Social Icons

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Τα τύμπανα του πολέμου, η Τουρκία βομβαρδίζει την Συρία


Εμπρός για μια νεα ιμπεριαλιστική σταυροφορία  


Την έγκριση της τουρκικής Βουλής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί.

Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία, αλλά για να υπάρξει εισβολή θα πρέπει να λάβει ανάλογη απόφαση κα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Πληροφορίες που έρχονται από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας αναφέρουν, ότι καταφθάνουν συνέχεια τρένα που μεταφέρουν προσωπικό και οχήματα, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης. Η κίνηση του τουρκικού Στρατού εάν προκύψει, δεν θα αφορά καταδρομική επιχείρηση αλλά επιχείρηση κατάληψης συριακού εδάφους με το πρόσχημα της δημιουργίας ουδέτερης ζώνης για την προστασία των αμάχων.

Θα προηγηθούν όλο το βράδυ πυρά πυροβολικού και εν συνεχεία θα διαβούν τα σύνορα μόλις λάβουν την έγκριση της τουρκικής Βουλής. Την ίδια ώρα η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο στα τουρκοσυριακά σύνορα όσο και στα όσα διαδραματίζονται εντός ΝΑΤΟ.

Πηγή


Στόχους στη Συρία βομβάρδισαν οι Τούρκοι


Η Τουρκία βομβάρδισε στόχους εντός του συριακού εδάφους σε αντίποινα για την επίθεση με όλμους που προέρχονταν από τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο μιας πενταμελούς οικογένειας σε τουρκική παραμεθόριο κοινότητα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτο συμβούλιο του ΝΑΤΟ και διπλωματικός πυρετός στη διεθνή κοινότητα.

 
Λίγες στιγμές μετά την επίθεση με βλήμα όλμου στην τουρκική κωμόπολη Ακτσάκαλε, με θύματα μια μητέρα με τα πέντε παιδιά της

«Η επίθεση αυτή αποτελεί μία άμεση απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας, οι οποίες βομβάρδισαν κατά μήκος της μεθορίου στόχους που είχαν εντοπισθεί από τα ραντάρ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν. «Η απάντηση στη φρικτή αυτή επίθεση δόθηκε άμεσα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή των συνόρων και σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» προστίθεται.

Αμέσως μετά την επίθεση με βλήματα όλμων που προέρχονταν από τη Συρία και που έπληξαν την μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε, στην Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας, με τραγική συνέπεια το θάνατο μιας πενταμελούς οικογένειας και τον τραυματισμό εννιά άμαχων πολιτών, η Αγκυρα προέβη σε διπλωματικό μαραθώνιο ενημέρωσης των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ καθώς και του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ηδη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο των πρεσβευτών των 28 κρατών-μελών της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες, μετά από σχετικό τουρκικό αίτημα.

Η σύνοδος είχε συγκληθεί για τις 22.30, ώρα Ελλάδος, στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, βάσει του άρθρου 4, το οποίο ενεργοποιείται σε περίπτωση που απειληθεί η εδαφική ακεργαιότητα ενός κράτους μέλους.

Εκπρόσωπος του Ράσμουσεν δήλωσε πως ο ΓΓ του ΝΑΤΟ καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση και σημείωσε ότι η Συμμαχία «παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωρά σε αντίποινα εναντίον της Συρίας», αφού «από τις 23 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία χτυπά θέσεις στη Συρία, ως αντίποινα σε οβίδες που έχουν πέσει επί τουρκικού εδάφους από τη Συρία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες και ρεπορτάζ. Ένα από τα σημεία που υπογραμμίζεται είναι το ότι η περιοχή από όπου προήλθε η οβίδα που έπεσε στο τουρκικό έδαφος, ελέγχεται από τον «ελεύθερο στρατό της Συρίας».

Οπως εξήγησε ο δήμαρχος της τουρκικής κωμόπολης Ακτσάκαλε, από την οβίδα που έπεσε στην περιοχή, χτυπήθηκε μια κατοικία, γι' αυτό και ο απολογισμός είναι τραγικός. Μεταξύ των νεκρών είναι μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της, πρόσθεσε ο δήμαρχος Αμπντουλχακίμ Αϊχάν σε δηλώσεις που έκανε στο δίκτυο CNN-Türk.

«Είμαστε εξοργισμένοι με τη Συρία», τόνισε, σημειώνοντας ότι η περιοχή αυτή πλήττεται συχνά τις τελευταίες δέκα ημέρες από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που ρίχνονται κατά τις σποραδικές μάχες ανάμεσα στον συριακό τακτικό στρατό και τους αντάρτες γύρω από το συριακό μεθοριακό πέρασμα Ταλ Αλ Αμπιάντ, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι είναι το πιο σοβαρό επεισόδιο που έχει σημειωθεί στη μεθόριο μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους Φάντομ από συριακό πύραυλο τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σύσκεψη με στενούς συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ενώ σύσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση προς το καθεστώς της Συρίας να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων και προειδοποίησε πως η 18μηνη σύρραξη στη χώρα αυτή έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τις άλλες χώρες στην περιοχή. «Ο ΓΓ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μειώσουν την ένταση και να διαμορφώσουν ένα δίοδο προς την κατεύθυνση μίας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία», τονίζει η ανακοίνωση του Μπαν Γκι-μουν.

Η ένταση που δημιουργήθηκε απασχόλησε και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως δήλωσε ο μόνιμος πρεσβευτής της Βρετανίας, Μάρκ Λάιαλ Γκραντ, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο αναμένει πλέον επιστολή της Τουρκίας για το επεισόδιο, προτού εξετάσει τις πιθανές του κινήσεις.

1 σχόλιο :

  1. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΗΠΑ ,ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΕ.ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ.ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΜΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative