομάδες νέων αγροτών και γυναικών .

Για ένα Δήμο που θα επιδιώκει την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας , με την δημιουργία ενός ριζικά διαφορετικού σχεδίου ανάπτυξης της, που θα στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους, επιδιώκοντας την ισορροπία και την συνέργεια των τριών τομέων ανάπτυξης, διαφυλάσσοντας παράλληλα το περιβάλλον και επιτρέποντας τη διανομή της παραγομένης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού π.χ προωθώντας την ήπια τουριστική ανάπτυξη και όχι τη τουριστική ανάπτυξη βιομηχανικού τύπου που επιδιώκουν επιχειρηματικοί όμιλοι υποσχόμενοι επενδύσεις και ανάπτυξη πάνω στα ερείπια της κοινωνίας και της φύσης, με μισθούς πείνας και κατάργηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και παράλληλα μη προσφέροντας τίποτα στην τοπική κοινωνία, ενώ είναι σίγουρο ότι θα εξαντλήσουν τους φυσικούς πόρους και θα χρησιμοποιήσουν τη γη μονομερώς σε βάρος άλλων χρήσεων όπως η κτηνοτροφία .

Και τέλος για ένα Δήμο που θα αγωνισθεί για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και δεν θα συμβάλει υπηρετώντας αυτή τη πολιτική στην διάλυση της κοινωνίας.
Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχή μας που πιστεύουν στην αναγκαιότητα για την δημιουργία μιας ριζοσπαστικής δημοτικής παράταξης με αυτά τα χαρακτηριστικά, να συμπορευτούν μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε το ειδικότερο πλαίσιο - πρόγραμμα αλλά και το ψηφοδέλτιο για την συμμετοχή μας στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
Η παράταξή μας θα επιδιώξει να οικοδομήσει γύρω της μια πλατιά συσπείρωση πολιτών και συλλογικοτήτων που επιθυμούν να αντιστρέψουν αυτή την κατάσταση και να ανοίξει ο δρόμος της ριζικής αναμόρφωσης των δημοτικών μας πραγμάτων..

Ο κανονισμός λειτουργίας της παράταξης είναι ο εξής :

1. Η δημοτική παράταξη έχει εγγεγραμμένα μέλη και φίλους που ενστερνίζονται το πολιτικό πλαίσιο και τις θεμελιώδεις αρχές της παράταξης , όπως αυτές αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη.
2. Τα μέλη της παράταξης θα πρέπει να παρέχουν οικονομική συνδρομή , έχουν υποχρέωση τακτικής συμμετοχής στις συνελεύσεις και τις εκδηλώσεις της παράταξης και δεν συμμετέχουν ή στηρίζουν άλλες δημοτικές παρατάξεις.
3. Η παράταξη διοικείται από την Γενική Συνέλευση των μελών και την Συντονιστική Γραμματεία.
4. Κυρίαρχο όργανο που λαμβάνει τις καίριες αποφάσεις για την πολιτική της παράταξης και την εκπροσώπηση της στις εκλογές είναι η Γενική Συνέλευση των μελών της , η οποία συγκαλείται τακτικά και έκτακτα όταν κριθεί απαραίτητο από την Συντονιστική Γραμματεία ή από έγγραφη αίτηση δέκα (10) τουλάχιστον μελών . Κάθε μέλος και φίλος μπορεί να εισηγηθεί θέμα προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων στη Γενική Συνέλευση.

Έχουν ήδη υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη και είναι μέλη της παράταξης οι κάτωθι:

Παπάζογλου Μάκης, Γκορίτσας Δημήτρης, Κρόμπα Εύη, Σουλτανοπούλου Μαρία, Πασιώτης Κώστας, Πατούλης Γιάννης, Τσέρτος Λουκάς, Κωνσταντίνου Κώστας, Χούπας Χρήστος, Παπαλουκάς Λουκάς, Τσέλιγκας Γιώργος, Σαρακιώτης Γιάννης, Κακαβάς Φώντας, Παυλιώτης Δημήτρης, Σουρούνης Γιώργος, Παΐσιος Άγγελος, Γκανάς Τάκης, Μουντζούρης Δημήτρης, Σαμαράς Δημήτρης, Πάσσας Πέτρος, Ζωντός Γιώργος, Καραμέρης Γιάννης, Κολιοφούτη Χριστίνα, Δημάκης Πέτρος, Τριανταφύλλου Γιάννης, Πουλάκης Μιχάλης, Διακούδης Άρης, Λίντζος Γιάννης, Μούτσος Θοδωρής, Νιαβής Γιάννης , Καραμπάς Απόστολος, Βίγγος Άγγελος του Μ, Βίγγος Άγγελος του Ι, Σταματάκης Κώστας, Λίντζος Δημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative