Social Icons

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


«25Η Μαρτίου 1821». Χριστιανισμός και Ελληνισμός συστρατεύονται για να αποτινάξουν το ζυγό που τέσσερις αιώνες καταδυνάστευε το Έθνος μας, καταρρακώνοντας κάθε έννοια τιμής , ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η Εκκλησία και ο κλήρος στάθηκε στο πλευρό των υποδούλων από την πρώτη στιγμή, σε μια υπέρμετρη προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η εθνική συνείδηση. 
Την ημέρα αυτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, διαλέγει ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, για να βροντοφωνάξει από την Αγία Λαύρα το χαρμόσυνο μήνυμα της σωτηρίας του ελληνικού έθνους. Και οι δυο γιορτές συνταυτίστηκαν στις καρδιές και στο μυαλό των Ελλήνων. Και τα δυο μηνύματα έγιναν ένα. Ο Θεός είχε βάλει την υπογραφή Του.
Η κραυγή «Ελευθερία ή Θάνατος» που βγήκε μέσα από τα στήθη και τις λαβωμένες καρδιές όλων των σκλαβωμένων Ελλήνων, πήρε διαστάσεις οικουμενικές , πανανθρώπινες. Διδάξαμε, ότι η ελευθερία δεν κερδίζεται με απατηλές υποσχέσεις αλλά χρειάζονται αγώνες και θυσίες, πόνος και δάκρυα. Αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα της 25ηςΜαρτίου που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε.

Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και απειλές που καλούμαστε να ξεπεράσουμε, αντλώντας δύναμη από τα παράδειγμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης των ηρωικών προγόνων μας. Αυτή τη φορά ο εχθρός είναι πιο επικίνδυνος, γιατί είναι αόρατος και είναι εντός των πυλών. Ο λαός μας δέχεται αδιάκοπο σφυροκόπημα προπαγάνδας και συστηματική πλύση εγκεφάλου προκειμένου να αφανιστεί η εθνική του αυτοσυνειδησία. Η γλώσσα του κακοποιείται, η παράδοσή του και η πίστη του γελοιοποιούνται, η ιστορία του και τα σύμβολά του ενοχοποιούνται , υποβαθμίζεται και εξαφανίζεται κάθε ηθική, πνευματική και ανθρωπιστική αξία αλλά και κάθε ιδανικό της φυλής μας. Την ίδια ώρα, προωθείται η πολυπολιτισμικότητα, η παγκοσμιοποίηση, η αποεθνικοποίηση ταυτόχρονα με την ομογενοποίηση στην ανθρώπινη σκέψη και συμπεριφορά.

Μπροστά μας υπάρχει ο δημοφιλής, πολύβουος δρόμος της υποταγής, του συμβιβασμού και της αδιαφορίας. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος. Αυτός της αντίστασης. Γιατί σε ετούτη τη γη, αυτό μάθαμε πάνω από όλα. Να παλεύουμε και να νικάμε. Κι άλλον αγώνα δεν γνωρίζει η φυλή μας που έσπειρε αυτή τη γη με κόκκαλα ηρώων και την πότισε με αίμα γενναίων.

Πάνω απ’όλα όμως, οφείλουμε να διατηρήσουμε αμόλυντη και δυνατή την ορθόδοξη πίστη μας. Το χρωστάμε αυτό στις «Άγιες Μορφές των προγόνων μας» που πολεμώντας για τα Ιερά και τα Όσια τα φυλής μας δεν δίστασαν να θυσιάσουν τη ζωή τους «για του Χριστού τη Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

1 σχόλιο :

  1. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never
    found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me.
    In my view, if all web owners and bloggers made good content as
    you did, the net will be a lot more useful than ever before.


    My web-site :: payday lenders

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative