Social Icons

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κουβέλης: Συμμετοχή ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ


Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού προχώρησε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει τις δυνάμεις εκείνες στις οποίες έδωσε την ψήφο του ο ελληνικός λαός, καθώς και να βασίζεται σε συγκεκριμένα μέτρα και πρόγραμμα, με στόχο την άμεση και σκληρή διαπραγμάτευση του μνημονίου.
Όπως εξήγησε, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που μπορούν να υπηρετήσουν αφενός τη σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και αφετέρου την παραμονή στο ευρώ, αλλά και να ενσωματώνει το μήνυμα που έστειλε ο λαός με την ετυμηγορία του, τασσόμενος κατά του Μνημονίου.
"Από την στιγμή που δεν αξιοποιήθηκε η διερευνητική εντολή από τον Τσίπρα, επανέρχομαι στην θέση μου για οικουμενική κυβέρνηση. Η Δημοκρατική Αριστερά και εγώ προσωπικά δεν θέλουμε τίποτα από την οικουμενική κυβέρνηση. Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να πω ότι συνέβαλα κι εγώ σε μία λύση", σημείωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ότι στην επιστολή Τσίπρα προς τους Μπαρόζο, Ρομπάι και Ντράγκι υπάρχει μετατόπιση από τις αρχικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του μνημονίου, λέγοντας ότι "δεν μιλάει ούτε για καταγγελία, ούτε για τριετή αναστολή πληρωμής του χρέους, ούτε για μονομερή διαγραφή του χρέους".
Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα αποδεχόταν να πάει στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν διεκδικεί κάτι προσωπικά, παρά μόνο την ικανοποίηση ότι συμβάλλει θετικά στην άρση του αδιεξόδου και στην ομαλή πορεία της χώρας.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα αποδεχόταν σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον διεξάγονταν επαναληπτικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε αρνητικά.
Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε τέλος ότι στην περίπτωση που γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ίδιος δεν θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative