Social Icons

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστά τον Αρσένη



 Τον πρώην υπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Αρσένη πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.
Η αναφορά μάς πάει αρκετά χρόνια πίσω, στην περίοδο 1996-2000, όταν ο Γεράσιμος Αρσένης, ως υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ και γνήσιος εκφραστής της πολιτικής της ΕΕ, ανέλαβε να επιβάλει στην εκπαίδευση ως «μεταρρύθμιση» μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές που συνάντησαν τη δυναμική αντίσταση μαθητών - εκπαιδευτικών - εργαζομένων.
Είναι ο υπουργός που ισχυρίστηκε ότι θα αλλάξει την εκπαίδευση φέρνοντας ένα εξοντωτικό εξεταστικό σύστημα, που ήταν η χαρά των φροντιστηρίων. Είναι ο υπουργός που έφερε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις μαθητικές καταλήψεις κι έσερνε τους μαθητές στα δικαστήρια. Είναι ο υπουργός που επιστράτευσε τα ΜΑΤ και τα χημικά ενάντια στους εκπαιδευτικούς. Είναι ο υπουργός που διέλυσε την τεχνική εκπαίδευση.
Για όλα αυτά, κάτω από τις μεγαλειώδεις αντιδράσεις του κινήματος, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το ΥΠΕΠΘ.
Φαίνεται ότι 12 χρόνια μετά ήρθε η ώρα της αναγνώρισης και της αποκατάστασης, με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, δεν παραλείπει να σημειώνει ότι η πολιτική του ενηλικίωση συνέπεσε με τους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες της δεκαετίας του '90 και ειδικά με την περίοδο που - επί υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη - οι δρόμοι της χώρας δονούντο από το νεολαιίστικο σύνθημα «κάτσε καλά Γεράσιμε».
Από τότε, φυσικά, έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Διάστημα που απ' ό,τι φαίνεται βοήθησε τον κ. Τσίπρα, από τη φάση της πρώτης ενηλικίωσης, να περάσει στη φάση της - αριστερής φυσικά - «ωρίμανσης»...
Αν υποθέσουμε ότι η πρόταση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του κ. Αρσένη στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού δεν έχει τίποτα το ψηφοθηρικό.
Αν υποθέσουμε ότι δεν συνιστά «κλείσιμο του ματιού» στο κόμμα της κυρίας Κατσέλη.
Αν υποθέσουμε ότι δεν αποτελεί χρησιμοποίηση ακόμα και της διαδικασίας συγκρότησης της υπηρεσιακής κυβέρνησης στην κατεύθυνση πρακτικών που έχουν από καιρό καταχωριστεί σε αυτό που αποκαλείται «μικροκομματικοί τακτικισμοί».
Αν υποθέσουμε ότι δεν εντάσσεται σε έναν ακόμα προεκλογικό «πασοκισμό» του τύπου «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» κ.ο.κ.
Το γεγονός, όμως, ότι ο κ. Τσίπρας για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αποδέχτηκε ακόμα και τον κ. Παπαδήμο, δηλαδή τον μέχρι χτες «δοτό τραπεζίτη πρωθυπουργό», αυτό σε ποια «αριστερή» αρχή ανταποκρίνεται και ποια «ριζοσπαστική» συνέπεια αναδεικνύει;...
Εκπαιδευτικοί,
Το γαϊτανάκι των «διαβουλεύσεων» αποκάλυψε τι πολιτικές κολοτούμπες, τι υποχωρήσεις, τι συναλλαγές μπορεί να γίνουν για την κυβερνητική «κουτάλα». Αποκάλυψε, κυρίως, ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Καμένος ΔΗΜΑΡ προσκυνούν τον ίδιο θεό: Την Ε.Ε. Το υπερεθνικό οικοδόμημα των δυτικοευρωπαίων καπιταλιστών που το έστησαν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους και, συντρίβοντας δικούς τους και ξένους λαούς, να γίνουν ανταγωνιστικότεροι των διεθνών ανταγωνιστών τους.
Μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται στην άλλη όχθη, μαζί σας, για την υπεράσπιση και την προστασία των λαϊκών συμφερόντων. Γι αυτό περιμένουμε να συμπορευτείτε μαζί μας και στην κάλπη και στους αγώνες που έρχονται.

ΛΑΜΙΑ                    ΜΑΗΣ  2012


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative