Social Icons

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΕυρωΝΑΤΟϊκή “Αριστερά”


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας αποκαλύπτει και καταγγέλλει τη στάση των κομμάτων ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας και γενικότερα απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Β. Αφρική και Μ. Ανατολή.

Κόμματα που αυτοτιτλοφορούνται και αυτοπροβάλλονται ως “η Αριστερά”, είτε “κυβερνώσα” είτε επίδοξη “κυβερνώσα”, αποδεικνύονται ευρωΝΑΤΟϊκά, επειδή κλείνουν τα μάτια στη συνενοχή και την “αβάντα” των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρωένωσης και των κυβερνήσεων των χωρών μελών της χωριστά, του ΟΗΕ των σκοπιμοτήτων, σε βάρος της Παλαιστίνης.
Είναι εξοργιστική η τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ για την εγκληματική επίθεση του τρομοκράτη της Μ. Ανατολής, του Ισραήλ, κατά των Παλαιστινίων. Μιλά για «ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση» και τσουβαλιάζει θύτες και θύματα, αναφέροντας πως «οι αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ και οι ρουκέτες από τη Γάζα το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό»!

Ούτε μία λέξη συμπαράστασης στον χειμαζόμενο εδώ και δεκαετίες παλαιστινιακό λαό. Ούτε μια νύξη για τους ιμπεριαλιστές και το κράτος του Ισραήλ, που ευθύνονται απόλυτα για το γεγονός ότι παραμένει δίχως πατρίδα, υπό κατοχή, σε αποκλεισμό, στερούμενος βασικά αγαθά και στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Έχει μάλιστα προηγηθεί η Λιβύη, όπου αξίωνε απ' την ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέρος στην επέμβαση έτσι ώστε να κατοχυρώσει δικαιώματα στο μοίρασμα της λείας για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης.

Και σ' ανώτερα, κύριοι της ΔΗΜΑΡ!

Από την άλλη, είναι εξοργιστική για τη υποκρισία που αναδύει μέρα από την πολυγλωσσία του η πολιτική ...ευελιξία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξεχνιέται άλλωστε η στάση του κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ.

Μία μέρα μετά την κραυγαλέα επιλογή του να μη διαδηλώσει κατά τη διάρκεια της πορείας του Πολυτεχνείου μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία -και μετά πέντε μέρες μακελιού- εδέησε να βγάλει ανακοίνωση όπου, το «όλον» κόμμα: ζητούσε την «άμεση αναστολή της στρατιωτικής και αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Ισραήλ» ως «συμβολική» και «πρακτική πίεση» προς το Ισραήλ.

Κατόπιν, η βασική του συνιστώσα, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, τοποθετήθηκε ζητώντας «άμεση διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ...».

Κατανούμε ότι εφαρμόζουν το «απ' όλα έχει ο μπαξές» και «πατούν σε δυο βάρκες», μιας και οσμίζονται κυβερνητικές προοπτικές, αλλά αυτό είναι πολιτικός καιροσκοπισμός. Χαρακτηριστικό - πολιτικό και ιστορικό - της τακτικής και της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ και του χώρου στον οποίον επέλεξαν να ανήκουν.

Αριστερά κάποτε σήμαινε, και για ορισμένους εξακολουθεί να σημαίνει:
λέω την αλήθεια στο λαό με κάθε κόστος,
μ' ενδιαφέρει μόνο το λαϊκό συμφέρον,
συγκρούομαι με το κεφάλαιο και τους υπερεθνικούς οργανισμούς του, μέχρι ν' απαλλαγώ από αυτούς,
παλεύω να έρθουν στην εξουσία εκείνοι που παράγουν τον πλούτο στην κοινωνία και, που μόνο αυτοί, δικαιούνται να τον διαχειρίζονται και να τον διαθέτουν προς όφελος των πολλών.

Αντίθετα, όσοι μετατρέπουν την ταξική πάλη σε ταξική συνεργασία και ιστορικό συμβιβασμό, δουλεύουν στην ουσία για την αστική τάξη. Αποπροσανατολίζουν και ευνουχίζουν το κίνημα από τα αντιιμπεριαλιστικά, αντιμονοπωλιακά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να είναι ικανό και αποτελεσματικό στη σκληρή και μακροχρόνια πάλη που έχει μπροστά του.


ΛΑΜΙΑ 22 11 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative