Social Icons

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση Βασίλη Κυριακάκη για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Captured with GrabillaΔήλωση Βασίλη Κυριακάκη βουλευτή Φθιώτιδας με το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

 « Λίγο πριν την εκπνοή του έτους ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ η υπογραφή της ανανέωσης της μίσθωσης των μεταλλευτικών δικαιωμάτων προς τη ΛΑΡΚΟ για έξι μήνες με τη δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι.
 Αποτελεί μια πρώτη μικρή νίκη των εργαζομένων της εταιρείας κόντρα στο ξεπούλημα της και ανάσα για την προοπτική λειτουργίας της.

Κόντρα στην κοροϊδία, τον πόλεμο λάσπης, συκοφάντησης και παραπληροφόρησης των μνημονιακών κυβερνήσεων και όλου του κύκλου των τοπικών τους  επιτελείων τους , οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους κατάφεραν να αποδομήσουν την επιχειρηματολογία του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ περί μη κερδοφορίας και να μπλοκάρουν προσωρινά τις μεθοδεύσεις του όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις προς την εταιρεία με αποκλειστικό σκοπό την απαξίωση, τη διάλυση και το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

 Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του ΥΠΕΚΑ στις 4/01 σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Αφενός είναι δυνατή η απευθείας μίσθωση μεταλλευτικών δικαιωμάτων στη ΛΑΡΚΟ για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα επί της διαχείρισης μεταλλευτικών δικαιωμάτων του Δημοσίου. Προκύπτουν όμως και σημαντικά ερωτήματα.

Γιατί παρόλο που το υπουργείο αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της παραχώρησης  για λόγους δημοσίου συμφέροντος και βιωσιμότητας της εταιρείας δεν προχωρά σε σύμβαση  ενός  έτους ή ακόμα και  μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος, παρά  συνδέει την εκ νέου εξάμηνη παραχώρηση με το αν θα τηρήσει η εταιρεία τους όρους ενός «αόρατου» και «υπό διαμόρφωση» συμβολαίου; 
Είναι εμφανές ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μπροστά στα αδιέξοδα του ΤΑΙΠΕΔ και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών επιλέγει να δημιουργήσει ένα ακόμα «παραθυράκι» και να δώσει χρόνο στις προσπάθειες του ΤΑΙΠΕΔ για υπόγειες και αδιαφανείς κινήσεις που στόχο έχουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της ΛΑΡΚΟ και του εθνικού ορυκτού πλούτου σε τρίτα συμφέροντα.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει σταθερά την πολιτική της επιλογή να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο και τη ΛΑΡΚΟ παρ’ όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα κυβερνητικών παραγόντων περί «μη γνώσης» και «ελλειπούς ενημέρωσης» και τις δηλώσεις συμπαράστασης των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών. Και το πράττει με εργαλείο το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εξ’ αρχής εναντιώθηκε στην σύσταση του και συνεχίζει να απαιτεί ττην κατάργηση του ως αντι-θεσμικό και  παράνομο.
Διαφαίνεται πλέον και με αφορμή της περίπτωση της ΛΑΡΚΟ ότι η πολιτική ανατροπή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης είναι επιτακτικός και αναγκαίος όρος για την αποτροπή του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και τη διέξοδο για τη χώρα και το λαό.»

09/01/2013
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative