Social Icons

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ»


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*

«Σε μια κοινωνία που βασίζεται στην ατομική ιδιοκτησία, στην υποδούλωση των εκατομμυρίων φτωχών και εργαζομένων από μια χούφτα πλουσίων,
η κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι ο πιο πιστός φίλος και σύμμαχος των εκμεταλλευτών, ο πιο πιστός φρουρός της εξουσίας τους.
Και για να είναι σίγουρος φρουρός, δεν αρκούν στον καιρό μας τα κανόνια, οι ξιφολόγχες και ο βούρδουλας:

Πρέπει να φροντίσεις να υποβάλλεις στα θύματα της εκμετάλλευσης την ιδέα ότι η κυβέρνηση στέκεται πάνω από τις τάξεις, ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευγενών και της αστικής τάξης,
αλλά τα συμφέροντα της δικαιοσύνης, ότι φροντίζει να προστατεύει τους αδύναμους και τους φτωχούς από τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

Λένιν, «Απαντα», τόμος 5, σελ. 75, εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»

ΜΑΚΡΑΝ!

Ένας ήταν ο υπουργός των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που είχε κάνει φύλλο και φτερό τα μνημόνια.
Ενας ήταν, που τα είχε αποστηθίσει μέχρι και στην τελευταία τους υποσημείωση.
Ενας ήταν που τα ήξερε απ' έξω και ανακατωτά από τις τόσες φορές που τα διάβασε και τα ξαναδιάβασε!
Ο ...Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!
Πολύ λογικά, λοιπόν, εξεγείρεται ο άνθρωπος. Ακούς εκεί να μην τον καταλαβαίνουν οι «σύντροφοί του» στο ΠΑΣΟΚ. Ακούς εκεί να μην του δίνουν τη δυνατότητα να γίνει ξανά υπουργός.
Εμείς, πάντως, του το αναγνωρίζουμε:
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που και χρήσιμος θα ήταν, αλλά και ορθώς τον πνίγει το δίκιο του που επιθυμεί (διακαώς!) και ζητάει (μανιασμένα!) να συνεχίσει να είναι υπουργός και στη νέα μνημονιακή κυβέρνηση, αυτός είναι - μακράν - ο Χρυσοχοΐδης...

ΑΕΡΑΣ... «ΦΡΕΣΚΟΣ»

«Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας θα παραμείνει ανέγγιχτο»!
Το δήλωσε χτες ο επικεφαλής του «Γιούρογκρουπ», ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».
Ο Γιούνκερ, μάλιστα, πρόσθεσε και κάτι που οι εγχώριοι «σωτήρες»... ξέχασαν να μας το πουν:
Οτι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και από χτες πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και επισήμανε - νέτα σκέτα - πως
«μπορεί να γίνει συζήτηση για χρονοδιαγράμματα αλλά όχι για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και την ουσία του προγράμματος λιτότητας».
Και μεις που νομίζαμε ότι «στην Ευρώπη φυσάει άλλος αέρας»...

«ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Κ.ΛΠ. Κ.ΛΠ...»

Έτσι ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά από την ορκωμοσία του στη θέση του πρωθυπουργού.
Πράγμα που μεταφράζεται και ως εξής:
Είναι τόσο σίγουρη η «σωτηρία» του λαού και του τόπου από τους (νέους) «σωτήρες» μας, ώστε πριν ακόμα ξεκινήσουν να μας «ξανασώζουν», άρχισαν από μόνοι τους τις δεήσεις «να βάλει κι ο Θεός το χέρι του»...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative