Social Icons

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΔΗΜΑΡΑ


«Αντιμνημονιακοί» στα λόγια, αντιλαϊκοί στις θέσεις
Αποκαλυπτικό το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος

Πίσω από τη συρραφή κούφιων «αντιμνημονιακών» διακηρύξεων, τις κορόνες περί «κατοχής» και τους ψηφοθηρικούς λεονταρισμούς κατά της τρόικας, από το κόμμα του Π. Καμμένου, κρύβεται ένα βαθιά αντιλαϊκό πρόγραμμα και αντιδραστικές προτάσεις που όχι μόνο ταυτίζονται στρατηγικά με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν και τίποτα από τα όσα βάρβαρα μέτρα προωθούν με συναπόφασή τους η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα. Μια ματιά στο οικονομικό πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, πείθει και τον πλέον δύσπιστο για του λόγου το αληθές.
Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί έναν ύμνο «στην ανταγωνιστικότητα και την υγιή ανάπτυξη» και από την αρχή κιόλας ξεκαθαρίζεται ότι «οι δημόσιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια».

 Προτείνεται, μεταξύ άλλων, η ίδρυση της «Νέας Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας» η οποία θα έχει ως βασική αποστολή τη χρηματοδότηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία, σύμφωνα με το κόμμα του Π. Καμμένου, θα πρέπει «να αποποινικοποιηθεί»!
Ως αποποινικοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες νοείται μεταξύ άλλων, για παράδειγμα, η «προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία». Δηλαδή, πρακτικά η περαιτέρω απαλλαγή και ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητείται η φορολογική αμνηστία όλων των κεφαλαίων που θα έρθουν στη χώρα μας από το εξωτερικό, πρόταση που έχει κάνει και ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑ.Ο.Σ.
Αποκαλύπτοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του κόμματος, το οικονομικό πρόγραμμα ζητάει την κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοεισερχόμενους δημόσιους υπάλληλους και την επανεξέταση από μηδενική βάση της χρησιμότητας και της αποστολής όλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κάτι που πρακτικά σημαίνει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως δείχνει και η εμπειρία από την αντίστοιχη πολιτική που προωθεί η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Απολύσεις όμως και συρρίκνωση Οργανισμών του δημοσίου σημαίνει χειρότερες υπηρεσίες για το λαό σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλους ζωτικής σημασίας τομείς, για τους οποίους, κατά τα άλλα, ο Καμμένος και ο Δημαράς που συνεργάζονται λένε ότι κόπτονται.

Ιδιαίτερη μέριμνα για τους εφοπλιστές
Ιδιαίτερη φροντίδα δείχνουν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, αφού ζητάνε την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» και τη χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή των πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Καμμένος διετέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας, ενός υπουργείου που διαχρονικά λειτουργεί κυρίως για την ικανοποίηση των εφοπλιστικών συμφερόντων εξ ου και η πρόταση που ακολουθεί:
Προσκαλούνται οι Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία «ελληνικής ναυτιλιακής πόλης», όπου το δημόσιο θα παραχωρήσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.
Δίπλα, δηλαδή, στις ληστρικές φοροαπαλλαγές και τα άλλα προνόμια, ο Καμμένος καλεί τους «πατριώτες» εφοπλιστές να φτιάξουν το δικό τους «city» στην Ελλάδα (κατά τα πρότυπα του Λονδίνου) με γενναία επιδότηση από το κράτος και την ίδια ώρα οι εφοπλιστές δε χτίζουν ούτε ένα από τα εκατοντάδες καράβια τους σε ναυπηγεία της Ελλάδας.

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που στα λόγια νοιάζονται δήθεν για την εκποίηση του δημόσιου πλούτου μέσα από τα διάφορα «Μνημόνια» που υποτίθεται πολεμούν, προτείνουν μεταξύ άλλων το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών αφού ζητάνε τη «μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων».
Το ίδιο χουβαρντάδες αποδεικνύονται στο κόμμα του Π. Καμμένου και για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών, αφού ξεκάθαρα ζητάνε τη μείωση της φορολογίας των Νομικών Προσώπων (βλέπε Ανωνύμων Εταιρειών) και την κατάργηση της φορολόγησης της επιχειρηματικής αμοιβής και των μερισμάτων που μοιράζουν οι Εταιρείες.

Τα δωράκια συνεχίζονται αφού προτείνεται και «η άμεση μείωση κατά 10% των εργοδοτικών εισφορών με αντίστοιχη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων» κάτι που ήδη προωθούν, όπως είναι γνωστό, η συγκυβέρνηση και η τρόικα, την οποία κατά τα άλλα αντιμάχεται ο Π. Καμμένος και το κόμμα του.
Χαρακτηριστικό του στίγματος που δίνουν με το πρόγραμμά τους οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», είναι και ότι ζητάνε να θεσπιστεί αφορολόγητο μέχρι πέντε χρόνια για επενδύσεις που θα γίνουν από το εξωτερικό και μετά να ισχύουν μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές. Μάλιστα, προτείνουν στους ξένους που θα κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας, «να δίνεται και η ελληνική ιθαγένεια εάν προέρχονται από χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα ότι πίσω από τις εθνικοπατριωτικές αντιμνημονιακές κορόνες κρύβεται ένα ακόμα κόμμα της πλουτοκρατίας που ταυτίζεται απόλυτα με την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν και συναποφασίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η τρόικα.
Να γιατί ο Καμμένος δεν μπορεί να αποτελεί εναλλακτική λύση για το λαό που σκέφτεται ή έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να πατώσει κι αυτός όπως τα κόμματα με τα οποία συμπλέει στρατηγικά. Μόνο το ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη μέρα στο πλευρό του λαού, στην πρωτοπορία των αγώνων του. Δικό του όφελος είναι να βγάλει το ΚΚΕ πανίσχυρο και στην κάλπη.

Γ.Φ.


2 σχόλια :

 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

  Αρκετά ανέχτηκε η κοινωνία και τους λαθρομετανάστες και τους πάτρωνες τους της ανεγκέφαλης αριστεράς.

  Και όσο για τους απρόσκλητους εισβολείς, κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να μπουκάρουν στη χώρα με το έτσι θέλω και να εκβιάζουν, να κλέβουν να κάνουν πλιάτσικο με κάθε αναστάτωση που προκαλείται από τους αναρχοφασίστες και να δολοφονούν για το τίποτα.

  Όμως για τους "προστάτες" τους που έχουν αναλάβει εργολαβικά το άθλιο ρόλο του "νονού" η κοινωνία δεν μπορεί να το ξεχάσει με τίποτα.

  ***Το μόνο που κατάφεραν τα φασιστοειδή της αριστεράς είναι να προκαλέσουν την νομιμοποίηση της Χρ. Αυγής με τη "θριαβμευτική" είσοδο της στη Βουλή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.39 ! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ !ΟΠΩΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ! ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΙΟΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ;;;; ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΝΟΙΞΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ;; ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΤΑΝ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ;; ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΥΤΑ ;; ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ! ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΗΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ! ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative