Social Icons

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κάλεσμα για Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων



Σήμερα Παρασκευή 14/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο (πλ. Διάκου).

Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, απαιτεί την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την οργάνωσή του μακριά από τις κυβερνητικές-γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Η απόκρουση της επίθεσης είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας και μπορεί να την επιτύχει μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα.
Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα συσπειρώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων που είναι ασυνδικάλιστο, τους εργαζόμενους με νέες μορφές εργασιακών σχέσεων και φυσικά τις στρατιές των ανέργων.

O Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας δημιουργήθηκε με στόχο να συσπειρώσει τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενισχύοντας τις διαδικασίες βάσης και τη συμμετοχή των εργαζομένων σε σωματεία και συλλόγους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, αλλά και τους νέους (φοιτητές και μαθητές) της περιοχής μας. Στόχος μας είναι ενωμένοι να υπερασπιστούμε:
  • Το δικαίωμα όλων για αξιοπρεπή διαβίωση. 
  • Το δικαίωμα όλων στην εργασία. 
  • Το δικαίωμα όλων στη δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία. 
  • Το δικαίωμα όλων στην κοινωνική ασφάλιση.
Τα τρία κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση δεσμεύτηκαν προεκλογικά για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσβάσταχτων όρων των μνημονίων. Όχι μόνο δεν τόλμησαν να θέσουν θέμα επαναδιαπραγμάτευσης αλλά επιπλέον αποφασίζουν νέα πρόσθετα μέτρα περικοπών ακόμα και για τα χαμηλά εισοδήματα και συντάξεις, οδηγώντας πλατιά λαϊκά στρώματα στην απόγνωση και εκτρέφοντας τις επιλογές του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας.

Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε το δικό μας αγώνα. H ελπίδα βρίσκεται στη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από τα σωματεία, στη δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, στους αγώνες που ξεκινούν από τη βάση των εργαζομένων.

Για τον προγραμματισμό των δράσεών μας και τη διεύρυνση του συντονισμού, καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της Φθιώτιδας σε ανοιχτή συνέλευση, την Παρασκευή 14/9 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο (πλ. Διάκου).

Μόνη λύση η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων
Τίποτα δε χαρίζεται, όλα καταχτιούνται. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Φθιώτιδας

1. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας
2. ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
3. Σύλλογος Υγειονομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας
4. Σύλλογος Εργαζομένων ΜΟΔ (Τοπική Σωματειακή Επιτροπή)
5. Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας
6. Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Λαμίας


Συμμετέχουν επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους που δεν υπάρχουν σωματεία ή αποφάσεις συμμετοχής από Δ.Σ. ή Γ.Σ..

LamiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative