Social Icons

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη χορήγηση μαθητικών καρτών


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ. κ Υπουργούς:

1. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
2. Οικονομικών
3. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητα, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
4. Εσωτερικών
04/12/2012

ΘΕΜΑ: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη χορήγηση μαθητικών καρτών για χρήση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 
Τρεις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και οι μαθητές/-τριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν ακόμα παραλάβει τις κάρτες τους για τη μετακίνηση τους από και προς τα σχολεία τους.

Σχολεία όπως τα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ συγκεντρώνουν μαθητές και μαθήτριες από πολλές περιοχές λόγω της προσφοράς ειδικοτήτων από συγκεκριμένα μόνο ΕΠΑΛ και λόγω του περιορισμένου αριθμού Εσπερινών σχολείων που απευθύνονται σε εργαζόμενους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από τα εν λόγω σχολεία εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλή μαθητική διαρροή, καθώς οι φοιτώντες/φοιτούσες προέρχονται από χαμηλά και μικρομεσαία οικονομικά στρώματα, τα οποία και πλήττονται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μνημονίων.

Το συγκοινωνιακό κόστος επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα των οικογενειών αυτών, οδηγώντας πολλές φορές στην αδυναμία συνέχισης της φοίτησης. Επιπρόσθετα, η εισιτηριοδιαφυγή δεν αποτελεί πλέον για αυτούς τους μαθητές επιλογή, αλλά ανάγκη για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους.
Το «μητροπολιτικό σχολείο», προϊόν δεκάδων επικείμενων συγχωνεύσεων, που προαναγγέλθηκε και παρουσιάστηκε σε διάφορα δημοσιεύματα του τύπου, αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στο σχολείο της γειτονιάς.

Δεδομένου ότι:
Η έγκαιρη χορήγηση των μαθητικών καρτών δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία, καθώς μετά τη λήξη των εγγραφών μπορεί το κάθε σχολείο να έχει στη διάθεσή του τον ακριβή αριθμό των μαθητών που χρειάζονται κάρτες για χρήση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Είναι δεδομένη η υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης αλλά και να αποτρέψει τη μαθητική διαρροή

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. ποιοι είναι οι λόγοι της τρίμηνης καθυστέρησης χορήγησης των μαθητικών καρτών;
2. σε ποιες ενέργειες σκοπεύουν να προβούν έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Συρμαλένιος
Μαρία Κανελλοπούλου
Γιώργος Πάντζας
Αιχάν Καρά Γιουσούφ
Βασίλης Κυριακάκης
Τζένη Βαμβακά
Έφη Γεωργοπούλου
Παναγιώτα Δριτσέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative