Social Icons

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ


Άρχισε η εφαρμογή του 3ου μνημονίου!
Χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και την αυτοδιοίκηση! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής κάτω απ 'τo επαίσχυντo τρίτο μνημόνιο και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τον υπουργό Μανιατάκη που προτάθηκε απ 'τη ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη, προχώρησε στην εφαρμογή του. Πάνω από 700 εργαζόμενοι στους δήμους και πάνω από 2000 στην περιφέρεια οδηγούνται στη λαιμητόμο της απόλυσης! Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκονται άμεσα αντιμέτωποι με την απειλή της «διαθεσιμότητας» και στη πραγματικότητα της απόλυσης.
Ταυτόχρονα και σε άλλους τομείς του δημοσίου προωθούνται απολύσεις, όπως στο υπουργείο Ανάπτυξης με πάνω από 100 απολύσεις, αλλά και σε όλα τα υπουργεία όπου κατ επιταγή της τρόικα καταργούνται οργανισμοί με αποτέλεσμα να πλεονάζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς. Στην εκπαίδευση προωθείται μια πρωτοφανής επίθεση με στόχο την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, με σύμπτυξη τμημάτων στα μέσα του Νοέμβρη, αδιαφορώντας πλήρως για τη ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
Ο προφανής στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η δραματική μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πάνω από 150.000 είναι ο προβλεπόμενος στόχος, όχι βέβαια γιατί αυτή είναι η αναγκαία πραγματικότητα, αλλά γιατί αυτό απαιτούν οι δανειστές μας και αυτό απαιτεί το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.
Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. Οι διάφοροι τοπικοί «άρχοντες» δηλαδή οι δήμαρχοι άρχισαν να χύνουν δάκρυα για τους εργαζόμενους στη τοπική αυτοδιοίκηση. Τα δάκρυα αυτά είναι πραγματικά κροκοδείλια γιατί είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν τις καταργήσεις των οργανικών θέσεων στους δήμους, είναι αυτοί που στήριξαν την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτης», που αποτέλεσε το άρμα πάνω στο οποίο πάτησε η σημερινή κυβερνητική πολιτική. Ακόμα πιο αστεία μοιάζει και η δήθεν αγωνία του περιφερειάρχη της Αττικής Σγουρού που πρωτοστάτησε όχι μία αλλά δεκάδες φορές για να εφαρμοστεί η άθλια αυτή πολιτική.
Σήμερα απ 'τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη ξεπηδάνε εστίες αντίστασης. Σε όλους σχεδόν τους δήμους οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται, απεργούν, διαδηλώνουν και καταλαμβάνουν τους δήμους. Με όπλο την ενότητα τους και ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις αυτές.
Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative