Social Icons

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ποιοι επιτίθενται στους ναυτεργάτες


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί το «ενδιαφέρον» για τους λαϊκούς ανθρώπους των νησιών, τους φτωχούς αγρότες γιατί τάχα δε μεταφέρονται τα προϊόντα τους, τους εργαζόμενους που ταξιδεύουν κτλ. με το οποίο τα κόμματα και τα επιτελεία της πλουτοκρατίας κάνουν επίθεση στον αγώνα των ναυτεργατών. Σκέτη υποκρισία. Γιατί κρύβουν αφ' ενός ότι η πολιτική τους χτυπά βάναυσα όλους όσους - δήθεν - συμπονούν, αφ' ετέρου ότι ο αγώνας των ναυτεργατών όχι μόνο δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, αλλά στηρίζει και αφορά όλο το λαό.....
Λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμμαχία, Ενώσεις πρακτόρων - ξενοδόχων - ακτοπλόων κτλ. ότι οι ναυτεργάτες χτυπούν τον τουρισμό και την ανάγκη που έχουν λαϊκές οικογένειες να ξεκουραστούν με τις εκδρομές που κανονίζουν μπροστά στο Πάσχα. Δε λένε όμως τίποτα για το γεγονός ότι οι δραστικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις αφαίρεσαν το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στην αναψυχή, όπως και τα πανάκριβα εισιτήρια. Δε λένε ότι - μόλις πριν λίγες μέρες - οι νέες αυξήσεις στα ναύλα ξεπέρασαν το 15% για πολλά νησιά, ότι για ένα ταξίδι μόλις 4 ωρών (μέχρι τη Σύρο) μια 4μελής οικογένεια πρέπει να πληρώσει 140 ευρώ μόνο για να πάει, δηλαδή πάνω από 5 μεροκάματα!...
Λένε οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους ότι οι ναυτεργάτες με τη στάση τους στέκονται απέναντι στα νησιά γιατί τα αφήνουν χωρίς πλοία. Δε λένε όμως ότι τα πλοία πιάνουν λιμάνι όποτε και αν βολεύει την κερδοφορία των εφοπλιστών. Ότι υπάρχουν μήνες που οι νησιώτες βλέπουν τα πλοία ...με το κιάλι, ιδιαίτερα το χειμώνα, ότι υπάρχουν τόποι που συνδέονται με την ξηρά μόνο 2 φορές τη βδομάδα. 
Ότι οι εξαντλητικές συνθήκες και οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις, με τις οποίες δουλεύουν οι ναυτεργάτες, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια συνολικά της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Ότι με την πλήρη άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα και την επέκτασή της στην ακτοπλοΐα θα γεμίσουν τα πλοία ανειδίκευτους και ανασφάλιστους ναυτεργάτες που θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και θα είναι έρμαια στα χέρια των εφοπλιστών, θα πιέζονται να δουλεύουν όχι για να μεταφέρεται με ασφάλεια ο επιβάτης στον προορισμό του, αλλά για να διασφαλίζεται το μέγιστο δυνατό κέρδος του εφοπλιστή.
Λένε οι καπιταλιστές και τα κόμματά τους ότι οι ναυτεργάτες θέτουν σε κίνδυνο τους αγρότες που θα δυσκολευτούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα κινδυνεύσουν, αλλά δε λένε ότι με την πολιτική τους οδηγούν στην καταστροφή τη μικρομεσαία αγροτιά. Ότι ζουν και δρουν για την αμείωτη συγκέντρωση της γης σε όλο και λιγότερα λίγα χέρια, για την παράδοση του πρωτογενούς τομέα στα μονοπώλια, ότι έτσι πετούν στο δρόμο και την απόγνωση χιλιάδες οικογένειες φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ότι περιφρονούν και απορρίπτουν τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για μέτρα προστασίας της ντόπιας παραγωγής, για πάγωμα των αγροτικών δανείων και διαγραφή των πανωτοκίων, για χορήγηση άτοκων καλλιεργητικών δανείων με 3ετή περίοδο χάριτος, για επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στον παραγωγό.
Όλοι αυτοί δε δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για τους νησιώτες, ούτε για τους μικρομεσαίους αγρότες, ούτε για τη λαϊκή οικογένεια. Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων νοιάζονται. Γι' αυτό και χτυπούν τους ναυτεργάτες. Γιατί οι ναυτεργάτες παίρνουν υπόψιν τους τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και με βάση αυτές κλιμακώνουν την πάλη τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative