Social Icons

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η γεωγραφία της ηλιθιότητας


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


1. Ο Νεοέλληνας παραμένει, και το νέο χρόνο που ανέτειλε, πιστός στο ρόλο που διάλεξε από την Καινή Διαθήκη: του νεκρού Λαζάρου, που ελπίζει στην ανάσταση. Ασκώντας το δημοκρατικό του δικαίωμα να γυρνάει όσο θέλει μέσα στον τάφο του, αγνοεί ο παραμυθιασμένος πως η ποινή που του έχει επιβληθεί είναι ανάλογη του ονόματος που φέρει. «Ο Λάζαρος ανήκει στο χώμα» του φωνάζει η πραγματικότης, και ο δυστυχής τη μεταφράζει ως «δεύρο έξω», κάνοντας την κωμωδία να συνεχίζεται.

2. Με διασκεδάζει η περίπτωση Δένδια. Στην προσπάθειά του ν' αποκτήσουν φιλοσοφικό πνεύμα οι αποφάσεις του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οι χαριτωμένες ψυχές ορισμένων μπάτσων του τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα με το χειρότερο τρόπο. Η ζωή τούς «αναγκάζει» να μπλεχτούν σε ιστορίες πρέζας παρέχοντας στον εαυτό τους έναν έξτρα μισθό... για να μπορούν να κυνηγούν το κακό ανενόχλητοι από τις ταπεινώσεις της βιωτής! Η διάδοση αυτής της ηθικής στους κύκλους των μπάτσων έχει προκαλέσει ταραχή στον Δένδια, ο οποίος έχει σε μεγάλη υπόληψη το υπουργείο του, ακόμα και τώρα που το έχουν κάνει κεραμιδαριό. Από εδώ και στο εξής έχει κάθε λόγο να φοβάται τον ίσκιο του. Οι ερωτικές ιστορίες ανάμεσα σε επίλεκτα μέλη της αστυνομίας και στην πρέζα ολοένα θα πυκνώνουν. Απλά μαθηματικά σ' έναν κόσμο που καταρρέει και κανείς εκτός από ευχολόγια δεν προτίθεται να λάβει γενναίες αποφάσεις.

3. Να μην ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο μόνος όρος που θέτει ο Βενιζέλος σε όποιον επιθυμεί ακόμα και τώρα να γραφτεί ξανά στο κίνημα. Χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσε ο κάθε Πασόκος να ντρέπεται. Είναι γνωστό πως, όταν παρασύρεται ως η επιτομή της εξυπνάδας υπερτιμώντας ακόμα και τον ίσκιο σου, γίνεται αυτό που εξορκίζεις: περνάς στην περιοχή της ηλιθιότητας. Ενώ κάλλιστα θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να δηλώσει: «Ας έρθει μαζί μας αυτός που ντρέπεται. Γιατί εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε - με στοιχεία αδιάσειστα βάσει του συμβολαίου του γεννήτορά μας με το λαό από το '81 - να τον κάνουμε να ντρέπεται αληθινά». Ιδού η καινοτομία και η σίγουρη ψήφος, διότι ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι στη ζωή του δεν έχει κάνει κάτι για το οποίο να ντρέπεται - αρχής γενομένης από την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σε λίγο δεν θα αφήνει χώρο για άλλους στις φυλακές Κορυδαλλού.

4. Αν ο Βενιζέλος ξεπερνούσε το σύνδρομο του παγωνιού που τον ταλανίζει, θα είχε εξασφαλίσει μέσω της ντροπής την υστεροφημία του. Το κίνημα της ντροπής των Νεοπασόκων θα έδινε το δικαίωμα στη σπουδαιοφάνεια του Βαγγέλη να πάρει παράταση για πνευματική ανάρρωση, τώρα που διάγει το βίο του καμένου χαρτιού που δεν το καταδέχεται ούτε η λησμονιά.
5. Οι κρετίνοι της Χρυσής Αυγής τις τελευταίες εβδομάδες εγκαινίασαν το καινούργιο τους παραλήρημα. Επιδίδονται σε νυχτερινές ασκήσεις στρατιωτικού τύπου σε όλα τα δασάκια της Αττικής. Ετσι είναι, από τη στιγμή που η κοινή λογική έχει πάρει τα βουνά, οι φασίστες αλωνίζουν στα δασάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative