Social Icons

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αποκάλυψη βόμβα: Η Λαμία εκτός από το Πανεπιστήμιο χάνει και το ΤΕΙ


Σύμφωνα με έγγραφο, που έστειλε την Τετάρτη 6/2 ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας στο ΤΕΙ Λαμίας, προτείνεται η απορρόφηση του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ από το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ το οποίο μετονομάζεται σε «ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Μετά την δημοσιοποίηση του περίφημου σχεδίου "Αθηνά" οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όπως όλα δείχνουν εκτός από την έδρα του Πανεπιστημίου Στερεάς, το οποίο καταργείται, χάνουμε και την έδρα του "αναβαθμισμένου" ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ, το οποίο θα μετονομαστεί σε «ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Οι τοπικοί μας άρχοντες δείχνουν αιφνιδιασμένοι και "ζαλισμένοι" από τα απανωτά χτυπήματα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον εμφανίζονται ανίκανοι να διαχειριστούν την πολύ σοβαρή αυτή κατάσταση.

Δεν υπάρχει ομόνοια, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου, που πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αντίθετα σε άλλες Περιφέρειες, νομούς και πόλεις δουλεύουν μεθοδικά και δυναμικά και τα αποτελέσματα είναι ορατά.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίο λοιπόν που την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι της Εύβοιας έτριβαν τα χέρια τους βγαίνοντας από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου.

Η βελτιωμένη πρόταση του Υπουργού για το ΤΕΙ Λαμίας μοιάζει με τον "Δούρειο Ίππο". Από τη μια "χρυσώνει το χάπι" προτείνοντας να έρθει στη Λαμία ένα Τμήμα Πληροφορικής από το ΤΕΙ Λάρισας και ένα Τμήμα Ηλεκτρολογίας από το ΤΕΙ Χαλκίδας, ενώ ταυτόχρονα παίρνει την έδρα και την Διοίκηση του ΤΕΙ από τη Λαμία και την πάει στη Χαλκίδα.

Το ΤΕΙ Λαμίας λοιπόν γίνεται παράρτημα της Χαλκίδας και στο εγγύς μέλλον θα αρχίσουν να "ξηλώνονται" και ένα - ένα τα τμήματα.

Είναι περιττό να πούμε ότι τόσο η Λάρισα όσο και η Χαλκίδα αντιδρούν στην μετακίνηση των παραπάνω τμημάτων στη Λαμία και έχουν "λένε" πάρει την διαβεβαίωση από τον υπουργό γι αυτό.

Λοιπόν κύριε Υπουργέ ποιος δουλεύει ποιον και τελικά τι σχέδιο είναι αυτό που "μπάζει" από παντού και έχει κάνει όλες τις τοπικές κοινωνίες άνω - κάτω και πάρα πολλούς φοιτητές με τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα να χάσουν τον ύπνο τους;

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ας αφυπνιστούν όλοι οι αιρετοί και όλοι οι φορείς. Καταρχήν να πάρουν δημόσια ξεκάθαρη θέση για όσα συμβαίνουν και μετά ας καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και ας καταλήξουν σε μια πρόταση την οποία θα μπορούν να υποστηρίξουν και να υλοποιήσουν.

Ας το κάνουμε όσο είναι καιρός γιατί η Περιφέρεια Στερεάς σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν και η Λαμία από έδρα Περιφέρειας θα είναι κωμόπολη σε επαρχία της Θεσσαλίας.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ κάποιοι φρόντισαν να μείνει χωρίς διοίκηση και να υπάρχει ένα πολυμελές Συμβούλιο το οποίο έχει συνεδριάσει δυο φορές για να βγάλει Πρόεδρο, αλλά δυστυχώς λευκός καπνός δεν βγήκε. Φαίνεται πως οι "κύριοι" αυτοί βολεύονται με αυτό το "μπάχαλο" και θα χαρούν ιδιαίτερα αν η Λαμία χάσει την έδρα και την Διοίκηση του ΤΕΙ (Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση).

Διαβάστε παρακάτω το ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο, που έστειλε ο Υπουργός, υπό τη μορφή ερωτήματος - πρότασης στο ΤΕΙ Λαμίας:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙA
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ιστοσελίδα:  www.minedu.gov.gr
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι
Τηλ: 210-3443508, Φαξ: 210-3443865


Μαρούσι, 6 Φεβρουαρίου 2013
Αριθ. Πρωτ: 1247

ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ


Θέμα : «Υποβολή ερωτήματος για διατύπωση γνώμης σχετικά με το Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις της περίπτωσης δ’ της παραγράφου 6 του άρθρου 7 του ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ν. 4076/2012 (Α’ 159)

Σας υποβάλλουμε ερώτημα συνοδευόμενο από ειδική τεκμηρίωση, για την από μέρους σας διατύπωση γνώμης, σχετικά με την επικείμενη πρόταση έκδοσης π.δ. αναφορικά  με  την  «Αναδιάρθρωση των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης - Σχέδιο ΑΘΗΝΑ» και τις μεταβολές που επέρχονται στο Ίδρυμά σας.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η απορρόφηση του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ από το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ το οποίο μετονομάζεται  σε «ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» με τις ακόλουθες προτάσεις αναφορικά με τη συγχώνευση, απορρόφηση ή κατάργηση των υφιστάμενων τμημάτων:

- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 745 και επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΑΜΦΙΣΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 740 και επωνυμία ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΘΗΒΑ) του Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΘΗΒΑ

- Το   τμήμα   με   κωδικό   μηχανογραφικού   δελτίου   723   και   επωνυμία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 506 και επωνυμία ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ

- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 553 και επωνυμία ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ  ΚΑΙ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 522 και επωνυμία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ) του Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ, και συγκροτούν το νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν την εξακολούθηση των σπουδών τους είτε στο νέο τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ & ΕΠΙΠΛΟΥ του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με έδρα την ΚΑΡΔΙΤΣΑ είτε  στο νέο τμήμα ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

- Το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 499 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ του Τ.Ε.Ι. ΧΑΛΚΙΔΑΣ απορροφάται από το τμήμα με κωδικό μηχανογραφικού δελτίου 498 και επωνυμία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ  ΤΕΙ  ΛΑΜΙΑΣ  του  Τ.Ε.Ι.  ΛΑΜΙΑΣ,  και  συγκροτούν  το  νέο τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με έδρα την ΛΑΜΙΑ

- Τα  τμήμα  με  κωδικό  2021  και  επωνυμία  ΚΕΝΤΡΟ  ΞΕΝΩΝ  ΓΛΩΣΣΩΝ  & ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ καταργείται. Το πάσης φύσεως προσωπικό κατανέμεται με βάση τις προτάσεις που θα αποσταλούν από το Ίδρυμα.

Β.  Η ανωτέρω  ρύθμιση  προτείνεται βάσει των κάτωθι κριτηρίων:

Κ1. Φυσικό μέγεθος και διάρθρωση ΑΕΙ.
Κ1.1: Ελάχιστη «κρίσιμη μάζα» φοιτητικού πληθυσμού.
Κ1.2: Ελάχιστος αριθμός Σχολών.
Κ1.3: Ελάχιστος αριθμός αυτοτελών ακαδημαϊκών μονάδων.
Κ1.4: Ελάχιστος αριθμός Τμημάτων ανά Σχολή. Κ1.5: Ελάχιστος αριθμός ΔΕΠ/ΕΠ.

Κ2. Χωροταξική κατανομή
Κ2.1:  Θεραπεία  αδικαιολόγητης διασποράς/επιστημονικής  απομόνωσης
Τμημάτων ή και ΑΕΙ.

Κ3. Γνωστικό αντικείμενο
Κ3.1: Θεραπεία υπερβολικού αριθμού (ταυτόσημων ή παρεμφερών) Τμημάτων ή προγραμμάτων σπουδών (σε όλο το εύρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης).
Κ3.2: Έλεγχος και θεραπεία της υπερεξειδίκευσης επιστημονικών αντικειμένων σε όλο το εύρος της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Κ3.3: Εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού επιπέδου ορισμένων επί μέρους Τμημάτων.

Κ4. Ποιότητα/βιωσιμότητα Τμημάτων
Κ4.1: Αναλογίες φοιτητών/ διδασκόντων
Κ4.2: Αποφοιτήσαντες ανά έτος
Κ4.3: Βαθμολογική βάση εισαγωγής και ελκυστικότητα (% 1η προτίμηση)
Κ4.4: Κόστος ανά φοιτητή
Κ4.5: Διαθέσιμες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης- θεωρητικής και εργαστηριακής- και φοιτητικής μέριμνας
Κ4.6: Ερευνητική δραστηριότητα και διεθνής αναγνώριση
Κ4.7: Απορρόφηση αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο
Κ4.8: Μεταπτυχιακές σπουδές και απονεμόμενα διδακτορικά
Κ4.9: Αξιολόγηση από τους φοιτητές του Τμήματος
Κ4.10: Συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής και αποδοχή από την τοπική κοινωνία
Κ4.11: Το περιεχόμενο της εξωτερικής (ή και εσωτερικής) αξιολόγησής του και η συνεπαγόμενη δυναμική βελτιώσεων στα κριτήρια Κ4.1-10.

Κ5: Η συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας και η οικονομικοκοινωνική ανάπτυξη της χώρας .

Κ6: Η ενίσχυση του πολλαπλασιαστικού αποτελέσματος των επιτευγμάτων καθώς και των ποιοτικών και ποσοτικών αποτελεσμάτων των ιδρυμάτων.

Κ7: Η ενδυνάμωση της συλλογικής δράσης των ιδρυμάτων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Κ8: Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια νέων επιστημονικών και τεχνικών πεδίων ή πεδίων διεπιστημονικού χαρακτήρα που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Τα κύρια κριτήρια που ακολουθήθηκαν στην παραπάνω προτεινόμενη ρύθμιση είναι τα Κ1.1, Κ1.4, Κ1.5, Κ2.1, Κ3.3, Κ4.1, Κ4.2, Κ4.7,  Κ4.10 & Κ5.

Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκριση σας για την όσο το δυνατόν συντομότερη απάντηση και τη διαβίβαση αυτής εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη της παρούσας στο Fax: 210-3443865 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση minister@minedu.gov.gr.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative