Social Icons

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Του Σπύρου Αντωνίου

Μεταλλειολόγου Μεταλλουργού
Μηχανικού ΕΜΠ Μελετητή

Σκοπός του σχολίου αυτού είναι να δείξει αν η υποβολή επερωτησεων, ερωτήσεων κ,λ,π, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, λειτουργεί θετικά, αφενός στην κατεύθυνση της προώθησης λύσης των προβλημάτων και αφετέρου στη δημοσιοποίηση και κατανόηση της πο-λιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Και για να μιλήσω ειδικότερα.

Περιδιαβαίνοντας τον κυβερνοχώρο συνάντησα, σε διάφορα BLOGS, μια ερώτηση τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, της περιφέρειας Στερεάς : Κριτσωτάκη Μιχάλη, Κυριακάκη Βασίλη και Αποστόλου Βαγγέλη. Η ερώτηση είχε αποδέκτες του Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών - Μεταφορών & Δικτύων και Τουρισμού και αφορούσε την ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Η ερώτηση ήταν τεκμηριωμένη με πολλά και χρήσιμα στοιχεία.
Το ερώτημα ωστόσο που μπαίνει είναι τούτο: ΠΟΣΕΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΔΙΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΜΕΛΕΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ κ.λπ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΣΟΙ λόγοι και συνεντεύξεις δόθηκαν γύρω από το πρόβλημα ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ, πόσοι τόνοι χαρτιού καταναλώθηκαν στα έντυπα μέσα για να προβάλουν όλα όσα θα γίνονταν. ΠΟΣΑ εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να γίνουν όλα αυτά και πιο ήταν το αποτέλεσμα; ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ.

Πολλές και καλές ερωτήσεις γίνονται καθημερινά και από τους Βουλευτές των κομμάτων που κυβερνούν και ψηφίζουν όλα αυτά τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Θυμηθείτε τις ερωτήσεις για τα μεγάλα έργα στο Νομό της Φθιώτιδας που έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, πόσες συνεντεύξεις και ανακοινώσεις έκαναν τα γραφεία τύπου των αρμόδιων. Οι ερωτήσεις αυτές, κατά τη γνώμη μου ένα σκοπό έχουν : Να δώσουν τη δυνατότητα:

1.Στους ερωτώντες να προβάλλονται από τα ΜΜΕ, να αποκτούν αναγνωσιμότητα και αυτό βοηθάει στην προώθηση των θέσεών μας.

2. Σ΄ αυτούς στους οποίους απευθύνονται οι ερωτήσεις κ.λπ να απαντούν με στοιχεία, που τους παρέχουν οι ελεγχόμενες από αυτούς υπηρεσίες, στοιχεία που συνηγορούν τελικά υπέρ τους (καθυστερήσεις, υπερβάσεις, ακυρώσεις κ.λπ ). Τρανό παράδειγμα η τοποθέτηση η απάντηση του κ. ΒΟΡΙΔΗ για το σκάνδαλο της Σήραγγας Καλλιδρόμου.

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΩ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ, εκ μέρους των βουλευτών μας. Επιθυμώ να συμβάλω στο ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ καλοπροαίρετη ασφαλώς αλλά ατελέσφορη συνήθως και, όχι σπάνια, επικοινωνιακά αρνητική.

Η λογική των ερωτήσεων από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μου, δείχνει να υπάρχει δυσκολία να κατανοηθεί ότι μετά τις εκλογές του Ιούνη ο ΛΑΟΣ ανέθεσε στο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. Εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ και από 4,6 % ( 315,122Ψήφοι ) το 2009 τον έφερε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 26,89 % ( 1,655,868 ψήφοι ). Ο ρόλος του πλέον είναι όχι απλά να καταγγέλλει αλλά και να προτείνει, ώστε να διεκδικήσει δυναμικά την εξουσία.

Η εντολή του λαού ήταν σαφής Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΚΛΑ΄Ι΄ΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Για να έρθει η ώρα αυτή οι ερωτήσεις και επερωτήσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται να πούμε καθαρά τι πρόκειται να κάνουμε εμείς.

Ένα παράδειγμα για το συγκριμένο πρόβλημα των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗ-ΓΩΝ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ; Η απάντηση, κατά τη γνώμη μου, είναι απλή και σαφής. Ας μου επιτραπεί να κάνω μια πρώτη βασική προσέγγιση

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ :

α. Άμεση αλλαγή του συνόλου του νομικού πλαισίου που σχετιζεται με τις Ιαματικές Πηγές και ντε φάκτο πέρασμα όλων των Ιαματικών πηγών της χώρας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία θα αναλάβει τις δραστηριότητες αυτές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, απαλλαγμένη από Δημοσιοϋπαλληλική λογική, με προσωπικό που θα επιλέγεται ΜΟΝΟ από τη Διεύθυνση η οποία θα κρίνεται εκ του αποτελέσματος1.

Να μη δίνεται καμία κρατική επιδότηση της δραστηριότητας πέραν αυτών που θα προβλέπονται από τον αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα ψηφιστεί από τη νέα Βουλή 2.

β. ΟΙ επιχειρήσεις αυτές θα αποδίδουν Δημοτικό τέλος, το οποίο θα διατίθεται σε συνανθρώπους μας που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευεργετημάτων των ιαματικών πηγών.
--------------------------------------------------------------------------
ΥΓ. 1. Επί του θέματος των προσλήψεων και τη σχετική νοοτροπία να φύγουν αυτοί και να έρθουμε εμείς, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν έχει καμία σχέση με τις διακηρύξεις και τους στόχους μιας κυβέρνησης ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
2. Εξυπακούεται ότι τον τρόπο λειτουργίας, τις σχέσεις με εργαζόμενους, τις αμοιβές, το περιβάλλον κ.λπ θα εξειδικεύσει κα θα κατοχύρωσει νομικά η νέα Κυβέρνηση.

Επί του θέματος αυτού, ωστόσο, θα επανέλθω σ΄ επόμενο άρθρο μου.


18 Δεκέμβρη 2012                                                                 Σπύρος Αντωνίου

1 σχόλιο :

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative