Social Icons

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ


Η Χρυσή Αυγή δήλωσε πως «αν τολμήσουν οι εκπαιδευτικοί να μιλήσουν στις σχολικές γιορτές για τους δήθεν νεκρούς του Πολυτεχνείου, τότε θα έχουν να κάνουν μαζί της».
Τους απαντάμε καθαρά και ξάστερα και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: 
Δεν πιάνουν οι φοβέρες σας, δεν μας τρομάζουν οι απειλές σας.
Στους δασκάλους των παιδιών του ελληνικού λαού δεν ταιριάζει η σιωπή, η ενοχή, ο φόβος. Δεν θα φοβηθούμε να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους μαθητές μας, δεν θα φοβηθούμε να πούμε την ιστορική αλήθεια.
Στο Πολυτεχνείο υπήρχαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες από τις σφαίρες των ελεύθερων σκοπευτών που έριχναν «στο ψαχνό» ενάντια στους φοιτητές, στους οικοδόμους εργάτες, στους μαθητές, ενάντια σε όλο το λαό που διαδήλωνε και απαιτούσε να πέσει η Χούντα.

Δεν θα σταματήσουμε να λέμε πως η Χούντα, που υμνεί η Χρυσή Αυγή.
  • Σκότωσε το 17χρονο τότε μαθητή Διομήδη Κομνηνό. Στις 16/11/1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ και Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».
  • Σκότωσε τον Βασίλειο Φάμελλο του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικό υπάλληλο, από τον Πύργο Ηλείας. Στις 16/11/1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε νεκρός στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών».
  • Σκότωσε τον Γεώργιο Σαμούρη του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητή Παντείου, από την Πάτρα. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε νεκρός στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του ΙΚΑ.
  • Σκότωσε τον Σπύρο Μαρίνο του Διονυσίου, 31 ετών, ιδιωτικό υπάλληλο, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Στις 16/11/1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19/11/1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
  • Σκότωσε τον Νικόλαο Μαρκούλη του Πέτρου, 24 ετών, εργάτη, από το Παρθένι Θεσσαλονίκης. Στις 17/11/1973, στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο «Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών», όπου πέθανε τη Δευτέρα 19/11/1973.
  • Σκότωσε τον Αλέξανδρο Σπαρτίδη του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητή από τον Πειραιά. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17/11/1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
  • Σκότωσε τον Μάρκο Καραμανή του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγο, από τον Πειραιά. Στις 17/11/1973, επί της πλατείας Αιγύπτου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του ΟΤΕ. Στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτορίας) διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  • Σκότωσε τον Στυλιανό Καραγεώργη του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμο, κάτοικο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17/11/1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΩ» και «ΕΛΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου εξέπνευσε στις 30/11/1973.
  • Σκότωσε τον Αλέξανδρο - Βασίλειο (Μπασρί) Καράκα, 43 ετών, Αφγανό τουρκικής υπηκοότητας, κάτοικο Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17/11/1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέιδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.
Επίσης, η Χούντα, που υμνεί η Χρυσή Αυγή, βασάνισε φρικτά χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές, στα κολαστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ. Έστειλε χιλιάδες να σαπίσουν στις εξορίες της Μακρονήσου και της Γυάρου.
Όποιος δεν συμμορφωνόταν τότε με τη Χούντα, όποιος αντιδρούσε στους φασίστες Συνταγματάρχες δεν μπορούσε να βρει δουλειά, να πάει ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι του, γιατί του έκαναν «φάκελο», ήταν χαρακτηρισμένος, στιγματισμένος.

Η μαύρη Χούντα των Συνταγματαρχών επιβλήθηκε από τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, από τους Έλληνες βιομήχανους και τραπεζίτες για να βάλουν το λαό στο γύψο, να μπορούν να τον ξεζουμίζουν πιο εύκολα.

Να γιατί το πολιτικό κόμμα που λέγεται Χρυσή Αυγή υμνεί τη Χούντα.

Τους υμνεί, γιατί όσο και να παριστάνει την αντισυστημική, υπηρετεί το σύστημα. Είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου καπιταλισμού. Υπηρετεί τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, που χρειάζονται το φασισμό, όταν τούς είναι ατελέσφορη η δικτατορία των αστών με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Ο ελληνικός λαός τότε δεν υπέκυψε στο καθεστώς τυραννίας και της Χούντας. Δεν θα υποκύψει και τώρα στους ιδεολογικούς απόγονους του ναζισμού, του χιτλερισμού, στα σύγχρονα τάγματα εφόδου.
Θα πετάξει από πάνω του τους εκμεταλλευτές του, τους κηφήνες και τα παράσιτα, τους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές, που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενώ αυτοί ζούνε σαν βασιλιάδες, μέσα στον πλούτο και στη χλιδή.
Οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας δεν πρόκειται να σκύψουν το κεφάλι. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα της χώρας μας έχει πείρα. Ξέρει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα καλόπαιδα του συστήματος.

Ειδικά φέτος, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να ακουστούν στις σχολικές γιορτές, στις σχολικές αίθουσες, τα συνθήματα εκείνα και τα τραγούδια που σημάδεψαν τους μεγάλους αγώνες του λαού μας.
Δεν θα περάσει ο φασισμός.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία.

Το “Πολυτεχνείο” ζει και θα νικήσει.

ΛΑΜΙΑ   15 11 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative