Social Icons

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται “πολιτικός σεισμός” - Το πόρισμα του ΣΔΟΕ που “καίει” πολιτικούς για παράνομο πλουτισμό


Διατηρούσαν πολυτελείς οικίες, αυτοκίνητα, κότερα και "φουσκωμένες" τραπεζικές καταθέσεις σε πλήρη αναντιστοιχία με τη φτωχή φορολογική τους δήλωση!
Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται το οριστικό πόρισμα του ΣΔΟΕ για 5-6 πολιτικά πρόσωπα από τη λίστα των 130 που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό και φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”, οι έρευνες του ΣΔΟΕ για διακίνηση μαύρου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα από πολιτικούς κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία για ορισμένους των οποίων τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τα ποσά των τραπεζικών καταθέσεων ούτε τις δαπάνες για αγορές διαφόρων περιουσιακών στοιχείων.

Κυβερνητική πηγή τόνιζε «Είναι νωρίς να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η έρευνα του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνεχώς εμπλουτίζεται από νέα στοιχεία» προσθέτοντας ωστόσο ότι «κάτι μυρίζει άσχημα για κάποιους».

Οι έλεγχοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για δεκάδες από τα 130 πρόσωπα για τα οποία έχουν ανοιχθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για πολυτελή διαβίωση και αγορές περιουσιακών στοιχείων, τα οποία συγκρίνονται με τις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να να διαπιστωθεί κατά πόσο έιναι νόμιμα ή αποτελούν προϊόν μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι φαίνεται επίσης να επεκτείνονται και σε συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και σε δραστηριότητες εταιρειών όπου μετέχουν είτε οι ελεγχόμενοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο στόχαστρο σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ" είναι περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται μεγάλη "ψαλίδα" ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όταν διαπιστώνεται απόκλιση μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των περιουσιακών στοιχείων τότε δίνεται εντολή για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ενώ ελέγχονται και εμβάσματα στο εξωτερικό. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών στενών συγγενικών προσώπων για να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους.

Η μαύρη λίστα του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ”, η «μαύρη λίστα» του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 30 πρώην υπουργούς και βουλευτές και 100 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως δημάρχους, αντιδημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες. Φιγουράρουν ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για υποθέσεις σκανδάλων, παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις όπως γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργών...


newsit.gr


1 σχόλιο :

  1. ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative