Social Icons

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μικρομεσαίοι αγρότες: Αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα και πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων (VIDEO)ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


Την κλιμάκωση του αγώνα, με πανελλαδικό συντονισμό των μπλόκων και ενιαίο τρόπο, στη βάση του υπομνήματος και των αιτημάτων που το μπλόκο της Νίκαιας έχει θέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας, στη Λάρισα, μετά από το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών.

Όπως αποφάσισαν, θα πραγματοποιούνται καθημερινοί αποκλεισμοί των δρόμων σε όλη την χώρα από τις 14.00 έως τις 15.00, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται καθημερινές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, της ΔΕΗ και στις Εφορίες.
Παράλληλα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ζητούν συνάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες με τον πρωθυπουργό και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Για τον λόγο αυτό, συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από έναν εκπρόσωπο κάθε μπλόκου, για να πραγματοποιήσει τις συναντήσεις. Μετά το πέρας των συναντήσεων, θα γίνουν νέες μαζικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας «εξακολουθούμε να μην αποκλείουμε καμιά μορφή πάλης. Το πότε και το πώς θα το επιλέξουμε εμείς στα μπλόκα».

Στην έναρξη της σύσκεψης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Πατάκη (Δείτε το βίντεο εδώ), Κλιμάκωση κόντρα στον εμπαιγμό των αγροτών από την κυβέρνηση Η κλιμάκωση της μάχης σε πανελλαδικό επίπεδο είναι η απάντηση της αγροτιάς στην επίμονη και προκλητική άρνηση της συγκυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αγροτικά αιτήματα, η οποία συνοδεύτηκε και από επιχείρηση εμπαιγμού των αγωνιζόμενων αγροτών και παραπλάνησης της «κοινής γνώμης».

Με συντονισμένες δηλώσεις του υπουργικού διδύμου, Θ. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλου, έγινε προσπάθεια να περάσει η ψεύτικη κι αποπροσανατολιστική εντύπωση πως τάχα η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε μεγάλο μέρος των αιτημάτων των αγωνιζόμενων αγροτών, ενώ, στην πραγματικότητα, όπως, με συγκεκριμένα στοιχεία και επιχειρήματα, απέδειξε, σε συνέντευξη Τύπου, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του μπλόκου της Νίκαιας, αυτά που εμφανίζονται σαν «απλόχερες κυβερνητικές παροχές», δεν είναι ούτε καν ψίχουλα. (Επισυνάπτεται ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μπλόκου Νίκαιας).

Τη σκυτάλη του ψεύδους, από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, πήραν τα πρόθυμα ΜΜΕ, τα οποία, έσπευσαν να κατηγορήσουν τους αγρότες σαν «αχόρταγους» και «υποκινούμενους», με στόχο να στρέψουν εναντίον τους τα άλλα λαϊκά στρώματα, που, μέχρι τώρα, είναι με το μέρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς, όπως αποδεικνύεται από το τεράστιο κύμα εργατικής - λαϊκής συμπαράστασης κι αλληλεγγύης που εκδηλώνεται, καθημερινά, ιδιαίτερα στο μπλόκο της Νίκαιας, αλλά και σε άλλα μπλόκα.
Ομως, όλη αυτή η επιχείρηση εξαπάτησης και συκοφάντησης - που έρχεται ως συνέχεια της αποτυχημένης κυβερνητικής προσπάθειας για τρομοκράτηση των αγροτών με τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ - πέφτει στο κενό, καθώς, οι αγρότες δεν πείστηκαν για τις «καλές κ' αγαθές προθέσεις» της τρικομματικής συγκυβέρνησης και παραμένουν ακλόνητοι στα μπλόκα, δηλώνοντας αποφασισμένοι και έτοιμοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους.


Η φτωχή αγροτιά δεν πρόκειται να υποχωρήσει και να παραιτηθεί από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της. Οχι μόνο επειδή ξέρει πως αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα αυτά τα αιτήματα δε θα μπορέσει να ξεκινήσει τη νέα καλλιεργητική χρονιά το Μάρτη και πολύ γρήγορα θ' αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα χωράφια και το αγροτικό επάγγελμα, αλλά και γιατί συνειδητοποιεί πως ο αγώνας της δεν αφορά, απλώς, τη δική της επιβίωση, αλλά και τη διαβίωση, γενικότερα, του φτωχού ελληνικού λαού. Διότι, αν «φύγουν από τη μέση» οι μικρομεσαίοι αγρότες της χώρας μας, όπως προωθείται με την ΚΑΠ της ΕΕ και η αγροτική παραγωγή περάσει, εξολοκλήρου, στα χέρια μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τότε ο ελληνικός λαός θα κινδυνέψει ακόμα και να μην μπορεί να καλύψει τις βασικές βιοτικές ανάγκες του, όπως είναι η τροφή και η ένδυση.

Από δω ξεπηδάει και η αναγκαιότητα του κοινού αγώνα των αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, της λαϊκής, αγωνιστικής συμμαχίας, ώστε ο αγώνας της αγροτιάς να έχει αποτέλεσμα και προοπτική. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα 
  • Στη Θεσσαλία
- Το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης της μικρομεσαίας αγροτιάς, μαζί με εργατες της περιοχής, «άνοιξαν» για δύο ώρες (11 πμ. - 1 μ.μ. ) τα διόδια στο Μοσχοχώρι, το Μακρυχώρι και τον Πυργετό.
Σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στο μπλόκο της Νίκαιας, σήμερα Κυριακή, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, μετά από αποφάσεις διαφόρων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους οι Σύλλογοι Ανατολικής Αττικής («Σωκράτης»), Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης («Γ. Σεφέρης»), Περιστερίου («Ε. Αλεξίου»), Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου («Ρ. Ιμβριώτη»), Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού («Θουκυδίδης»), Ηλιούπολης («Μ. Παπαμαύρος»), Σαλαμίνας, Παλαιού Φαλήρου και η ΕΛΜΕ Πειραιά.- Επίσης, την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι η ΟΓΕ  και Σύλλογοι και Ομάδες της από τη Θεσσαλία.
Στο Νομό Μαγνησίας υπάρχουν δύο μπλόκα, ένα στον Αλμυρό και ένα στο Αερινό.
  • Στη Μακεδονία - Θράκη
Χτες στη Θεσσαλονίκη έγινε μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ. Οι αγρότες και οι εργάτες, μαζί με τους φοιτητές και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, έστειλαν ανυποχώρητο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, το βιος και τη ζωή τους, για τα κέρδη των μονοπωλίων.
- Στη Θεσσαλονίκη παραμένουν τα μπλόκα στα Πράσινα Φανάρια και τη Χαλκηδόνα.
- Στην Ημαθία, οι αγρότες παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας.
- Στην Πέλλα, έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ στο ύψος του Γυψοχωρίου.
- Στις Σέρρες, οι αγρότες παραμένουν στο Λευκώνα, στο Ροδολίβος και στα Κερδύλλια. - Σε Δράμα και Καβάλα ενισχύονται τα μπλόκα της Λυδίας, της Μαυρολεύκης και της διαστραύρωσης Κοκινογείων. - Στον Εβρο, έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης. - Στην Ροδόπη, έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ στον κόμβο της Καλλίστης.
  • Στην Ανατολική Στερεά
- Στη Φθιώτιδα τα τρακτέρ παραμένουν στους δρόμους, στην είσοδο της Λαμίας, στο Δομοκό και μεταξύ Ελάτειας και Αμφίκλειας στην παλιά Εθνική οδό Λιβαδειάς - Λαμίας, προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων.
- Στη Βοιωτία, τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στους δρόμους, σε Κάστρο, Ορχομενό, Θήβα και Βάγια και σε αυτά τα μπλόκα γίνονται συμβολικοί αποκλεισμοί των δρόμων.
  • Στην Πελοπόννησο
- Στον Πύργο, μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται στη διασταύρωση της Μαραθιάς, έκλεισαν χτες την εθνική οδό για μια ώρα περίπου.
- Στην Αργολίδα, θα γίνει σήμερα Κυριακή παναγροτικό - παναργολικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στο μπλόκο στο Ανυφί.- Ακλόνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι αγρότες στη διασταύρωση των Καρυών Λακωνίας, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, στο Κουρτέσι Ηλείας.- Το ίδιο και οι αγροτοκτηνοτρόφοι στην Αχαΐα που παραμένουν στη διασταύρωση της Αχαγιάς, στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου καθώς και στη θέση Κουρλαμπά και Διάσελο που βρίσκονται στην παλιά Εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης.
  • Στα Χανιά
Με συγκέντρωση στη Λαϊκή Αγορά της Ρεγγίνας συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους χτες το πρωί οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.
Η Ομοσπονδία των αγροτικών συλλόγων έχει αποφασίσει τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους  και τη συμμετοχή τους, σήμερα Κυριακή στο κάλεσμα για συντονισμό στο μπλόκο της Νίκαιας. Επίσης, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους ανακοίνωσαν ότι την βδομάδα που έρχεται θα προχωρήσουν με αποκλεισμό δρόμων.
  • Στη Λέσβο
Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία της Τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ. Η αγωνιστική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς. Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, σε ανακοίνωσή του, απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΠΑΣΥ.

902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative