Social Icons

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Περιοχές μετάθεσης



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                 Λαμία   8 – 1 - 2013
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ          
                                                                                                                Αρ. Πρωτ.  10
Πλατεία Διάκου 1  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                                                                  ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr                       
Email : elmelami@otenet.gr     & elmefth@gmail.com                                    

Μια περιοχή μετάθεσης ο Ν. Φθιώτιδας

Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιώντας τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποφάσισε και διέταξε. Κινούμενο στη λογική των διατάξεων του 3ου Μνημονίου, που προβλέπει υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας, μέσα σε περίοδο διακοπών για τους εκπαιδευτικούς, «αποφάσισε» (με υπουργική απόφαση) να επανακαθορίσει τις περιοχές μετάθεσης. Έτσι, πλέον, σχεδόν κάθε νομός θεωρείται μια περιοχή μετάθεσης. Να, τι εννοούσαν με την «ορθολογική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού». 

Πρακτικά, τί σημαίνει και πώς επηρεάζει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών η ρύθμιση αυτή;

Σημαίνει ότι:

Όλοι οι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε μια περιοχή στο νομό, άρα θα αναγκάζονται να μετακινούνται  σε σχολεία,   ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που θα απέχουν μεταξύ τους και ανεξάρτητα από την οργανική τους θέση.
Οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται συνεχώς σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και κυρίως περιπλάνησης, όπου υπάρχει κενό στο νομό, προκειμένου να  συμπληρώσουν το ωράριο τους.
Σε μια περίοδο που μας έχουν μειώσει τους μισθούς, που μας έχουν στραγγίξει οικονομικά μέσω νέων φόρων και χαρατσιών, που  επινοούν κάθε φορά, έρχονται να προσθέσουν μια νέα επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό κι όποιος αντέξει.

Οι εργασιακές μας σχέσεις ελαστικοποιούνται ακόμη περισσότερο δίνοντας το δικαίωμα στην εξουσία να «παίζει» ακόμα περισσότερο με τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.
Αλήθεια, τι μέλλον περιμένει τους συναδέλφους που είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ανά περιοχή (με το προηγούμενο καθεστώς); Θα διατηρήσουν τη μοριοδότηση (που η νομοθεσία προβλέπει πως αλλάζει) των δυσμενών συνθηκών των σχολικών μονάδων; Θα διατηρήσουν τις ομάδες σχολείων που ήδη υπάρχουν ή θα καταργήσουν και αυτές;

Πόσο ακόμα θα μειώσουν το εκπαιδευτικό  προσωπικό (20% την τελευταία τριετία);        
Πόσες απολύσεις θα γίνουν ακόμα, αν η κυβέρνηση προωθήσει τις ρυθμίσεις (νέες καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση διδακτικού ωραρίου, «αξιολόγηση» κτλ), που ευαγγελίζονται σαν τη πανάκεια στην επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, που οι τροϊκανές κυβερνήσεις διαδοχικά και αλληλοσυμπληρούμενες δημιούργησαν;
Καταγγέλλουμε την πολιτική του υπουργείου παιδείας και απαιτούμε κατάργηση αυτής της υπουργικής απόφασης
Με τους αγώνες μας, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που η ίδια πολιτική πλήττει, μπορούμε να ανατρέψουμε τόσο αυτή την  πολιτική όσο και τους εκφραστές της.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               Ευθύμιος Παλέτσος                                                      Αθηνά Λιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative