Social Icons

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Σ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ
«Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΑ ΜΕ 10 ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος προκειμένου να παρακολουθήσει τη Λειτουργία αλλά και το Μνημόσυνο στη σημερινή 22η Επέτειο της Κοίμησης του Ιερομόναχου Βησσαρίωνος, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο νομό Φθιώτιδος.
Στη Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κκ Νικόλαος με τον οποίο στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ είχε ιδιαίτερη συνομιλία, παρουσία του Ηγούμενου της Μονής κ. Δαμασκηνού, η οποία περιεστράφη κυρίως στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να καταργηθεί η ποσόστωση 1/10 για τη χειροτονία νέων ιερέων.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ ο Τέρενς Κουίκ είπε για το θέμα:
«Είναι απαράδεκτο η τρόικα του Μνημονίου να θέλει να διαλύσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Και είναι επίσης απαράδεκτο η τρόικα Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη να ακολουθεί τις εντολές των ξένων εκπροσώπων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και να έχει βάλει στόχο να αφανιστεί η ύπαρξη των ιερέων.
Πρέπει άμεσα να καταργηθεί ο μνημονιακός νόμος που επιβάλλει να χειροτονείται μόνο ένας ιερέας έναντι 10 που φεύγουν είτε λόγω σύνταξης είτε λόγω θανάτου.
Όπως είπα πριν από δύο μέρες από το βήμα της Βουλής, ήδη όλες οι Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας των Ενοριών τους.
Με τη μνημονιακή επιβολή του 1/10, σε ελάχιστα χρόνια από τώρα θα έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό η δυναμικότητα σε ιερείς, ώστε όχι γάμοι, βαφτίσια ή κηδείες δεν θα γίνονται, αλλά αμφιβάλλω αν θα υπάρχει χέρι για να χτυπάει έστω και τις καμπάνες στα χωριά.
Μαζί με την Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, έχουμε αρχίσει έναν ανυποχώρητο αγώνα για να αλλάξει αυτό το μνημονιακό καθεστώς.
Ήδη έχω την προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Αρβανιτόπουλου ότι θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη διάταξη, παρ’ όλο που είναι αρμοδιότητα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Αντιλαμβάνεσθε ότι θα πιέσουμε και προς το συγκεκριμένο Υπουργό, ο οποίος, πάντως δεν έχει επιδείξει και την καλύτερη συμπεριφορά. Εδώ ο κ. Μανιτάκης δεν προστατεύει με τα καμώματά του ούτε το ιερόν της μητρότητας και της εγκυμοσύνης. Λέτε, να σκεφθεί αν τον ενδιαφέρει η στελέχωση των εκκλησιών;»
Χθες, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, φθάνοντας στη Φθιώτιδα, επισκέφθηκε πρώτα τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και στη συνέχεια περπάτησε στη λαϊκή αγορά της Λαμίας, όπου και συνομίλησε με παραγωγούς, εμπόρους και κατοίκους, από τους οποίους εισέπραξε διαμαρτυρίες και κραυγές αγωνίας για τη φτώχεια που σαρώνει και τη δική τους περιοχή, εξαιτίας της παρατεταμένης μνημονιακής ύφεσης.
Τις ίδιες διαμαρτυρίες, αλλά και ανησυχίες κατέγραψε και στη συνάντηση που είχε λίγο αργότερα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λαμίας και εκπροσώπους επιχειρηματικών κλάδων, όπως λατομείων, ιδιωτικών ΚΤΕΟ, εμπορίας αυτοκινήτων κλπ.
Το απόγευμα, επισκέφθηκε το Δήμο Δομοκού, όπου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με το Δήμαρχο Στέλιο Σύρο και εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων.
Επίσης επισκέφθηκε και καφενεία της περιοχής για να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που οι κάτοικοι αξιώνουν να βρουν άμεση λύση.
«Είστε ο πρώτος Βουλευτής που εμφανίζεται στο Δομοκό από την εποχή των εκλογών», έλεγαν χαρακτηριστικά κάτοικοι που έσπευσαν να μιλήσουν στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. «Όλοι οι άλλοι έχουν εξαφανιστεί. Είναι προφανές ότι δεν τολμούν να πατήσουν το πόδι τους εδώ».
Χθες το βράδυ, έγινε στη Λαμία και η πρώτη συγκέντρωση των επικεφαλής όλων των Συντονιστικών Επιτροπών όλης της Στερεάς Ελλάδας, για να προετοιμαστούν για την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Κινήματος, που θα γίνει το Φεβρουάριο στην πόλη της Λαμίας με θέμα την ανάπτυξη και τις νέες τεχνολογίες.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα ότι δημιουργήθηκε Τμήμα Γυναικών στο νομό Φθιώτιδας, όπως επίσης και ότι έγιναν σημαντικές προσχωρήσεις στελεχών.
Σε όλη την περιοδεία του στη Φθιώτιδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνοδευόταν από τους Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών του νομού.
Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε το μεσημέρι στην Αθήνα και αύριο έχει προγραμματισμένο ταξίδι στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Με τους επικεφαλής των τοπικών Συντονιστικών όλης της Στερεάς Ελλάδας

Με κατοίκους του Δομοκού


Με το Μητροπολίτη Φθιώτιδας και τον Ηγούμενο της Μονής Αγάθωνος


Στη λαϊκή της Λαμίας.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Την επίσκεψή του στο Νομό Φθιώτιδας, ολοκλήρωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Τέρενς Κουίκ, παριστάμενος στη Θεία λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη του Μακαριστού ιερομόναχου Βησσαρίωνα στην Ι. Μ. Αγάθωνος, χωροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθ/δας κ.κ. Νικολάου.
Το Σάββατο ο κ. Κουίκ αφού συναντήθηκε με το Δήμαρχο Στυλίδας κ. Γκλέτσο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής και ιδιαίτερα για την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Στυλίδας.

Αργότερα περιηγήθηκε στο κέντρο της Λαμίας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς της λαϊκής αγοράς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος, αλλά και γενικότερα για την πορεία της αγοράς. Στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση με παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου, συζητώντας για την ανάπτυξη και την ανεργία στην περιοχή, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Σύρο όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative