Social Icons

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Κατερίνας Μπατζελή στο Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM


 «Όταν ζητάμε από την κοινωνία να μη ψηφίσει φοβικά, τότε και εμείς ως πολιτικοί δεν πρέπει να είμαστε φοβικοί σε αυτό που διεκδικούμε», δήλωσε η Κατερίνα Μπατζελή, υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στη Φθιώτιδα στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό.

Όπως τόνισε η πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το τρίπτυχο που θα κρίνει τις εκλογές αυτές είναι τα διλήμματα του ευρώ, το ήθος ενός πολιτικού και η ανασφάλεια που διακατέχει την κοινωνία.
 Επισήμανε ακόμη ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν εκείνους που δρομολογούν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της καθημερινότητας τους. Των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, των νέων που προσπαθούν να διασφαλίσουν μια στοιχειώδη εργασία.  «Διότι μη ξεχνάμε ότι η ανεργία δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο οικονομικό, αλλά μείζον κοινωνικό και ηθικό ζήτημα. Γι΄ αυτό έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η ανεργία πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα», τόνισε η κ. Μπατζελή.

Απόσπασμα Συνέντευξης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πως εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος κ. Μπατζελή στη Φθιώτιδα;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ: Η περίοδος αυτή θα έλεγα ότι περισσότερο μοιάζει με μια περίοδο προσέγγισης των πολιτών, της κοινωνίας παρά με μια προεκλογική περίοδο. 

Από την επαφή μου με τον κόσμο αυτό που διαπιστώνω προσωπικά είναι ότι πρώτον καταγράφεται μια σημαντική αλλαγή στην απροθυμία που είχε μέχρι σήμερα μεγάλη μερίδα του κόσμου να συμμετάσχει στις εκλογές. Δεύτερον διαφαίνεται ότι η κοινωνία επιθυμεί μια σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Τη διατήρηση της ελληνικής οικονομίας του ευρώ. Βλέπουμε όμως ότι πολύ δύσκολα μπορούμε να προσεγγίσουμε οικογένειες που έχουν άνεργο. Συνεπώς η  ανταπόκριση της κοινωνίας εξαρτάται από το πόσο βαθιά την έχει αγγίξει η πολιτική λιτότητας. 

Και αυτή η δυσκολία προσέγγισης αφορά ανεξαιρέτως όλα τα κόμματα, τα οποία πρέπει να δρομολογήσουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της καθημερινότητας των πολιτών.  Των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, των νέων που προσπαθούν να διασφαλίσουν μια στοιχειώδη εργασία. Διότι μη ξεχνάμε ότι η ανεργία δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο οικονομικό, αλλά μείζον κοινωνικό και ηθικό ζήτημα. Γι΄ αυτό έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η ανεργία πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα.

Στις περιοδείες σας κ. Μπατζελή αντιμετωπίζετε προβλήματα συμπεριφοράς από τους πολίτες;

Προσωπικά δεν έχω προβλήματα. Πηγαίνω σε καφενεία, σε συγκεντρώσεις, σε σπίτια.  Το ζητούμενο είναι να πείσουμε τον κόσμο. Όταν ζητάμε από την κοινωνία να μη ψηφίσει φοβικά, και εμείς ως πολιτικοί δεν πρέπει να είμαστε φοβικά άτομα. Πρέπει να βγούμε στην κοινωνία με ό,τι ρίσκο μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ποιο το διακύβευμα των εκλογών κ. Μπατζελή;
Για μένα το τρίπτυχο που θα κρίνει και τις εκλογές αυτές είναι τα διλήμματα του  ευρώ, το ήθος ενός πολιτικού και η ανασφάλεια που διακατέχει την κοινωνία. Μια ανασφάλεια που στη Φθιώτιδα μπορεί να εκφραστεί με αντιδημοκρατικά κόμματα.

Ποιο το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Φθιώτιδα;
Η ανεργία που καλπάζει στη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Φθιώτιδα, λόγω και της μεγάλης αποβιομηχανοποίησης της περιοχής και της μετακίνησης των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία.

Τι λέτε σε έναν ψηφοφόρο;
Σε αυτές τις εκλογές οι αμφιταλαντευόμενοι πολίτες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα. Η ευθύνη του ψηφοφόρου είναι πιο μεγάλη από τη δική μας. Εκείνος θα καθορίσει το μέλλον.  Και εκείνος θα ψηφίσει ένα κόμμα για όλο του το ιδεολογικό πλαίσιο. Δεν θα ψηφίσει μόνο για τη μετανάστευση αλλά για μια συνολική αντιμετώπιση του συστήματος.

Έχετε καμιά διαφορά από τη ΝΔ; Ποια είναι αυτή;

Τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες δεν είναι η διαφορά μας με τη ΝΔ. Αλλά αν θα υπάρξουν μελλοντικές μειώσεις συντάξεων και μισθών και το κατά πόσο θα υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση της οικονομίας.


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
ΑΘΗΝΑ : Αμερικής 20, Τ.Κ. 106 71 Τηλ. 210 36 26 280 FAX 210 36 26 288
e-mail : kbatz@otenet.gr
ΛΑΜΙΑ : Βύρωνος 8 ΤΚ 35100 Τηλ 2231050077 FAX 2231050988
                                                           site: www.kbatzeli.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative