Social Icons

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Οι «μπίζνες» της κας Μέρκελ στην υγεία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 11/10/12

ΘΕΜΑ: Οι «μπίζνες» της κας Μέρκελ στην υγεία

Παρότι η κα Μέρκελ δεν έκανε καμιά θερμή δήλωση στήριξης της Ελλάδας και του κ. Σαμαρά, το ταξίδι της μόνο αποτυχημένο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου.
Διότι από ό,τι φαίνεται ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού της κας Μέρκελ δεν ήταν η έκφραση στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά η «στενότερη συνεργασία» (διάβαζε προώθηση των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου) σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η υγεία. Τα φάρμακα και το λογισμικό διαχείρισης νοσοκομείων και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι οι τομείς που στοχεύει προνομιακά το γερμανικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα. Γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι για την κυβέρνηση το καταρρέον σύστημα υγείας και το διαρκώς επιδεινούμενο επίπεδο περίθαλψης δεν είναι πεδία παρέμβασης του κράτους και δημόσιας επένδυσης, αλλά απλώς ένας τομέας για «συνεργασίες, συμμαχίες και συμπράξεις», για την ενίσχυση δηλαδή των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της υγείας των πολιτών.

Γεννιόνται συνεπώς μια σειρά ερωτημάτων που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση:


- Αληθεύουν τα δημοσιεύματα (τα οποία πάντως δεν διαψεύστηκαν) περί εκχώρησης τομέων της υγείας στο γερμανικό κεφάλαιο;
- Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα εκταθεί η συνεργασία και ποιοι θα είναι οι εταίροι;
- Ποιές θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες της χώρας; Θα ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω τμήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και ποια;

ΕΕΚΕ Υγείας

2 σχόλια :

  1. Η Υγεία βέβαια γιατί εκεί είναι το χρήμα
    ΚΑΙ Πρώτα το ΙΚΑ
    που καλώς η κακώς μέχρι τώρα πρόσφερε στους ασφαλισμένους του μια αξιοπρεπη περίθαλψη
    και το αξιοπρεπη τα εξηγώ για να μην παραξηγηθώ
    στο οτι ο φτωχός
    δεν χρειαζόταν να πουλήσει οτι έχει και δεν έχει γιά να ζήσεις
    στο μέλλον φαντάζομαι οτι οποιος δεν έχει να τα σκάσει στον ιδιώτη απλά caput....
    To IKA το έχουν κυριολεκτικά διαλύσει
    και ξέρω τι λέω
    το ιδιο συμβάινει και στα άλλα ταμεια
    απαξίωση του τομέα Υγείας
    για το καλό της ΠΑΡΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ;ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ; Α ΞΕΧΑΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΦΥΣΗΞΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative