Social Icons

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στους μικροπωλητές αθωώνουν το Μνημόνιο για την κοινωνική καταστροφή που ζούμε


Δελτίο Τύπου

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας


Οι νέοι τραμπουκισμοί της φασιστικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών σε Λαϊκές αγορές σε Ραφήνα και Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας ξεπέρασαν κάθε όριο. Οι φασίστες με συμμορίτικο τρόπο, πολλοί εναντίον ενός, όπως πάντα, με την ανοχή της αστυνομίας, αλλά και την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας από το σάπιο πολιτικό σύστημα που δήθεν καταγγέλλουν, επιτέθηκαν σε φτωχούς μεροκαματιάρηδες.
Με το προσχεδιασμένο πογκρόμ κατά των μικροπωλητών μεταναστών έδωσαν παράλληλα στη συγκυβέρνηση αντιπερισπασμό στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ και λειτούργησαν αποπροσανατολιστικά στην οργή του κόσμου για το νέο πακέτο λιτότητας. Αυτή είναι η κόντρα στο σύστημα που κάνουν οι φασίστες της ΧΑ!

Την ίδια ώρα στέκονται σούζα μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο και δε ζητάνε τα χαρτιά π.χ. της Grecotel που φέσωσε το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία με 500 εκατ. ευρώ. Θα πάνε άραγε να ελέγξουν και τους μεγαλέμπορους με τις γνωστές υπερτιμολογήσεις ή τους μεγαλοεργολάβους του δημοσίου που υπερκοστολογούν τα έργα με την ανοχή των κυβερνήσεων; Μήπως θα κάνουν καμιά «δυναμική ενέργεια» στους τροικανούς που απαιτούν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Εκεί σταματά ο τσαμπουκάς της ακροδεξιάς. Όπως ακριβώς συνθηματολογούν ενάντια στους τοκογλύφους, αλλά στήριξαν ανοιχτά το ξεπούλημα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά με ποιον είναι.

Το λαϊκό εμπόριο στην Ελλάδα, το μαγαζί της γειτονιάς και ο μικροπωλητής της λαϊκής αγοράς καταστρέφονται από το Μνημόνιο, τη ληστρική φορολογία και την ανεργία. Τις επιλογές δηλαδή του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου που υλοποιούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Αυτούς στηρίζει αντικειμενικά η Χρυσή Αυγή όταν καλεί σε εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, των θυμάτων του Μνημονίου.

Με την ίδια υποκρισία μιλάει ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα, ενώ την ίδια στιγμή συκοφαντεί κάθε κοινωνικό αγώνα για τη ρήξη με τα δεσμά της ΕΕ και της ευρωζώνης. Είναι το βασικό πολιτικό στήριγμα της συντεχνίας των ένστολων που εξαιρούνται από κάθε λιτότητα για να μπορούν να πολεμάνε τον αγωνιζόμενο λαό.

Οι δηλώσεις Δένδια και των συνενόχων από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, πέραν της υποκρισίας τους, δεν έχουν την παραμικρή αξία γιατί είναι αυτοί ακριβώς που νομιμοποίησαν με τα αντιμεταναστευτικά πογκρόμ και την καταστολή σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες τη φασιστική-ρατσιστική λογική των νεοναζί, αλλά και την πρακτική τους.

Το δίκιο του ισχυρότερου που προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή οδηγεί την κοινωνία, σε αλληλοσφαγή και σε ήττα. Τελικά οδηγεί στην υποταγή σε αυτούς που έχουν το χρήμα, τα ΜΜΕ και την πολιτική εξουσία. Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί με μαζικό αγώνα και αλληλεγγύη, με κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών!

Ο λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση και το ξήλωμα των Μνημόνων και της Τρόικας, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από ευρώ και ΕΕ είναι η μόνη σωτηρία για το λαό και τη νεολαία, αλλά και ο δρόμος για να ηττηθεί μια για πάντα ο φασισμός που απαιτεί σιωπή και συμμόρφωση στις εντολές κεφαλαίου και τραπεζών.

9 σχόλια :

  1. ξεκαθαρίστε μου κάτι, θεωρείτε ότι είναι σωστό οι μετανάστες μικροπωλητές να πουλάνε προϊόντα χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώνουν φόρους καταστρέφοντας το υγιές εμπόριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΟΛΟΙ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και αυτούς που δεν έχουν τα απαραίτητα χαρτιά, πως πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε; μήπως να τους αφήσουμε ανενόχλητους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ (13 Σεπτεμβρίου 2012 12:18 μ.μ)ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλώς θα αστειεύεσαι φίλε μου, έχεις δει εσύ κανένα αρμόδιο όργανο να τους ελέγχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (13 Σεπτεμβρίου 2012 12:18 μ.μ.)
    μήπως θέλεις τέτοιους ελέγχους;

    Βλέπε τον παρακάτω σύνδεσμο!!!

    http://www.madata.gr/epikairotita/social/222501.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 13 Σεπτεμβρίου 2012 11:38 π.μ.

    ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΤΣΗ ΑΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΘΕΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ( ΓΙΑ ΤΟ MALL ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ..) ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟ Κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ

    ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΑ....ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΚΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η παρανομία είναι παρανομία όπως και αν εκφράζεταικαι πρέπει να χτυπιέται. Το χτύπημα της παρανομίας δεν πρέπει να υπηρετεί ούτε συμφέροντα όπως του Λάτση αλλά ούτε και καταστροφικές ιδεολογικές προκαταλήψεις όπως οι δικές σου φίλε 12:56. Σε πειράζει το αυθαίρετο του Λάτση γιατί έτσι σου υπαγορεύει η ιδεολογική σου προκατάληψη και αγνοείς ότι η μισή Ελλάδα είναι γεμάτη αυθαίρετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ανωνυμε 14 Σεπτεμβρίου 2012 8:23 π.μ.

    τις κιδεολογικες προκαταληψεις να ψαξεις να τις βρεις στους μπραβους ,υποδικους, μαχαιροβγαλτες κ τραμπουκους νοσταλγους τους χιτλερ...εκτος αν εισαι ενας απο αυτους ...

    μου βγηκατε υπερασπιστες της νομιμοτητας...

    να την βρασω τη νομιμοτητα των ιδιωνυμων, των αντιεργατικων νομων που καταργουν ακομα κ το δικαιωμα στην διαμαρτυρια , τη νομιμοτητα των απολυσεων...

    θιχτηκες που θίξανε τον Λάτση ε?....ποιος ειπε κυριε λαικιστη ο,τι τα αυθεραιτα ειναι σωστα?

    κοτες στα αφεντικα ,στην τροικα, στην κυβερνηση , αλλα μαγκιες στους φτωχους...απο τον καναπε βεβαια παντα

    παρανομος ειναι ο πολεμος ,ο φασισμος κ η φτωχια που εφεραν ανθρωπους απεγνωσμενους κ κατατρεγμενους στην Ελλαδα...

    κ εννοειται πως η ιδεολογια μας θα ειναι καταστρεπτικη για την ολιγαρχια, το φασισμο,το δοσιλογισμο, τη φτωχια κ την καταπιεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative