Social Icons

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στην Ολομέλεια της Βουλής - Διπλή ψηφοφορία την Πέμπτη για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου


Διαδικασία διπλής ψηφοφορίας θα υπάρξει τελικά την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια,όπου θα συζητηθούν οι 3 προτάσεις των κομμάτων για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Στη πρώτη οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν φανερά εάν πρέπει να στηθούν 3 κάλπες, όσες δηλαδή και οι προτάσεις ή 4 κάλπες όσα και τα πρόσωπα που προτείνονται για παραπομπή. Η δεύτερη ψηφοφορία,  -όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής - θα είναι μυστική και η ολομέλεια θα αποφασίσει ποιόν ή ποιους πρώην υπουργούς καθώς και ποια αδικήματα θα ερευνήσει η προανακριτική επιτροπή.
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη συζήτηση για το πώς πρέπει να διεξαχθεί η ψηφοφορία και ποίος πρέπει να είναι ο αριθμός των καλπών που θα στηθούν. Σύσσωμη μάλιστα η αντιπολίτευση εκτόξευε σκληρή κριτική στην τρικομματική κυβέρνηση, θεωρώντας ότι από εκεί απορρέει το σενάριο των 3 καλπών το οποίο υποστηρίζουν ότι «παραβιάζει την μυστικότητα της διαδικασίας».

Η τελική απόφαση αναμενόταν να ληφθεί σήμερα από την Διάσκεψη των Προέδρων, η συνεδρίαση της οποίας όμως αναβλήθηκε για αύριο. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως αναφέρουν κύκλοι του Προέδρου της Βουλής, η απόφαση της Διάσκεψης θα είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και όχι δεσμευτική προς την ολομέλεια.

Αυτό σημαίνει ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση η τρικομματική κυβέρνηση θα επιμείνει στην πρότασή της για 3 κάλπες, η αντιπολίτευση για 4 και το όλο θέμα θα κληθεί να λύσει η Ολομέλεια την Πέμπτη.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου φαίνεται ότι θα είναι ο μόνος από τους 4 προτεινόμενους για παραπομπή που θα συγκεντρώσει πάνω από 151 ψήφους.

Επόμενο άμεσο βήμα είναι η συγκρότηση της επιτροπής που θα διενεργήσει την έρευνα και θα παραδώσει το πόρισμα εντός 40 ημερών. Πιθανότατα θα υπάρξουν 13 μέλη και η κατανομή θα είναι ως εξής: 5 βουλευτές της ΝΔ, 3 ΣΥΡΙΖΑ και από έναν βουλευτή τα υπόλοιπα κόμματα (σ.σ. υπάρχει συζήτηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πάνε σε αναλογία 4/2 αντίστοιχα). Από την πλευρά της ΝΔ έχει ακουστεί ότι θα συμμετάσχουν ως μέλη οι κ.κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Μάκης Βορίδης, Προκόπης Παυλόπουλος και οι κυρίες Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Παπακώστα. Από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παναγιώτης Ρήγας ή ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πιθανότατα αυτή των κ.κ. Θεόδωρου Δρίτσα και Παναγιώτη Λαφαζάνη. Την ΔΗΜΑΡ θα εκπροσωπήσει ο κ. Βασίλης Οικονόμου.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative