Social Icons

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Μπαράζ επιθέσεων των Ταλιμπάν σε δυτικούς στόχους - Φήμες για εμπλοκή των Ελλήνων στρατιωτών


Τουλάχιστον 12 εκρήξεις σημειώθηκαν σε βάση τουΝΑΤΟ στην Καμπούλ, ενώ σύμφωνα με το Russia Today υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αντάρτες του Αφγανιστάν με Ελληνικές και Τουρκικές δυνάμεις του
ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα λοιπόν με το Russia Today, μια εκ των επιθέσεων στην Αφγανική πρωτεύουσα έγινε στην τουρκική βάση της Καμπούλ, καθώς οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν τους πυροβολισμούς, με τους Τούρκους και τους Έλληνες στρατιώτες να απαντούν στα πυρά.
Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός μέχρι στιγμής. Στο Αφγανιστάν βρίσκονται 98 Έλληνες στρατιώτες.
Το πρωί, δέχθηκε καταιγισμό πυρών η περίμετρος του στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης στο Ψ. Η φρουρά αντιδρώντας στην επίθεση πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ κανείς δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πυρά από αυτόματα όπλα και τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οποία έχει διατάξει το προσωπικό της να καταφύγει σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση τόσο στη βάση του ΝΑΤΟ όσο και στο Κοινοβούλιο του Αφγανιστάν. Οι περισσότεροι βουλευτές είχαν απομακρυνθεί από το κοινοβούλιο προτού δεχθεί επίθεση, σύμφωνα με έναν βουλευτή. Άλλοι πάλι πήραν μέρος στις συγκρούσεις για την απώθηση των Ταλιμπάν.

Μάρτυρες αναφέρουν πως εκτοξεύτηκαν χειροβομβίδες και στο σπίτι του Βρετανού διπλωμάτη στην Καμπούλ, ενώ τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι κατέλαβαν το ξενοδοχείο Star, που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο και την ιρανική πρεσβεία, και ότι καπνός υψωνόταν από το κτίριο.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες οι ένοπλοι ρίχνουν ρουκέτες από το ξενοδοχείο.
Μία από αυτές φαίνεται να έχει πλήξει μια κατοικία στην οποία διαμένουν μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας. Καπνός υψώνεται από το κτίριο αυτό μετά την έκρηξη, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Την ίδια στιγμή, οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον ενός κέντρου εκπαίδευσης της αφγανικής αστυνομίας στην πόλη Γκαρντέζ, στην ανατολική επαρχία Πάκτια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Ένας άγνωστος αριθμός ενόπλων, οι οποίοι φέρεται να φορούσαν και γιλέκα με εκρηκτικά, κατέλαβαν και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα από ένα τετραώροφο κτίριο το οποίο βρίσκεται απέναντι από ένα κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, δήλωσε ο Ροχουλάχ Σάμουν, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τέσσερις πολίτες έχουν τραυματιστεί, ενώ η επίθεση συνεχίζεται.

Ένα ελικόπτερο της Isaf έχει ανοίξει πυρ εναντίον του κτιρίου όπου βρίσκονται οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Στο μεταξύ τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε ο Άχμαντ Ζία Αμπντουλζάι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative