Social Icons

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Επιστολή - Καταγγελία της κ. Αγγελοπούλου Θεώνη(Θάνια) Επιμελ.Α' Οδοντιατρικής Γεν.Νοσοκ.Λαμίας Μέλος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε..


ΔΗΛΩΣΗ

Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής ΑΕ από τον Μάρτιο 2011, εκλεγμένη από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Το τελευταίο διάστημα εντόπισα σημαντικές παρατυπίες στη λειτουργία της εταιρείας και του Δ.Σ. αλλά και στη διαχείριση των Προγραμμάτων, που υλοποιεί σήμερα η εταιρεία. Διαπίστωσα «ιδίοις όμασι» παραπλάνηση του Δ.Σ. και των μετόχων της από τον Πρόεδρό του κ. Γρηγόρη Ντάνο, παραποιημένα πρακτικά Δ.Σ., καταγγελίες πρώην στελεχών, μηνυτήριες αναφορές, εμπλοκή της εταιρείας σε ΚΟΙΝΣΕΠ τύπου «Μαγεμένης Ελατοχώρας», που μας έκαναν πανελληνίως γνωστούς, προμήθειες χωρίς ...
...έγκριση του ΔΣ, καταστρατήγηση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και σωρεία άλλων θεμάτων, κάποια εκ των οποίων παραθέτω στη συνέχεια:

1. Χρήση μετοχικού κεφαλαίου

Ενώ υπήρχε σαφής γνωμάτευση του νομικού της εταιρείας για τη χρήση του («..μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που έγινε η αύξησή του») ο κ. Ντάνος επικαλούμενος αυτή, μας εξαπάτησε και πρότεινε εντελώς το αντίθετο («..για την ταμειακή διευκόλυνση της εταιρείας»). Υπάρχει επίσης ανοικτό το θέμα του ποσού πιστοποίησής του.

2. Λειτουργία ΔΣ

Σε κάποια τελευταία συμβούλια ο κ. Ντάνος έθετε έκτακτα θέματα, που ήταν σχεδόν περισσότερα των τακτικών με εξαιρετική σημασία (συμβάσεις, προσλήψεις κλπ).
Διαφώνησα τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας αυτών και ζήτησα από το Δ/ντή Αναπτυξιακών Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Ράπτη, που τηρούσε τα πρακτικά, να ελέγξω το Βιβλίο Πρακτικών, για να διαπιστώσω την ορθή απόδοση των θεμάτων και αποφάσεων που λαμβάνονταν. Αντ’ αυτού ο κ. Ράπτης εισηγήθηκε στον εκπρόσωπο της Περιφέρειας στη ΓΣ κ. Θ. Στάικο, την απομάκρυνσή μου από το ΔΣ.
Σε επιστολή μου προς τα μέλη και τους μετόχους έθεσα θέμα υπέρβασης αρμοδιοτήτων του κ. Ράπτη και ζήτησα την άμεση απομάκρυνσή του από την εταιρεία. Αυτό βεβαίως δεν συζητήθηκε ποτέ.

3. Καταγγελίες – Εισαγγελικές παραγγελίες

Έλαβαν τα μέλη του ΔΣ επιστολή από τον πρώην Γ. Δ/ντή, για τη χορήγηση αντιγράφων των πρακτικών του ΔΣ, που σχετίζονταν με τη μισθοδοσία του και την παραίτησή του, προκειμένου να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του. Παρά την εισαγγελική εντολή δεν του χορηγήθηκαν όλα, αλλά εξώδικη δήλωση με ψευδή στοιχεία. Μας επισύναψε παραποιημένα πρακτικά ΔΣ, που σχετίζονται με τη μισθοδοσία του. Μετά την παντελή αδιαφορία, που επέδειξαν το ΔΣ, το Εποπτικό Συμβούλιο αλλά και οι μέτοχοι της εταιρείας σχετικά με το αίτημά του, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, για την άρνηση χορήγησης στοιχείων, ψευδή δήλωση και νόθευση πρακτικών του Δ.Σ.
Αντίστοιχη εισαγγελική εντολή κατέθεσε και η κα Χρυσάνθη Μπέλλη, πρώην συνεργάτης της εταιρείας, για την αντικατάστασή της από διαχειρίστρια των ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ. Ακόμη εκκρεμεί η απάντησή μας.
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, κ. Νικ. Μπέτσιο, τον κ. Στάικο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τα ανωτέρω θέματα. Ο κ. Ντάνος μόνο αρκέσθηκε να αναφέρει ότι θα εξετασθεί από το νομικό της εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχει επιληφθεί κανείς επί αυτών των θεμάτων.

4. ΤΟΠΕΚΟ, ΤΟΠΣΑ

Η Φθιωτική Αναπτυξιακή ΑΕ σε συνεργασία με άλλους φορείς υλοποιεί ως συντονιστής εταίρος των Αναπτυξιακών συμπράξεων «ΑΣ ΦΘΙΑ» και «ΑΣ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ», τα ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΣΑ αντίστοιχα. Υπάρχουν καταγγελίες προς τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες, για μη νόμιμη αντικατάσταση πρώην στελεχών της εταιρείας και για αυθαίρετη τροποποίηση του Προγράμματος χωρίς την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών. Έχει διενεργηθεί ο πρώτος έλεγχος για τα ΤΟΠΕΚΟ και αναμένουμε και τον αντίστοιχο από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τα ΤΟΠΣΑ. Τα αποτελέσματα θα έχουν ενδιαφέρον. Στα πλαίσια των ΤΟΠΕΚΟ η ΑΣ ΦΘΙΑ δημιούργησε 5 ΚΟΙΝΣΕΠ, μεταξύ των οποίων και την «Μαγεμένη Ελατοχώρα», που μετά τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και τις παραβάσεις, που εντόπισε η Επιθεώρηση Εργασίας, τέθηκε άρον – άρον εκτός Προγράμματος. Τι απέγιναν οι άνεργοι που εντάχθηκαν σ’ αυτή; Υπάρχει εμπλοκή μας σε ΚΟΙΝΣΕΠ που ανέφερε ο κ. Ρακιντζής;

5. Παράνομη απομάκρυνσή μου από το ΔΣ

Μετά απ’ όλα αυτά, εγώ και ένα ακόμη μέλος του ΔΣ ζητήσαμε από τον Πρόεδρο έκτακτη σύγκληση του ΔΣ, για τα ανωτέρω θέματα και παρά την υποχρέωσή του, σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, μας αγνόησε παντελώς.
Σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της ΓΣ, ο κ. Ντάνος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι υπάρχει απόφαση ΔΣ για αντικατάσταση μελών. Ο κ. Στάικος, διαβεβαίωσε εμένα αλλά και δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας ότι δεν αποφασίστηκε η αντικατάστασή μου. Μετά από 20 ημέρες πληροφορήθηκα ότι στην εν λόγω ΓΣ αντικαταστάθηκα, με αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να είμαι μέλος του ΔΣ. Αυτό το ανακάλυψε ο κ. Ντάνος μετά από τρία χρόνια, στηριζόμενος σε άλλη μια «κατά παραγγελία» γνωμοδοτηση άσχετου με την εταιρεία νομικού. Υπάρχει αντίστοιχη γνωμοδοτηση με την αντίθετη
άποψη, την οποία γνωρίζουν και συμφωνούν ο νομικός της Περιφέρειας και του Νοσ/μείου, στο οποίο εργάζομαι.
Βάσει αυτών θεωρώ ότι όλες αυτές οι ενέργειες του κ. Ντάνου, με την άμεση ή έμμεση στήριξή του από την Περιφέρεια, αποτελούν καταφανή προσπάθεια εκδίωξής μου από το ΔΣ κι αυτό επειδή αμφισβήτησα την ορθότητα ορισμένων διαδικασιών λειτουργίας της εταιρείας, του ΔΣ και των προγραμμάτων, που υλοποιεί η Φθιωτική Αναπτυξιακή ΑΕ. Η εταιρεία επιτελεί αναπτυξιακούς σκοπούς και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Φθιώτιδας και της Περιφέρειας. Δεν αποτελεί ιδιοκτησία και «μαγαζάκι» κανενός και κανείς Πρόεδρος ή μέλος ΔΣ ή μέτοχός της δεν έχει το δικαίωμα να την θεωρεί «τσιφλίκι» του ή χώρο άσκησης της «πολιτικής» του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative