Social Icons

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

«Κλειδώνει» σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο


Νέα σύσκεψη των εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με τον Γιάννη Στουρνάρα
 Σήμερα αναμένεται να «κλειδώσουν» οι βασικές φορολογικές αλλαγές για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, ενώ την ίδια στιγμή το υπουργείο αναζητά ισοδύναμα μέτρα για την αύξηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων.
Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Τρίτη, προκειμένου να εκπληρωθεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες για τη δόση του δανείου των 43,7 δισ. ευρώ από την τρόικα.
Με 235 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος των ελεύθερων επαγγελματιών έρχεται το υπουργείο Οικονομικών, στο παρά πέντε της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, να διορθώσει τις μεγάλες επιβαρύνσεις που προέκυπταν βάσει των αρχικών σχεδιασμών του για οικογένειες με τρία και τέσσερα παιδιά.

Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση σήμερα το μεσημέρι, ώστε το βράδυ να αποσταλούν για έγκριση στην τρόικα και την ερχόμενη Τρίτη να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, στις ελληνικές καλένδες παραπέμπονται και τα σχέδια για φορολογικό συντελεστή 45% σε εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων άνω των 26.000 ευρώ. Οι νέες προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών χαμηλώνουν τον ανώτατο συντελεστή, ο οποίος θα επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, από το 45% στο 40%.

Με ξεχωριστή κλίμακα θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια και οι αγρότες.

Αναλυτικά τα βασικά μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου είναι τα εξής:


Αυξάνεται το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους από 5.000 σε 9.000.Και ειδικά για τους χαμηλόμισθους που θα παίρνουν ολόκληρη την απαλλαγή.

Όλοι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 25.000 θα έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις

Μειώνονται οι συντελεστές σε 3 αντί των 8 σήμερα, με τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης να διαμορφώνεται στο 40% για τα εισοδήματα από 40.000 ευρώ και άνω.

Σήμερα, με 45% φορολογούνται όσοι δηλώνουν εισόδημα 100.000 και άνω ενώ με 40% φορολογούνται οι άνω των 60.000 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα εισοδήματα του 2011, με βάση τους συντελεστές αυτούς η φορολόγηση αφορούσε 2.600 φορολογούμενους που δήλωσαν 140.000 ευρώ και άνω, 6800 δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ και 11.500 δήλωσαν πάνω από 40.000 ευρώ.

Εισοδήματα από ενοίκια

Τα εισοδήματα από ενοίκια φορολογούνται πλέον αυτοτελώς, με συντελεστή πολύ μικρότερο, διαμορφώνοντας σημαντικό όφελος για όσους συμπλήρωναν το εισόδημά τους από μισθωτή εργασία με ενοίκια, αφού με το σημερινό καθεστώς τα έσοδα αυτά φορολογούνταν με συντελεστή 40%.

Πλέον, με το αυτοτελές σύστημα θα φορολογούνται με 10% τα εισοδήματα από ενοίκια, διαμορφώνοντας για παράδειγμα κέρδος για έναν μέσο μισθωτό με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια, 2.250 ευρώ (πριν στο συνολικό εισόδημα των 35.000, τα 9.000 των ενοικίων είχαν φόρο 3.150 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα έχει φόρο μόλις 900 ευρώ).

Αυξάνεται το τέλος επιτηδεύματος
Έως και διπλάσιο τέλος επιτηδεύματος θα πληρώσουν το 2013 ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

 Οι σχεδιασμοί προβλέπουν αύξηση του τέλους επιτηδεύματος των 500 ευρώ στα 650 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έπειτα από αντιδράσεις των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών η ηγεσία του υπουργείου δέχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο εξαίρεσης από το τέλος επιτηδεύματος εργαζομένων που αμείβονται με δελτίο παροχής και είναι επί της ουσίας μισθωτοί.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative