Social Icons

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΛΑΜΙΑ


   Τι εννοεί ο “ποιητής”;

Ν. Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Στη χθεσινή επίσκεψή του στους αγρότες του μπλόκου της Έκθεσης Λαμίας ο κ. Τσίπρας  έκαμε μια ηρωική δήλωση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Ή να αγωνιστούμε και να ανατρέψουμε τα πάντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι».

Αναρωτιέται κανείς τι εννοούσε. Δηλαδή:
Συμφωνεί με την απαίτηση της μικρής αγροτιάς να μείνει στον τόπο της και να καλλιεργεί τα χωράφια της; Να τής εξασφαλιστεί χαμηλό κόστος παραγωγής; Να μπορεί να πουλήσει την παραγωγή της σε τιμές που της επιτρέπουν να βγάλει τα έξοδα και να ζήσει ανθρώπινα και σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της;(δωρεάν ποιοτική δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια...)

Συμφωνεί ότι η αγροτική παραγωγή πρέπει να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας; Να υπηρετεί πρώτιστα τη διατροφική επάρκεια του λαού και μετά τις εξαγωγές;
Δέχεται την ανάγκη να οργανωθεί δίκτυο συγκέντρωσης και διανομής, ώστε τα αγροτικά προϊόντα να φτάνουν σε κάθε γωνιά της χώρας γρήγορα και φθηνά; Και επομένως, το κράτος να έχει την υποχρέωση-δυνατότητα ελέγχου και καθορισμού τιμών ασφαλείας και, οπωσδήποτε, τον έλεγχο των εισαγωγών;

Αν δεν τα εννοούσε -στην καλύτερη περίπτωση- είναι ένας ακόμα λαϊκιστής πολιτικός, που εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του λαού, για ν' ανεβάσει το εκλογικό ποσοστό του κόμματός του, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην πρωθυπουργική καρέκλα. 
Αν τα εννοούσε, πρέπει καταδικάσει τις κατευθύνσεις και τους περιορισμούς, που θέτει το ασφυκτικό πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής(ΚΑΠ) και να την απορρίψει. Πρέπει να πάρει πίσω την ψήφο τού ΣΥΝ, τότε, από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία απαγορεύει κάθε έλεγχο και περιορισμό στην “ελεύθερη αγορά”.  Να πει ΝΑΙ στο μεγάλο έργο της εκτροπής του Αχελώου που θα υδρεύσει και θα αρδεύσει τη Θεσσαλία.

Όποιος είναι αληθινά με την αγροτιά, με το λαό, είναι υποχρεωμένος να απειθαρχήσει στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Να την απαρνηθεί. Να παλέψει μαζί με το λαό για την απαλλαγή της χώρας από κάθε εμπόδιο που προκύπτει από τη συμμετοχή σ' αυτήν.
Η σκόπιμα γενικόλογη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για «ανάγκη ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής» και η διγλωσσία του υπηρετεί το στόχο της Κ.Α.Π. και του ευρωενωσιακού κεφαλαίου: Να ξεκληριστούν από τη γη τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και  να περάσει η γη και η παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και καπιταλιστών. “Να δημιουργηθούν μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις” όπως το λένε συγκαλυμμένα τα ντοκουμέντα της Ε.Ε. 

Αγρότες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες,
Αυτός ήταν, αυτός είναι ο οπορτουνισμός. Λέει στο λαό, ό,τι θέλει να ακούσει, ενώ στην πραγματικότητα τον οδηγεί στο “λάκκο” του κεφαλαίου από άλλο δρόμο. Αυτή είναι η φύση του.
Καμιά πίστη στους αυτόκλητους σωτήρες!
Εσείς πρέπει να πάρετε από τα χέρια των  εκμεταλλευτών σας την εξουσία.  Χρέος δικό σας ν' αλλάξετε ριζικά την κοινωνία. Να την κάνετε να υπηρετεί αποκλειστικά τις δικές σας ανάγκες.
Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο! Σ' αυτόν τον αγώνα σάς προσκαλεί!    


ΛΑΜΙΑ 15/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative