Social Icons

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ


ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ 
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας και της αντιτρομοκρατικής για την επίθεση με καλάσνικοφ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας εναντίον των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, στη Λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, δύο άγνωστοι πυροβόλησαν κατά των γραφείων και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μία σφαίρα βρέθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ μία βολίδα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και στην ταράτσα του κτιρίου. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.
Κλειστός είναι ο παράδρομος έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και η λεωφ. Αμφιθέας στο ρεύμα προς Παλαιό Φάληρο.
Στο μεταξύ, ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο λίγη ώρα μετά την επίθεση και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για το ΙΧ των δραστών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έκανε λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση και κάλεσε όλους να δείξουν ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται.

Αλ. Παπαρήγα: Το σύστημα έχει κάθε συμφέρον να μπει ο λαός στο γύψο

Τα περιστατικά αυτά υπηρετούν κάποιο σκοπό και σίγουρα έχουν πολιτική διάσταση, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA. «Μας απασχολεί το πού στοχεύουν και από πού προέρχονται» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ, η κυβέρνηση, πρέπει να ψάξει να δει ποιος είναι ο σκοπός αυτών των ενεργειών.
«Εμείς καταδικάζουμε 1.000 φορές αυτές τις ενέργειες», σημείωσε χαρακτηριστικά, αλλά δεν ευθυγραμμιζόμαστε με την πολιτική που θέλει να τις αξιοποιήσει και να τσουβαλιάσει τη λαϊκή διαμαρτυρία και αγανάκτηση, τόνισε, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που επαναφέροντας τη θεωρία των δύο άκρων, έκανε λόγο για καταδίκη όλων των μορφών βίας από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά.
Καθένας τη βία μπορεί να την ερμηνεύσει όπως θέλει. Βία για κάποιους θεωρείται και η απεργία, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι ζούμε σε ένα σύστημα και σε μία περίοδο που υπάρχει κάθε συμφέρον ο λαός να μπει στο γύψο.

Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

Προσηλωμένος στην επικίνδυνη για το λαό θεωρία των δύο άκρων, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι «αυτή η πράξη βίας πρέπει να καταδικαστεί από όλους. Να καταδικάσουμε τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα Δεξιά έως την άκρα Αριστερά. Αυτό περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, με εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου, δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας. Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την τρομοκρατική ενέργεια, όμως σημειώνει ότι η καταδίκη δεν αρκεί.
Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να καταδικάσουμε ανοιχτά και υπεύθυνα κάθε μορφή βίας και μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών να προστατεύσουμε την εθνική και κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών, το δημοκρατικό κεκτημένο της χώρας. Μόνο έτσι η πατρίδα μας θα βγει δυνατή από την κρίση».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της “καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ. Τα γεγονότα αυτά συνιστούν σοβαρό ζήτημα για τη δημοκρατία μας και στρέφονται εναντίον της κοινωνίας. Αυτή την ώρα χρειάζεται η ομόθυμη καταδίκη των φαινομένων βίας από όλο τον πολιτικό κόσμο.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ σημειώνει ότι «η σημερινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ συνιστά μια επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων τρομοκρατικών ενεργειών τυφλής βίας, απόλυτα καταδικαστέων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Μετά και το χθεσινό κρούσμα βίας, που αναδύει ένα άρωμα παρακρατικής τρομοκρατίας, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν κατά μέρους την προσπάθεια της πολιτικής εκμετάλλευσης και να συνειδητοποιήσουν ότι απειλείται η δημοκρατία».

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει ότι "Σήμερα που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η αντισυνταγματική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να είναι πρώτο θέμα η βία. Συμφέρον έχουν εκείνοι που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καλλιέργεια του φόβου και εκείνοι που δεν θέλουν να βρίσκεται σήμερα έξω από τη Βουλή ο Ελληνικός Λαός, τις ώρες που θα ψηφίζεται η παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές."

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative