Social Icons

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 11 π.μ.


                                                                  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Συνάδελφοι,δεν πάει αλλο,η τρικομματική κυβέρνηση εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων και μεγαλεμπόρων,τσακιζει και ρημάζει ακόμα παραπέρα το ήδη πενιχρό εισόδημα και τη ζωή μας.Ειναι αποφασισμένοι να μας ξεκληρίσουν,να μας διώξουν απ τη παραγωγή και να παραδώσουν τη γη και τα κοπάδια μας σε μια χούφτα μεγαλοαγρότες,μεγαλοτηνοτρόφους,επιχειρηματίες.δεν έχουμε άλλη επιλογή απο τον οργανωμένο αγώνα μας,ηδη σε άλλους νομούς οι συνάδελφοι μας συντονίζονται και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Στη Θεσσαλία ήδη τα τρακτέρ βρήκαν στις πλατείες. Καλούμε όλους τους αγρότες τις αγρότισσες τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις μορφές αγώνα που θα προκύψουν (τρακτέρ στις πλατείες, άνοιγμα διοδίων, συλλαλητήρια, καταλήψεις)καθώς θα κλιμακώνεται ο αγώνας μας,με κορύφωση το Παμφθιωτικό Παναγροτικό συλλαλητήριο στις 6 Φλεβάρη που αποφασίστηκε στη πλατιά σύσκεψη της Π.Α.ΣΥ. στην οποία κάλεσαν οι αγροτικοί σύλλογοι Πελασγίας,Στυλίδας-Αχινού,Μακρακώμης.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

- Να πληρώσει άμεσα ό,τι οφείλει το κράτος στους αγρότες από αποζημιώσεις (εξισωτική, καταστροφές - ΠΣΕΑ κ.ά.). Καμία μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ του 2012.

- Αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι. Να δοθεί ολόκληρη η συνδεδεμένη ενίσχυση σε όσους δεν πιάσουν το καθορισμένο πλαφόν παράδοσης βαμβακιού.

- Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

- Άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος όσο κρατάει η κρίση στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

- Εξόφληση των παραγωγών από βιομηχανίες και εμπόρους που παραμένουν απλήρωτοι πολλούς μήνες.

- Αφορολόγητο (τράνζιτ) πετρέλαιο στους αγρότες για την οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση, όπως γίνεται με τους εφοπλιστές.

- Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%.

- Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών, σε όλα τα φυτικά και ζωικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

- Αρνούμαστε να πληρώσουμε χαράτσια και πρόστιμα (ΔΕΗ, ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Γεωτρήσεις κ.ά.).

- Αφορολόγητο εισόδημα 40.000,00 ευρώ για κάθε ζευγάρι αγροτών και 5.000,00 ευρώ για κάθε παιδί, μείωση των συντελεστών φορολογίας από εκεί και πάνω, φορολόγηση με 45% των ΑΕ και ΕΠΕ.

- Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.

- Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις σε γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία.

- Να επανέλθει ο ΕΛΓΑ στον προηγούμενο νομό για την καταβολή της εισφοράς, με βάση τα τιμολόγια και την πραγματική παραγωγή του κάθε κτήματος. ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας με πλήρη ασφάλιση, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο. Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

- Κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1.150 ευρώ. Επίδομα τοκετού από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αγρότισσες, που να αντιστοιχεί σε 4μηνη άδεια με βάση το βασικό μισθό. Να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες.

- Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με κατάργηση χαρατσιών στα νοσοκομεία, σε συνταγογραφήσεις και της συμμετοχής σε φάρμακα - εξετάσεις. Κατάργηση των αυξήσεων στη συμμετοχή για τον ΟΓΑ των φτωχομεσαίων αγροτών.

- Αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών ζωής στην ύπαιθρο με πλήρη κάλυψη και υψηλού επιπέδου δημόσιες και δωρεάν παροχές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς

- Κρατικός Φορέας Κατασκευών για την εκτέλεση βασικών αγροτικών και γενικότερα δημόσιων έργων υποδομής (αρδευτικά, στραγγιστικά κ.ά.), σχολείων, νοσοκομείων.

- Αναβάθμιση των κρατικών υπηρεσιών και ιδρυμάτων έρευνας για δωρεάν τεχνική και επιστημονική στήριξη του αγρότη.

- Οχι στη διαβούλευση του ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που στόχο έχει την εναρμόνιση με τη νέα ΚΑΠ που θα οδηγήσει σε μείωση των αρδευόμενων εκτάσεων και ένταση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας. Να μην ισχύσει η Οδηγία 2000/60 της ΕΕ που μετατρέπει το νερό σε εμπόρευμα και θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους παραγωγής.

- Διατήρηση του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων (ΔΩΔΩΝΗ, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΕΛΒΙΖ).

- Απελευθέρωση ιπποδύναμης και χωρητικότητας στα σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας, για δυνατότητα άσκησης επαγγέλματος σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και δημιουργίας ίσων ευκαιριών για όλους τους ψαράδες, με αφορολόγητο και σε επάρκεια πετρέλαιο.

- Κατάργηση των αυθαίρετων περιορισμών σε αλιευτικά εργαλεία και θεσμοθέτηση αποζημιώσεων σε μηχανολογικό και αλιευτικό εξοπλισμό, εξαιτίας απρόβλεπτων φυσικών κινδύνων, όπως έκτακτα καιρικά φαινόμενα, επιθέσεις από θαλάσσια θηλαστικά κ.ά.

- Ριζική αλλαγή του προσανατολισμού και της κατανομής των αλιευτικών κονδυλίων, έτσι ώστε να ενισχύονται οι μικρομεσαίοι ψαράδες και οι συνεταιρισμοί τους, η συλλεκτική αλιεία και η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, όπως αλιευτικά καταφύγια, ιχθυόσκαλες, αλιευτικοί σταθμοί κ.ά.

- Νομιμοποίηση και παροχή δωρεάν της υποδομής ηλεκτροδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων.

- Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων που στόχο έχει να κάμψει τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, να τρομοκρατήσει και ποινικοποιεί τους αγώνες. Να γίνει παραγραφή με πολιτική απόφαση της Βουλής όπως το 1999.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΙΣ 11π.μ.

AΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ-ΑΧΙΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative