Social Icons

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ετοιμάζουν μακελειό μετά τις εκλογές


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ - ΕΕ, ΔΝΤ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

  • Σφοδρή αντιλαϊκή κλιμάκωση, μπαράζ από νέους φόρους και χαράτσια στο «πακέτο» του Ιούνη
  • Κατακρεουργούν μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα

Λαίλαπα νέων πρωτόγνωρων αντιλαϊκών μέτρων ετοιμάζει αμέσως μετά τις εκλογές το μαύρο μέτωπο των μονοπωλίων σε αγαστή σύμπνοια και συνεργασία με τα κόμματα του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Η κατάσταση που διαμορφώνουν προσδιορίζεται από το κύριο ζήτημα, από το γεγονός ότι τα μονοπώλια αλωνίζουν στο επίπεδο της παραγωγής και της οικονομίας. Οι μερίδες του κεφαλαίου (βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και λοιποί) έχουν δεμένες τις υποθέσεις τους, ανεξάρτητα από τα όποια επόμενα κυβερνητικά και άλλα τσιράκια. Θα προχωρήσουν σε νέους απροκάλυπτους εκβιασμούς, σχετικά με τις εκταμιεύσεις των δόσεων από την ΕΕ - τα δάνεια από καπιταλιστές σε καπιταλιστές - ενδεχομένως με ολοκληρωτική στάση πληρωμών και με άλλες καταστάσεις που είναι σε θέση να διαμορφώσουν.Απόλυτα του χεριού τους, φτερά μέσα στη λαίλαπα της σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, είναι διάφοροι εμφανιζόμενοι καλοθελητές, όλοι όσοι ανεξάρτητα από τους πολιτικούς φερετζέδες, αφήνουν στο απυρόβλητο, κάνουν γαργάρα την εξουσία των μονοπωλίων. Ο λαός μπορεί να κάνει αποφασιστικά το βήμα, βγάζοντας πανίσχυρο το ΚΚΕ στην κάλπη. Ο λαϊκός παράγοντας από καλύτερες θέσεις να περάσει στην οργανωμένη αντεπίθεση με το ταξικό κίνημα, να ξεχυθεί ορμητικά μπροστά για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με την εγκαθίδρυση της δικής του εξουσίας, για την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων ανθρώπινων αναγκών, χωρίς τα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κ.ά.) έχουν «προειδοποιήσει» για την παραπέρα όξυνση και εξάπλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ και οι όποιες μεταξύ τους «διαφοροποιήσεις» έχουν να κάνουν με τους ρυθμούς της κατρακύλας, με την απογείωση των ποσοστών της επίσημης ανεργίας σε νέα δυσθεώρητα ύψη.
Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για λογαριασμό και των κομμάτων της (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) έχει ανοιχτά ομολογήσει ότι τα νέα μέτρα της επόμενης περιόδου μέχρι και το 2014 θα φτάσουν στο 7% του παραγόμενου ΑΕΠ, περίπου 15 δισ. ευρώ, ξέχωρα από αυτά ετοιμάζουν, για τις «πιθανές αστοχίες» για το 2012, δηλαδή με το δεύτερο στη σειρά «συμπληρωματικό προϋπολογισμό». Από κοντά και η Τράπεζα της Ελλάδας που βλέπει σαν ώριμο φρούτο την παραπέρα μείωση των μισθών στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα:

Ετοιμάζουν νέες μειώσεις σε βασικούς μισθούς και παράλληλα θα επανεξεταστεί η τύχη του 13ου και 14ου μισθού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Σχεδιάζουν παραπέρα περικοπές των κυρίων συντάξεων, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και για ποσά κάτω από τα 1.300 ευρώ σε συνέχεια της καρατόμησης 12% για ποσά πάνω από 1.300 ευρώ.
«Ωριμο φρούτο» θεωρούν την αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, όπως έχει υποδειχτεί από ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κ.ά. Τους επόμενους μήνες, η κατάσταση που διαμορφώνουν για τα ασφαλιστικά ταμεία προδιαγράφεται εφιαλτική.
Βέβαιη είναι η νέα καρατόμηση στα ποσά του εφάπαξ από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Κατακρήμνιση στα κοινωνικά επιδόματα - ανεργίας, ΕΚΑΣ, πολυτεκνικά, αναπηρίας, φοιτητικά κ.ά. - με την εφαρμογή ελάχιστων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, τέτοιων που να ανταποκρίνονται στις σημερινές νόρμες της μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης. Στόχος, να αποκόψουν από κάθε «ενίσχυση» και επίδομα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και σημερινούς δικαιούχους.
Παραπέρα συρρίκνωση, μέχρι και κατάργηση, των επιδομάτων που έχουν ξεμείνει από το 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο. Παραπέρα περικοπές βασικού μισθού στο δημόσιο τομέα, με νέες «παρεμβάσεις» μέσα από το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο.
Μείωση των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα. Μέσα στο 2012 πρέπει να περάσουν σε εφεδρεία 15.000 άτομα, κύρια από υπηρεσίες και οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν. Για τυχόν προσλήψεις θα ισχύσει ο κανόνας τού «1 προς 5», ενώ θα αυξάνεται κάθε χρόνο η εργασιακή εφεδρεία και οι θέσεις που χηρεύουν θα καλύπτονται από μετατάξεις.
Νέες, πρόσθετες «παρεμβάσεις» στα ειδικά μισθολόγια για κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο (ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί κ.ά.), με μειώσεις μισθών σε ποσοστό τουλάχιστον 12%.
Τα νέα χαράτσια
Από τον Οκτώβρη φέτος, με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, κλιμακώνουν παραπέρα τη ληστεία με την εξίσωση του συντελεστή των ειδικών φόρων κατανάλωσης ανάμεσα στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών με το πετρέλαιο κίνησης. Οι νέες ανατιμήσεις φτάνουν τουλάχιστον στο 40%, με τη λιανική τιμή να απογειώνεται στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από περίπου 1 ευρώ σήμερα.
Μέσα στον Ιούνη προδιαγράφουν την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Στις αντιλαϊκές «επεξεργασίες» περιλαμβάνονται:
  • Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος, που ήδη έχουν συρρικνώσει στα 5.000 ευρώ, και αντικατάστασή του με κάποιας μορφής «έκπτωσης φόρου».
  • Καρατόμηση στα κλιμάκια της φορολογικής κλίμακας από τα 8 σήμερα στα 3 ή 4, εξέλιξη που έρχεται να δυναμώσει τη φοροληστεία απέναντι στα μικρά και μεσαία εισοδήματα (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες).
  • Κλίμακα - λαιμητόμο για το λαϊκό εισόδημα προβλέπει το κοινό πόρισμα των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) για το φορολογικό, αυτό που θα εφαρμόσουν για τα φετινά εισοδήματα. Για παράδειγμα, σε εισόδημα 16.000 ευρώ, ο επιπλέον φόρος φτάνει στα 280 ευρώ, σε κραυγαλέα και αγεφύρωτη αντίθεση με μεγαλοεισοδηματία των 500.000 που τον ελαφρύνουν με 22.920 ευρώ το χρόνο.
  • Συρρίκνωση του πρόσθετου αφορολόγητου που ισχύει για τα προστατευόμενα παιδιά.
  • Στο αντιλαϊκό τραπέζι είναι και η πρόταση για ενιαίο συντελεστή φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών (διανεμόμενων και μη). Στόχος, οι παραπέρα ελαφρύνσεις, τουλάχιστον κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες (στο 15%, από 20%).
  • Νέο τσεκούρι ή και πλήρης κατάργηση ετοιμάζουν στις ελαφρύνσεις για τις δαπάνες των νοικοκυριών, όπως για τις «εκπτώσεις» από το φόρο εισοδήματος του 10% για τόκους στεγαστικών δανείων (Α' κατοικία, νοίκια, φροντιστήρια παιδιών, ιατρικά έξοδα κ.ά.).
  • Περικόπτονται ή καταργούνται φορολογικές «απαλλαγές» για αγορά Α' κατοικίας, γονικές παροχές και κληρονομιές.
  • Για τον ΦΠΑ, έχουν κεντρική κατεύθυνση που είναι η διαμόρφωση «ενιαίου συντελεστή», πιθανόν στο 19% ή στο 21% (έναντι των 3 που υπάρχουν σήμερα: 6,5%, 13% και 23%). Αυτό θα σημάνει την εκτόξευση της φοροληστείας στα εμπορεύματα μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (σήμερα στο 13%), όπως για τρόφιμα, φάρμακα, τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης κ.ά. Ακόμη μεγαλύτερες θα είναι οι επιβαρύνσεις για τους κατοίκους νησιών του Αιγαίου, όπου σήμερα ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ (5%, 9% και 21%).
  • Ερχονται να χαρατσώσουν κάθε σπιθαμή γης, επεκτείνοντας τα ετήσια χαράτσια μέχρι και στα αγροτεμάχια.
  • Ανατιμήσεις στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων, μέτρο που στοχεύουν να εφαρμόσουν ενδεχομένως από το Γενάρη του 2013. Αυτόματα επέρχονται σε μια σειρά άλλα χαράτσια, που συνδέονται με τις αντικειμενικές τιμές, όπως αυτά που σήμερα μαζεύουν μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Τρανταχτές ανατιμήσεις μέχρι και 25% ετοιμάζουν για τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, επίσης νέες εκρηκτικές ανατιμήσεις (από το 2013) στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Είναι ολοφάνερο. Οι μαύρες δυνάμεις που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν κάνει τα κουμάντα τους. Εχουν καταστρώσει σχέδια και έχουν ξεχωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους. Αυτά ακριβώς τα σχέδια καλούμαστε να ματαιώσουμε, μπαίνοντας σήμερα στο παραβάν. Καταδικάζοντας τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ταχθεί με τις λογικές του «ευρωμονόδρομου» και να βγάλουμε όσο γίνεται πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ!

Ανδρέας ΣΑΚΑΡΕΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative