Social Icons

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΜΙΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 - ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες

Μικροί Έμποροι -  Αυτοκινητιστές

Νέα, αβάσταχτα φορολογικά βάρη ρίχνει στην πλάτη μας η τρικομματική κυβέρνηση. Την ώρα, που η οικονομική κρίση μας έχει γονατίσει, που ακόμα δεν καταφέραμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα χαράτσια που πέφτουν βροχή. Σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι αυτοαπασχολούμενοι μένουν ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΟΑΕΕ.
Έρχεται η κυβέρνηση να μας αποτελειώσει με τον νέο φορολογικό νόμο. Με συνοπτικές διαδικασίες επιβάλλονται:

 Κατάργηση κάθε αφορολογήτου ποσού.
 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
 Τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ (1.000 για τις εταιρείες),από 500 του προηγούμενου νόμου.

Τι σημαίνουν αυτά τα μέτρα για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, το αποτυπώνουν οι παρακάτω πίνακες :


Τι μας επιβάλουν με τα νέα μέτρα;

Όποιος δηλώσει εισόδημα μέχρι 10.000 €, πρέπει να πληρώσει φόρο που φτάνει ακόμα και τα 3.250 €, και αν πληρώσει και τον ΟΑΕΕ, για να έχει περίθαλψη και σύνταξη, του μένουν το πολύ 1.669 ευρώ το χρόνο ή 139 € το μήνα. Αν έχει προσωπική εταιρεία, του μένουν 1.819 € τον χρόνο ή 152 € τον μήνα.
Αυτά τα ψίχουλα θα αφήσει η κυβέρνηση στο 60% των αυτοαπασχολούμενων που δηλώνουν τέτοια εισοδήματα. Και από αυτά θα μας υποχρεώσει να πληρώσουμε και τα υπόλοιπα χαράτσια που επιβάλει.

ΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;

ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ;

Αυτά που ληστεύει η κυβέρνηση με την φορολογία από τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, τα μοιράζει απλόχερα στις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια. Γι αυτό:

 Ο αυτοαπασχολούμενος που δηλώνει 10.000 €, θα πληρώσει 225% περισσότερο
φόρο και ο επιχειρηματίας με 100.000 € κέρδη 8,4% λιγότερο, σε σχέση με προηγούμενα.
Οι μικροεπιχειρήσεις τσακίζονται φορολογικά και οι ανώνυμες εταιρείες απολαμβάνουν επιπλέον φοροαπαλλαγές 12,7%.

Να, ποιοι φορτώνονται τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Να ποιοι ελαφρύνονται φορολογικά για να γίνουν δήθεν πιο «ανταγωνιστικοί». Αυτές είναι οι «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις, που θα συμβάλουν στην «ανάπτυξη» σύμφωνα με την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τώρα αποκαλύπτεται πιο καθαρά, που στόχευε η εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αυτοαπασχολούμενων με πρόσχημα την φοροδιαφυγή των «ελευθέρων επαγγελματιών», από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ποιος είναι, τελικά, «φοροφυγάς», ο αυτοαπασχολούμενος που τον τσακίζει η εφορία ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας που οι νόμοι φτιάχνονται στα μέτρα του;

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε,  Επαγγελματία – Βιοτέχνη – Μικρέμπορα – Αυτοκινητιστή

Δεκάδες χιλιάδες μικροεπιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το προηγούμενο διάστημα. Ο νέος φορολογικός νόμος, είναι ένας κρίκος μόνο, από την μακριά αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων, όπως η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή και τόσα άλλα, που εφαρμόζονται με μεγάλη  ταχύτητα τα τελευταία χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση, επιδιώκουν να ξεκαθαρίσουν την αγορά από το μεγαλύτερο μέρος των μικροεπιχειρήσεων. Διευκολύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια να αρπάξουν την δουλειά σου. Η οικονομική κρίση είναι το πρόσχημα, όχι η αιτία, για την επιτάχυνση όλων αυτών των αναδιαρθρώσεων, που έχουν στα συρτάρια τους, από την εποχή της συμφωνίας του Μάαστριχτ.


Σε έχουν προγραμμένο. Σε σπρώχνουν στην ανεργία. Σου φορτώνουν τα βάρη της κρίσης των μονοπωλίων. Αυτά εννοούν όταν σε βομβαρδίζουν με τα «κάλπικα τα λόγια τα μεγάλα», για την δήθεν σωτηρία της πατρίδας.

Λένε ψέματα, όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κέρδη των τραπεζών και των μονοπωλίων προστατεύουν είτε το παραδέχονται είτε όχι. Αυτά που βιώνουμε σήμερα είναι τα αποτελέσματα της «αειφόρου ανάπτυξης» και του ευρωμονόδρομου, είναι οι πικροί καρποί της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, υποκρίνονται ότι διαφωνούν, αλλά αποφεύγουν «σαν τον διάολο το λιβάνι» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Διαμαρτύρονται ότι τα μέτρα δεν είναι αναπτυξιακά και στην πράξη νομιμοποιούν πολιτικά, την κυβερνητική πολιτική. Γι αυτό τρέχουν στους «κοινωνικούς διαλόγους» κάθε τόσο. Ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να σώσουν ότι είναι δυνατόν, για να δικαιολογήσουν τη συμβιβαστική στάση τους. Σε εξαπατούν, θέλουν να σε αποκοιμίσουν.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και μονοπώλια είναι αδίστακτοι. Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν βρουν μπροστά τους ένα οργανωμένο, αποφασισμένο λαϊκό κίνημα. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε την καταδίκη μας, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Δεν θα πτωχεύσουμε εμείς, για να σωθούν τα χρέη του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν μας φοβίζει η κινδυνολογία για την εκταμίευση, της κάθε δόσης. Τα έχουμε ξανακούσει. Οι ίδιοι που λένε αυτά, μας οδηγούν στην καταστροφή. Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και οφείλουμε ενωμένοι να αντισταθούμε.

Ένας, μόνο, δρόμος έχει προοπτική.

 Να συσπειρωθούμε στα σωματεία, με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ.
 Να εντείνουμε τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής.
Για μια εξουσία στα χέρια του λαού και όχι των υπάλληλων του μεγάλου κεφαλαίου.
 Για μια οικονομία με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Να τους δώσουμε την κατάλληλη απάντηση.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ - ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative