Social Icons

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΓΑΔΑ : Απαγορεύθηκαν πορείες και... συναθροίσεις ενόψει ΜέρκελΣτην απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων και πορειών σε εκτεταμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας αλλά και σε κρίσιμες περιοχές από όπου θα διέλθει κατά τις συναντήσεις της η Άγκελα Μέρκελ προχώρησε η ΕΛΑΣ ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου. Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται «για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, από τις 09.00 το πρωί.
Η περιοχή στην οποία επιβάλλεται ο περιορισμός περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:
Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) - Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), όπως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Επίσης, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί

Ήδη από σήμερα το βράδυ η Αθήνα θα μετατραπεί σταδιακά σε «φρούριο» ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, και της αποστολής που θα τη συνοδεύει στις συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί έχουν γερμανική... πειθαρχία, ενώ θα πάρουν μέρος περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενισχυθούν και από τις υπηρεσίες της περιφέρειας. Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή των κ. Αβραμόπουλου, Παναγιωτόπουλου και Δένδια, όπου και «κλείδωσε» ο σχεδιασμός των μέτρων τάξης...

Οι αστυνομικοί που θα συμμετάσχουν σε αυτά έχουν εντολές για αυστηρή τήρηση της τάξης, προληπτικές προσαγωγές και άμεση επέμβαση όπου εκδηλώνεται το παραμικρό, ώστε να μη δοθεί σε καμία περίπτωση η ευκαιρία σε κάθε είδους ομάδα να δημιουργήσει επεισόδια.
Μεγαλύτερο βάρος από τους επιτελείς της ΕΛΑΣ που παίρνουν μέρος στον σχεδιασμό των μέτρων δίδεται στην αποτροπή γενικευμένων επεισοδίων, ώστε να μη σημειωθούν εικόνες που θα εκθέτουν διεθνώς τη χώρα, αφού, λόγω της σπουδαιότητας της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου και της χρονικής συγκυρίας στην οποία πραγματοποιείται, όλες οι κάμερες των ξένων τηλεοπτικών σταθμών θα είναι στραμμένες την Τρίτη στην Αθήνα.
Το σχέδιο ασφάλειας που έχουν εκπονήσει οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχει χωριστεί σε δύο τμήματα: σε αυτό που αφορά την άφιξη, τις συναντήσεις και την αναχώρηση της καγκελαρίου και σε αυτό που σχετίζεται με την τήρηση της τάξης -ιδίως στο Σύνταγμα- κατά τις διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως τα μέτρα θα είναι παρόμοια και εφάμιλλα αυτών που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον. Από ελληνικής πλευράς, το επιχειρησιακό κέντρο που θα παρακολουθεί ό,τι αφορά την ασφάλεια της καγκελαρίου έχει στηθεί στην Κατεχάκη, στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Από εκεί θα συντονίζονται όλες οι ενέργειες των αστυνομικών και ανάλογα τις συνθήκες που θα επικρατούν, θα δίδονται οι εντολές για την εφαρμογή του σχεδίου ασφαλείας που έχει εκπονηθεί.

Σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των σχεδίων ασφάλειας θα έχουν και τα δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, τα οποία θα βρίσκονται στον αττικό ουρανό όσες ώρες θα διαρκέσει η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ. Η ενεργοποίηση των μέτρων ασφάλειας για τη Γερμανίδα καγκελάριο θα αρχίσει με την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει για την Αθήνα θα εποπτεύεται από τους αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, ένστολων και μη, ενώ επίσης αυστηρά θα είναι τα μέτρα γύρω και από την περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η γερμανική αποστολή. Υπό αυστηρή επιτήρηση θα βρίσκονται επίσης η γερμανική πρεσβεία, το Ινστιτούτο Γκαίτε και γερμανικές επιχειρήσεις.
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ζώνη υψηλής επιτήρησης

Στο Σύνταγμα, εκτός από την ισχυρή παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ σε καίρια σημεία και σε διασταυρώσεις, έχει αποφασιστεί η τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα τοποθετηθούν και τα γνωστά μεταλλικά κιγκλιδώματα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού και αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ΕΛΑΣ είναι να αποτρέψει -σε περίπτωση γενικευμένων επεισοδίων- την είσοδο διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, περιορίζοντάς τους στους δρόμους που καταλήγουν στην πλατεία, όπως ακριβώς είχε συμβεί και κατά την επίσκεψη Κλίντον.

ethnos.gr

2 σχόλια :

  1. ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ...

    ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ !!! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε - ΔΝΤ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ,ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.ΑΣ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative