Social Icons

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τους...μας, δουλεύει και ο Βορίδης!


Διαβάστε τις αοριστολογικές απαντήσεις του Υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη στη Βουλή αναφορικά με τα έργα του Σπερχειού και την ολοκλήρωση του πετάλου του Μαλιακού,απαντήσεις που προσβάλουν την νοημοσύνη των πολύπαθων κατοίκων της Φθιώτιδας……
«Σε ότι αφορά την παρούσα σύμβαση [Νέα Κοίτη Σπερχειού – Α.Κ. Ροδίτσας], το χρονοδιάγραμμα εκτελέσεως του έργου είναι 800 ημέρες.
Εκείνο το οποίο απομένει ως προς την πρώτη φάση, από πλευράς έργων οδοποιίας, είναι η κατασκευή προφορτίσεων και επιφορτίσεων εδάφους, οδοστρωσία, ασφαλτικά και οδοφωτισμός. Ως προς τη β’ φάση απομένει η καθαίρεση υφισταμένης εθνικής οδού, η κατασκευή των προφορτίσεων και επιφορτίσεων του εδάφους, η οδοστρωσία, τα ασφαλτικά, το πράσινο και ο οδοφωτισμός. Όσον αφορά στην πρώτη φάση,  εκείνο που απομένει από πλευράς τεχνικών έργων, είναι ότι, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι φορείς των τεχνικών έργων, δεν έχουν τοποθετηθεί οι στεγανώσεις, τα πεζοδρόμια, τα στηθαία, ο οδοφωτισμός, οι αποχετεύσεις και τα ασφαλτικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό των τεχνικών  έργων της πρώτης φάσης, έχει κατασκευαστεί. Όσον αφορά στη β’ φάση, δηλαδή όταν δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα της πρώτης φάσης του έργου και καθαιρεθεί η παλαιά εθνική οδός, θα κατασκευαστούν και τα υπόλοιπα τμήματα των τεχνικών έργων της β’ φάσης.

Όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε το τελευταίο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να κατασκευαστεί η νέα κοίτη του Σπερχειού και απομένουν 500 μέτρα αναδιευθέτησης της κοίτης και να κατασκευαστεί η τάφρος της Λαμίας, όπου απομένουν 3.000 μέτρα αναδιευθέτησης της τάφρου και του χειμάρρου Ξηριά. Βοήθησαν επίσης στις χειμερινές έντονες βροχοπτώσεις με τα συμπληρωματικά της νέας εργολαβίας και την ανακατασκευή των τεχνικών της ΠΑΘΕ και αυτή η κατάσταση θα βελτιωθεί περισσότερο. Από πλευράς σιδηροδρομικών η εικόνα που έχω είναι, ότι έχουν γίνει τα σιδηροδρομικά έργα.
Σε ότι αφορά τη Στυλίδα, έχει υπάρξει μια εμπλοκή που είναι παρόμοιου τύπου, αλλά όχι ακριβώς. Έχει μια πρόσθετη εμπλοκή η Στυλίδα στο ότι υπάρχει μια ειδική δυσκολία, η οποία συνδέεται με το ότι πρέπει να λυθούν κάποια θέματα του τμήματος των έργων που έχει, ήδη, εκτελεστεί. Εν πάση, περιπτώσει, θα το πω διαφορετικά. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, τα οποία νομίζω ότι είμαστε αρκετά ώριμοι για να τα λύσουμε. Θέλω να ελπίζω, ότι ίσως και πριν τις εκλογές, θα μπορούμε να το τελειώσουμε αυτό. 

Σε ότι αφορά τους μεγάλους οδικούς άξονες, έχω κάνει δύο συναντήσεις με τον κ. Πρωθυπουργό, για το ζήτημα των αυτοκινητοδρόμων. 
Νομίζω ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για να υπογράφουμε ή για αν μονογραφούν ή εν πάση περιπτώσει να καταρτιστούν συνεννοήσεις με τους παραχωρησιούχους ως προς το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις τράπεζες. Εκείνο πού μπορώ να σας πω ότι είναι ξανά η προσπάθεια και τα χρονοδιαγράμματα αν θέλετε τα οποία, κατ’ αρχήν έχουν τεθεί ότι αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ενδεχομένως προ των εκλογών. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Προκειμένου να αξιολογηθούν, αν θέλετε αυτές οι προκαταρκτικές συνεννοήσεις από τις τράπεζες, γιατί αυτές θα αποτελέσουν το πλαίσιο από το οποίο θα προσδιοριστεί το χρηματοδοτικό κενό και θα γίνει αξιολόγηση των τραπεζών το κατά πόσο τα έργα είναι βιώσιμη ή όχι. 

Οφείλω να πω, ότι σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει νομίζω απόλυτη συμφωνία στο ζήτημα αυτό.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή, έχει κάνει κατ΄ επανάληψη παρεμβάσεις σε ενωσιακό επίπεδο στο επίπεδο των θεσμών της Ε.Ε. προκειμένου να διευκολύνει και να δείξει τη σημασίας της επανεκκίνησης των έργων και ο Πρωθυπουργός το ίδιο και εξ όσων έχων αντιληφθεί δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισημία και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. 
Νομίζω ότι όλοι εδώ είναι συντεταγμένοι στην κατεύθυνση αυτή».

πηγή

1 σχόλιο :

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative